Vaadimme vuonna 2007 väärinperustein huostaanotetun, Joona Markus Mikael Leppäniemen palauttamista k

Kommentoitu viesti


Vieras

#15

15.08.2010 09:47

Niinhän se varmasti on, että useammat lääkärit, asiasta keskustelleet sosiaalialan (päivittäin vastaavanlaisten ongelmien kanssa painivat ammattilaiset) työntekijät, sijaisperheen vanhemmat jne. ovat kaikki erehtyneet ja väärässä. Lapsen huostaanottoon ei ole ollut mitään syytä. Just.

Se vaan on valitettava tosiasia, että syy huostaanottoon löytyy lähes aina peiliin katsomalla. Ei Suomessa kuitenkaan tuosta vain "normaaliperheen" lasta pois haeta, vaikka kehityksessä yms olisi suuriakin ongelmia. Toivotan kuitenkin voimaa kaikille asianosaisille. Etenkin lapselle. 

Vastaukset

Janita L
Vieras

#16 Re: vieras

2010-08-15 16:30:40

#15: -

Hmm... katsoin peiliin,enkä edelleenkään löytänyt sitä todellista syytä huostaanottaa poika, jonka viranoamsiet virhearviolla ottivat.. Kaikilla on mielipiteensä,myös sinulla. Tuntuu,että ole sossari itsekin.?

saman kokeneet ymmärtää ja tietää että virheitä tapahtuu, oli virka mikä tahansa..

Olli Keränen
Vieras

#18 Re: Se vaan on valitettava tosiasia, että syy huostaanottoon löytyy lähes aina peiliin katsomalla.

2010-08-17 22:40:56

#15: -

Meitä on, jotka tiedämme miten sosiaalitoimi toimii. Mitään virheitä ei myönnetä, ei edes erehdystä tapaamisajan sopimisessa. Poliisi ei tutki mitään sosiaalitoimeen liittyviä tutkintapyyntöjä, syyttäjä ei määrää tutkintaa, ja mihinkään on turha valittaa.

Sosiaalitoimi voi kirjata mitä haluaa ilman että on mitään pelkoa heidän joutua vastuuseen, ja sitä mahdollisuutta käyttävät myös. Minulla on asiasta omien lasteni osalta täydellinen todistusaineisto, jos haluat todisteet, että näin voi olla. Sen perusteella uskon tässäkin Joonan tapauksessa ihan täysin, että huostaanotto on täysin perusteeton.

Ja: Miksi lapsi ei voisi olla kotonaan? Mihin voi perustua perheestä erottaminen tässä tapauksessa, ei kai kaikkia kehitysvammaisia huostaanoteta? Ja jos vanhemmilla on terveydellisiä ongelmia, niin kuuluisi tukea kotiin mieluummin kuin erottaa lapsi vanhemmista. Alkoholistit ja narkkarit ovat erikseen, nyt ei ole kyse niistä. Lapsen erottaminen perhestään on ihmisoikeusrikos, ainoastaan jos lapsen terveyttä tai henkeä uhkaa kotona jokin, on mahdollista erottaa. Nyt Joonan sisko on kotonaan, eikä ongelmia ole, miksi niitä olisi Joonan kohdalla?

Minut löytää Facebookista, se uusikaupunki

2:n pojan äiti
Vieras

#33 Re: Vieras

2010-09-13 15:44:10

#15: -

Ei se aina löydy peiliin katsomalla. Kyllä ns. ammatti-ihmisetkin tekevät virheitä, mutta he harvemmin myöntävät niitä. Selityksiä kyllä löytyy sieltä puolelta. Sen verran omakohtaista kokemusta, että nuorin lapsemme syntyi myös keskosena ja lääkärit yrittivät etsiä kaikella pakolla syytä pojan pieneen kokoon. Eräs lääkäri löysi vikaa mm. sydämmestä, aivoista ja hän olisi ehdottomasti halunnut ottaa vauvaltamme selkäydinnäytteen. Lisäksi löytyi eräs virus, jota olisi pitänyt hoitaa suonensisäisellä lääkityksellä vähintään 6 viikkoa ja jonka tehosta ei ole mitään näyttöä., haittavaikutuksista kylläkin. Kun kieltäydyimme ehdottomasti kyseisistä toimenpiteistä, hän uhkasi tehdä ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille meistä, koska emme ajattele lapsen parasta. Juteltuani sairaalan sos.henkilön kanssa, hän oli sitä mieltä ettei mitään perusteita ilmoitukselle ole, samoin sanoi eräs toinen lääkäri. Ja niinpä hoitoa ei aloitettu eikä tehty muitakaan toimenpiteitä. Siitä parin kuukauden päästä käytin poikaamme kontrollissa ja vaadin eri lääkärin paikalle. Hän tutki pojan ja ottatti tarvittavat kokeet ja totesi ettei sydämmessä ole mitään vikaa, kuten ei aivoissakaan. Loppuyhteenvetona oli että terve poika, jonka saama virusinfektio ei vaadi mitään toimenpiteitä eikä jatkokontrolleja. Joten näin. Ei ne ammatti-ihmisetkään mitään yli-ihmisiä ole, vaikka jotkut niistä niin kuvittelevatkin. Pitää vaan jaksaa taistella ja puolustaa oikeuksiaan.

Vieras
Vieras

#66 Re:

2011-01-20 04:47:24

#15: -  

Voisi sosiaalityöntekijät näyttää mallia poliiseille kuinka rikostutkimusta tehdään. Taatusti saataisi syyllinen kiinni. Amerikassakin syyttömiä istuu kuolemanselleissä, kun rikostutkinnan ammattilaiset ovat erehtyneet, mutta jos sosiaalityöntekojöitä olisi ollut keskustelemassa, niin yhtään syytöntä ei olisi odottamassa tuomiota.

 Onhan se niin että lapsi on sosiaalisektorin työllistäjä, mutta jokainen aiheeton huostaanotto on vanhempien ja lapsen näkökulmasta aivan sama kuin kidnappaus. Jos jokaisen aiheellisen huostaanoton seurauksena vanhemmat tuomittaisi kuolemaan, niin taatusti pelkkä keskustelu ei riittäisi huostaamis päätökseen.