Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme.

Kommentoitu viesti

Telttavaeltaja
Vieras

#12 Rajansa ilmaispalveluillakin

16.09.2010 11:56

Tässä on kysymys vain Luontopalveluita hyväksikäyttävien matkailuyrittäjien saamista, tähän asti ilmaisista eduista. Totta kai yrittäjän pitäisi maksaa saamistaan palveluista.

Kukaan ei ole vaatimassa maksuja luonnossa liikkumisesta. Autiotuvat eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin. Omat roskat pitää tietysti tuoda itse pois maastosta, kuluneimmilla alueilla käytetään retkikeitintä ja majoitutaan telttaan. Mihin tässä enää palveluja tarvitaan?

MH:n luontopalveluilla vain on ollut liikaakin rahaa käytettävissään. Hyvin niitä joutaa supistaakin. Resursseja pitää kohdistaa siihen, missä niitä kipeimmin tarvittaisiin, eli jätehuollon ja luonnossa käyttäytymisen opastukseen, siivoukseen, valvontaan ja tarpeettomien rakennelmien purkamiseen.

Moottorikelkoin huollettujen autiotupien käytön pitäisi olla maksullista!

Vastaukset

Nokinäätä
Vieras

#13 Re: Rajansa ilmaispalveluillakin

2010-09-16 17:38:58

#12: Telttavaeltaja - Rajansa ilmaispalveluillakin

Kestävöinti, luonnonsuojelu yms. on sitä miltä luonto säästyy. Samoin valvonta on oleellinen osa luontopalveluiden toimintaa. Luontopalveluiden palveluja käytti 2009 1,7 miljoonaa käyttäjää, jos tästä joukosta 1% ottaa polttopuunsa kansallispuistosta, puun ottajia on 17 000. Jos jokainen käyttää puuta 0,2 kuutiota, puuta tarvitaan 3400 mottia, melkoinen leimikko, vuosittain. Suurista määristä syntyy pienelläkin vaikutuksella suuri virta.

Tarmo Sotikov
Joensuu

#78 Re: Rajansa ilmaispalveluillakin

2010-10-09 10:22:35

#12: Telttavaeltaja - Rajansa ilmaispalveluillakin 

Kyllä keskusteluissa on tullut esille myös kansalaisilta kerättävät maksut.

Kansallispuistojen maksuttomuus on säilytettävä.
Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ja ympäristöministeri Paula Lehtomäki aikovat selvityttää, voisiko kansalaisilta periä maksun kansallispuistojen ja retkeilyalueiden käytöstä.

Kansalaisoikeuteen on (ainakin tähän saakka) kuulunut patikoimisoikeus erityisen kauniissa maisemissa ja luonnon rauhassa. Ilmaiseksi olet saanut liikkua muun muassa sellaisissa paikoissa kuin Nuuksio, Seitseminen, Koli, Patvinsuo, Pyhä-Luosto ja Pallas-Yllästunturi. Suojelualueilla liikkumisen rajoittaminen on ymmärrettävää luonnon harvinaisten ja erityisten lajien suojelemiseksi.

Mielestäni kaikenlaiset selvitykset ja suunnitelmat kansallispuistoissa ja retkeilualueilla  liikkumisen maksullisuudesta on lopetettava heti alkuunsa. Liikkumisen rajoittaminen on mainituilla alueilla kansalais- ja jokamiehenoikeuksiin kajoamista. Me jo maksamme veroina oikeuden liikkua valtion mailla.

Allekirjoittamalla tämän adressin vastustat kansallispuistoihin ja retkeilyalueisiin liittyviä maksusuunnitelmia ja haluat pitää liikkumisen niiden alueella ilmaisena tulevaisuudessakin.

Voisiko adressin tekijä muuttaa adressin tekstiä niin, että ylläoleva kansalaismaksujen selvittelykin tulisi jo adressin etusivulla / otsikossa esille? Saattaisi nostaa melkoisen vastarinnan myös leikkauksia vastaan.