hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Kommentoitu viesti

Sivusta seurannut yrittäjä
Vieras

#40 Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

02.09.2010 16:35

#23: suomalaiset on kateellista kansaa? - Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

1. Jos kerran teette huonommalla katteella töitä kuin muut, hieman ihmetyttää, miksi olette alalle tulleet. Nuoren naivin ihmisen unelmia ja katteettomia lupauksia? Ette voi olla tosissanne, jos syyllistätte muita valintojenne vuoksi. Totta kai eri aloilla kate vaihtelee. Tervetuloa aikuisten maailmaan.

Tuon alv-eronhan voisi korjata siten, että alv-kannat yhdenmukaistettaisiin. Loppuisiko itkemisenne siihen? Epäilenpä.

2. Jos tuolivuokrat ovat "kohtuuttomia", luulisi tällöin joukostanne löytyvän kiinnostuneita järjestämään toimitiloja kohtuulliseen hintaan.  Kumma kyllä, valitusta löytyy enemmän kuin vapaaehtoisia korjaamaan tilannetta.

3. Pääkaupunkiseudulla sähkö, vuokra ja raaka-aineet eivät ole ainakaan kallistuneet. Tai no, raaka-aineistanne en tiedä.

4. Ehkäpä itsensä työllistämisen sijaan kannattaisi harkita alalla konsolidoitumista skaalaetujen saavuttamiseksi. Samahan pätee muillakin aloilla. Yli 40h työviikot eivät ole kovin ihmeellisiä muilla aloilla. Joskus sitä on tehty paljonkin työtä palkatta. Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Yrittäjän arkea jopa.

 

Vastaukset

jassoo
Vieras

#41 Re: Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

2010-09-02 17:29:29

#40: Sivusta seurannut yrittäjä - Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

1. Totta puhut; monikaan ei ole alaa valinnut rahan takia. Tai saa todella olla naivi jos näin on. Olis kannattanut lukea vaikkapa joku muu ammatti, sikäli jos isommille tuloille haluaa. En todellakaan kannusta ketään tälle alalle rikastumisen toivossa! Mutta kuka tässä on muita mistään syyllistänyt??? omaa tyhmyyttä koko alalle lähtö. Mutta kumma kyllä, aika monella tukka kasvaa, ja sitä on leikattava, joten kai meitä silti tarvitaan.

2. Mistä löytyy edullisia toimitiloja? itselläni liike pk-seudulla joka työllistää 4 (tuolivkr:lla olevaa yrittäjää) Vuokra on per nuppi niin edullinen että sillä kattaa juuri ja juuri liikkeen kiinteät kulut. Ei jää omaan taskuun mitään extraa, vaikka putiikin omistan. So what? Silti joutuvat maksamaan n.700e per tuoli, joka on edullisimmasta päästä täällä päin. Omasta pussista en sentään enempää kaiva tähän "hyväntekeväisyyteen", ja kaikki ollaan yhtä pers aukisia edelleen jos alv. nousee. Meillä toki menee korotus suoraan hintoihin, ei edes käy mielessä vähentää omasta liksasta. Mutta olisi kai kuluttajankin edun mukaista että alv. jäisi 9%:n??? meillä käy asiakkaana myös moni muun alan yrittäjä, eivätkä tosiaan valita siitä että on niin pirun epäreilua kun meillä matalampi alv.

3. Meillä noussut liiketilan vuokra parissa vuodessa yli 100e/kk (mm. yhtiövastikkeet voivat nousta, kun vanhoja taloja remontoidaan,eikö?) myös sähkö on noussut jokusen euron, ja kyllä vaan, kampaamo tukut ovat myös nostaneet hintojaan tasaiseen tahtiin. Kaikkeen kun tulee lisää vähän, se on yhteensä aika paljon. Ja asiakas sen maksaa.

4.Yrittäjän arkea nimenomaa. Sitä ei käy kieltäminen. Mutta tällä alalla nyt sattuu olemaan niin että iso osa työllistää itse itsensä. Ja kuten joku ylempänä mainitsi; palkkaduunissa olevilla kampaajilla liksa voi olla huonompikin kuin kaupan kassoilla. Todellakin alan vaihto olisi järkevintä jos tätä voittojen kannalta ajattelisi, vaikka liiketoimintaa yleensä niin kannattaisi ajatella. Mutta ihan suotavaa että tällä työllä edes elättäisi itsensä/perheensä, kun töitä kuitenkin tulee tehtyä keskimäärin 50h/viikossa.

(jos me kaikki kampaajat vaihdetaan alaa, kukaan ei leikkaa sun tukkaa, ja viedään muitten työttömien työpaikat.Jos ei saada töitä,kun ei mitään muutakaan osata, elellään melkein yhtä leveästi kuin nyt, sinun maksamillasi vero rahoilla. Olisko mitään järkeä siinä että kannustettaisi ihmisiä siihen että, vaikkapa useampikin ihminen työllistäisi itse itsensä, muillakin aloilla.

Toki jos teet työtä palkatta, se on ihan oma valinta.)


Vieras

#145 Re: Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

2011-10-20 11:36:21

#40: Sivusta seurannut yrittäjä - Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

oletko kenties itse pienyrittäjä kun tunnut tietävän niin hyvin tästä meidän alasta.... ja yrittäjyydestä... kysynpähän vain...