hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#28 Epätasa-arvoista!

31.08.2010 15:16

Jos hiusalan alv-kokeilua jatketaan, täytyy mukaan saada myös muu kauneudenhoitoala, esim. kosmetologit, joilla ei ole minkäänlaista työehtosopimusta ja palkkataulukoita!

Vaikuttaisi varmasti myös alan työllisyyteen jos saataisiin alhaisempi alv!

Vastaukset

todellakin!
Vieras

#43 Re: Epätasa-arvoista!

2010-09-03 12:39:32

#28: Vieras - Epätasa-arvoista!

Kaikkien palveluiden alv pitäisi laskea korkeinta prosenttia alemmaksi - erityisesti silloin kun kyse on käsityöläisammateista, joissa työn tuottavuutta ja volyymia ei pysty loputtomasti nostamaan. Ravintolapalveluiden alv laskettiin vastaamaan ruoan alv:a (13%) myös muiden kauneudenhoitoalan ammattilaisien arvonlisävero tulisi laskea sille tasolle kuin hiusalalla on nyt. Kenenkään kohdalla arvonlisäverokantaa ei pidä lähteä nostamaan - jos välillisiä veroja korotetaan, se tulee tehdä tasanostolla kaikkiin verokantoihin ja prosentti kerrallaan.

Jos tämä kokeilu päätetään nyt kuvatulla tavalla, on varma, ettei muidenkaan palveluiden alv:a tulla enää laskemaan.

Meillä maksetaan jo nyt välillisten verojen vuoksi Euroopan kalleimpia hintoja lähes kaikesta.

Kokonaisveroaste on Suomessa peräti 43% kun se muissa Euroopan maissa on jopa viisi prosenttia alempi. Tämä ei perustu tuloverotukseen, vaan nimen omaan välillisiin veroihin, joista alv on ainut näkyvä vero. Kokonaisveroaste on noussut viime vuosina kaikista tuloveronlaskuista huolimatta ja se on edelleen nousemassa - Suomen bruttokansantuote taas on laskenut eniten euroalueen maista viimeisen vuoden aikana.

Kannattaa pohtia myös suuremmin ja laajemmin, mitä tällainen yhteen alaan (toki myös pariin pienempään) kohdistuva veronkorotus tekee alan työllisyydelle ja sitä kautta työllisyydelle kaiken kaikkiaan. Varmaa on, että se ei ainakaan auta kampaajia työllistymään eikä tuo lisää asiakkaita.

Mitä tekee Suomen taloudelle se, että kansalaisten ostovoimaa leikataan? Jos talous lähtee kasvuun tulevina vuosina, lähtee myös inflaatio nousuun. Millä tavoin hiusala voi vastata inflaation haasteisiin alv-korotuksen jälkeen? Huonosti kannattavan alan kannattavuutta kavennetaan entisestään - siitä ei takuuvarmasti seuraa kenellekään mitään positiivista.

Kateellisten sanojen ja jälkiviisaan besserwisseröinnin sijaan kaikkien olisi nyt syytä keskittyä miettimään sitä, millaiset vaikutukset tällaisella päätöksellä olisi kokonaisuutena. On luonnollista ja helppoa olla huolissaan omasta toimeentulostaan, mutta tässä on lupa ja tarve olla huolissaan myös ympäröivästä todellisuudesta.


Vieras

#92 Re: Epätasa-arvoista!

2011-08-29 21:24:51

#28: Vieras - Epätasa-arvoista!

Totta!Kosmetologienkin hommat ja alvit samoihin lukuihin!!

tai kaikista parasta olisi että kaikki mkasaisivat 23% alvia,alasta riippumatta!!!