Uskonnon opetukseen ei leikkauksia

Kommentoitu viesti

Maryam
Vieras

#3

27.06.2010 20:42

Armon käsite on tärkeä paitsi kristinuskossa, myös Islamissa. Profeetta Muhammad (rauha hänelle) on kertonut, ettei kukaan pelastu omien tekojensa avulla, vaan Jumalan armosta. Koraanissa Jumala sanoo:

"Ja Armollisimman palvelijoita ovat ne, jotka kävelevät maan päällä nöyrinä, ja kun tietämättömät puhuttelevat heitä (pahoilla sanoilla), he vastaavat: 'Rauhaa (rauhan sanoja)!' (Koraani 25: 63)

Lukemattomat Jumalan nimet viittaavat Hänen Armoonsa ja Rakkauteensa: Ar-Rahmaan - Armollinen, Ar-Rahiim - Armahtaja, Al-Waduud - Rakastava, Ar-Ra'uuf - Säälivä, Al-Ghafuur - Anteeksiantava, As-Sabuur - Kärsivällinen, Al-Haliim - Pitkämielinen, Lempeä... Tässä vain osa Koraanissa ilmoitetuista.

Koraanissa kuitenkin painotetaan armon käsitteen lisäksi ihmisen velvollisuutta uskoa Jumalaan ja tehdä hyviä tekoja. Tämä ei mitenkään eroa Tooran, Psalttarin ja Evankeliumin opetuksista. Jeesuskaan (rauha hänelle) ei väheksynyt vilpittömien hyveellisten tekojen asemaa osana pelastusta - hän itse harjoitti niitä ja kehotti kansaansa seuraamaan hänen viitoittamaansa tietä. Ja kuten Muhammad (rauha hänelle) sanoi:

"Armahtakaa niitä jotka ovat maan päällä - Hän, Joka on taivaissa, on armahtava teitä."

Siitä, että suomalaisen moraalin taso on uskonnollisten arvojen hylkäämisen vuoksi laskenut todella paljon, olen täysin samaa mieltä. Kaikki viisaat ja oikeudenmukaiset lait ovat alkujaan Jumalan ilmoituksista peräisin. Hylkäämällä ne ja ottamalla omat halunsa tilalle, ihminen tekee ison karhunpalveluksen paitsi itselleen, myös koko yhteiskunnalle.

 

Vastaukset

Suldaan Said

#20 Re: .

2011-08-03 14:58:33

#3: Maryam -

MashaAllah, sisko ootko ollut kauan muslimi?:D