Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

jalat maassa

#547 halpaa ja turvallista

22.12.2011 00:24

Kannattaa katsoa tämä(kin) video, jos ydinvoima alkaa tuntua ihan houkuttelevalta vaihtoehdolta Fennovoiman tiedotuslehtisen lukemisen jälkeen.Valitettavasti emme koskaan tule saamaan tällaistaa materiaalia suomen kielellä, ellei sitten Jukka Laaksonen siirry eläkkeellä ydinvoiman vastustajien leiriin, tuskinpa.
http://www.youtube.com/watch?v=4spUp_LzEPM

Vastaukset


Vieras

#581 Re: halpaa ja turvallista

2012-01-16 18:20:09

#547: jalat maassa - halpaa ja turvallista 

Tuo Arnie, joka on ollut ydinvoiman asiantuntijatodistajana Yhdysvaltain kongressille sanoi, että ydinvoima voi olla halpaa tai turvallista, mutta se ei voi olla molempia yhtä aikaa. Fennovoiman ydinvoimahankkeen kustannusarvio on 50% pienempi kuin esim. Olkiluoto 4:n, joten ilmiselvästi Fennovoiman tavoitteena ei ole turvallinen voimala.

Arnie sanoi myös, että mitä suurempi ydinvoimala on, sitä monimutkaisempi siitä tulee, ja sitä vaikeampaa reaktoria on jäähdyttää onnettomuustilanteessa, koska reaktorin fyysinen koko ei yleensä kasva tehon kasvaessa, mikä vaikeuttaa jäähdytysveden saamista reaktorin ytimeen.

Ja Fennovoiman tavoitteena on rakentaa maailman suurin ja arktisin ydinvoimala. Kohtuu kova haaste fennovoiman amatööreille ydinvoimatekniikka-asiantuntijoille. STUKilla ei ole tarpeeksi henkilökuntaa jokaisen yksityiskohdan tarkistamiseen, ja voi kysyä, että onko ammattitaitoakaan. Suurin vastuu jää siis voimalan rakentajille Arevalle tai Toshiballe. Arevan taidot on jo nähty Olkiluoto3:n vuosia myöhästyneessä projektissa, ja Toshiban ammattitaidon näytteenä ovat Fukushiman reaktorit.

On helppo ennustaa Fennovoiman hankkeen päättyvän katastrofiin, jos fennovoiman hanke ei kaadu ennen voimalan rakentamisen aloittamista