Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme.

Kommentoitu viesti

Telttavaeltaja
Vieras

#20 Re: on muutakin kuin kansallispuistot

17.09.2010 11:28

#19: Pekka V. - on muutakin kuin kansallispuistot

Kukaan ei MH:n luontopalveluita moittisi, jos se tekisi työnsä kunnollisesti. Se vain ei tunnu millään pääsevän irti avohakkuutaustastaan. Siksi olisi jo aika erottaa luontoa tuhoava ja sitä hoitamaan pyrkivä osa Metsähallituksesta riippumattomiksi toisistaan.

Kaksinaamainen suhtautuminen jätehuoltoon, hakkuut kansallispuistoissa, yli-innokas rakentelu vastoin omia ohjeitaan ja moottorirälläys suojelualueilla ovat niitä toimia, joilla MH:n luontopalvelut eivät saa ystäviä luonnonsuojelijoista. Emo-Metsähallituksen erämaametsien hakkuista puhumattakaan.

Vastaukset

Palvelija
Vieras

#21 Re: Re: on muutakin kuin kansallispuistot

2010-09-17 13:01:25

#20: Telttavaeltaja - Re: on muutakin kuin kansallispuistot 

 Kerropa telttavaeltaja missä kansallispuistossa tehdään hakkuita ? Jos näin on niin kipin kapin tekemään rikosilmoitus. Samalla voisit ilmoittaa siitä myös MH:n luontopalveluille. Laki kieltää hakkuut kansallispuistoissa.
Urho Kekkosen kansallispuiston perustamislain yhteydessä on annettu alueen rauhoitusmääräykset asetuksella.  Tulenteosta (2 § 3 mom) sanotaan näin: )  sallittu mm "marjojen ja sienien poiminta sekä, sen mukaan kuin järjestyssäännössä tarkemmin määrätään, perinteisin menetelmin tapahtuva kullanhuuhdonta ja tilapäinen tulenteko". Tilapäistä tulentekoa on sitten tarkennettu järjestyssäännnössä (http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=495&Item=1830) niin, että Kemi-Sopmpion erämaaosassa tulen voi tehdä oksista jne vapaasti (asetus), muualla tulen voi tehdä vain sitä varten osoitetuilla paikoilla, jonne puut on tuotu valmiiksi. Lainsäätäjä on puistoa perustettaessa ottanut tulentekoon vielä liberaalimman kannan kuin MH. MH on sitä toimintavaltansa rajoissa, luonnonsuojelusyistä rajoittanut.