HÄTÄHUUTO LÄNTISEN KESKISUOMEN SOIDEN JA VESIREITTIEN PUOLESTA

Kommentoitu viesti

Kivihiiltäkö lisää?

#37 Re: Re: Re: Re: Turvetta ja timantteja.

11.11.2011 20:15

#36: - Re: Re: Re: Turvetta ja timantteja.

Olen käynyt paitsi turvesoiden pintavalutus -ym muiden puhdistusjärjestelmien alapuolella, että metsäojien ja pelto-ojien kuin myös lietelantaloiden alapuolella sateiden jälkeen. Kaikilla jälkimmäisillä ei ole alkeellisimpiakaan puhdistuslaitteita.

Mittaustiedot löytyvät esim. ympäristöviranomaisten tiedoista ja ominaiskuormitusvertailut mm.Turvemaiden Strategia-paperista. Kannattaa tutustua! Tosin tällöin on vaara, että oma "uskonto" voi horjua.

Vastaukset


Vieras

#38 Re: Re: Re: Re: Re: Turvetta ja timantteja.

2011-11-12 11:35:34

#37: Kivihiiltäkö lisää? - Re: Re: Re: Re: Turvetta ja timantteja.

"Kivihiiltäkö lisää", anna yhteystietosi niin saat paljon tuoretta kuvamateriaalia siitä miten turvekaivantojen vesienpuhdistusrakennelmat toimivat sateilla. Mutta kuten sanoit, "tosin tällöin on vaara, että oma uskonto voi horjua".

Suostrategia on luettu hyvinkin tarkkaan mikä sinulle tiedoksi. Huomannet millainen kokoonpano kyseisellä työryhmällä oli? Luontoa puolustavia osallistujia oli vain muutama. Junttaryhmä turveteollisuuden ja sidosryhmiensä väkivoimalla saneli mitä tuohon raporttiin (joka muuten oli vain ehdotus suostrategiaksi) kirjattiin. Esimerkkinä vaikkapa luonnontilaisen suon käsite. Turvebisneksen turvaamiseksi pääpaino oli pelkästään rahalla, eikä alkuunkaan suoluonnon kattavuuden ja monimuotoisuuden säilyttämisellä.