Maahanmuuttajien tuet

Kommentoitu viesti

J.F

#108

06.12.2011 21:28

Laitetaanpa tänne nyt vähän faktaakin. Ärsyttää nämä valheelliset kommentit, että maahanmuuttajat olisivat jotenkin paremmassa asemassa. Faktat haltuun!


Miten maahanmuuttajien sosiaalituet määräytyvät?

Sosiaalietuuksista vastuullinen ministeriö on sosiaali- ja terveysministeriö. Yleisesti voidaan sanoa, että maahanmuuttajaa, jolla on oleskelulupa, kohdellaan kuin ketä tahansa kuntalaista. Sosiaalietuudet (esim. asumistuki, toimeentulotuki ja lapsilisät) määräytyvät samoin perustein kuin suomalaisille.

Toimeentulotuki

Turvapaikanhakijoille maksetaan toimeentulotuen perusosaa rahana 30 % vähemmän kuin muille Suomessa asuville, sillä he saavat osan tuesta hyödykkeinä (esim. voivat katsella televisiota, käyttää internetiä ja saavat siivousvälineitä ja -tarvikkeita vastaanottokeskuksessa). Esimerkiksi aikuisen, yksinasuvan turvapaikanhakijan toimeentulotuki on 292,22 euroa kuussa. Perusosalla turvapaikanhakija hankkii ruokansa ja vaatteensa sekä maksaa vähäiset terveydenhoitomenonsa ja muut kulunsa. Jos turvapaikanhakija saa vastaanottokeskuksessa kaikki päivän ateriat, hänen perusosansa vähenee 79 %. Jos hän kieltäytyy kielenopetuksesta ja muusta toiminnasta, voidaan tukea vähentää 20 % väliaikaisesti. Turvapaikanhakija ei saa sairausvakuutusta, lapsilisää eikä muitakaan asumiseen perustuvia sosiaalietuuksia.

Vastaukset


Vieras

#109 Re:

2011-12-07 15:35:20

#108: J.F -

Ja halla aho ei valehtele, mene sinä mamukätyri afenanmaalle vaika siitä