Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Alfa

#576 Pohjanlahden toisella puolella...

14.01.2012 18:54

Pohjois-Ruotsissa on käynnistymässä kansanliike Pyhäjoen laitoshanketta vastaan. Ensimmäinen tempaus pääsi heti uutisiin. http://svt.se/2.33919/1.2676501/protester_mot_karnkraft_i_pyhajoki
Uraanivoimalat kiinni myös Suomessa

#577 Uraanivoimalat ,,,Pahin Tuhooja ! Terroristi,, Maan päällä !

14.01.2012 19:25


Nyt on tultu aikaan jolloin on myös Suomen
liityttävä,,,Euroopan ,,Sivistys valtioiden Joukkoon !
Uraanivoimalat edustavat lähinnä aikaa jolloin tieto ja totuus oli
kadotettu ,sekä alistettu,,alhaiseen ,,Lahjontaan,,,sekä suuren rahan
Valheisiin !
Totuus,,,joka on kaiken elämän ,,sekä ,, Elollisen Perusta,,aina ,,,sekä ,,Ikuisesti.

 

Dr.NO-nukes

#578 K-18

14.01.2012 22:12

brittiläiset huipputiedemiehet ovat saaneet selville, että ydinvoiman vastustus johtuu Bond-elokuvien luomasta väärästä mielikuvasta, syyllinen on siis vääristyneen mielikuvituksen omaava elokuvakäsikirjoittaja
http://www.guardian.co.uk/environment/2012/jan/12/james-bond-villains-nuclear-power
http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/ydinvoiman+huono+imago+on+james+bondin+vika/a755497
Homer

#579 K-18

16.01.2012 13:17

Simpsons- tv- sarjan käsikirjoittajat näyttävät vierailevan USA:n valvovan viranomaisen, NRC:n raporttiarkistossa. Yli 100 reaktorin maassa sattuu ja tapahtuu, päivittäin.
K-18

#580 Re: K-18

16.01.2012 18:10

#579: Homer - K-18

joo...varsinkin viimevuonna oli kaikenlaista sählinkiä, uusi ennätys sillä sektorilla, enemmän tapahtumia kuin kymmenenä edellisvuonna

http://enformable.com/2012/01/2011-sets-new-record-for-emergencies-and-alerts-at-us-nuclear-power-stations/

todellisuus on tarua ihmeellisempää ja raadollisempaa...japanilainen poliittinen ja bisneseliitti suunnittelee hylkäävänsä saastuneen saarensa ja siirtyvänsä esimerkisi Intiaan rakentamiinsa japanilaistyylisiin siirtokuntiin jatkamaan sukua ja vievät rikkautensa turvaan.Japanissa muutoinkin väestö vähenee ja harmaantuu,Fukushiman tapahtumat luultavasti vähentävät syntyvyyttä entisestään lisäksi  köyhät siirtolaisetkaan tuskin pitävät maata houkuttelevan muuttokohteena...

http://ex-skf.blogspot.com/2012/01/japans-government-industrial-complex-to.html


Vieras

#581 Re: halpaa ja turvallista

16.01.2012 18:20

#547: jalat maassa - halpaa ja turvallista 

Tuo Arnie, joka on ollut ydinvoiman asiantuntijatodistajana Yhdysvaltain kongressille sanoi, että ydinvoima voi olla halpaa tai turvallista, mutta se ei voi olla molempia yhtä aikaa. Fennovoiman ydinvoimahankkeen kustannusarvio on 50% pienempi kuin esim. Olkiluoto 4:n, joten ilmiselvästi Fennovoiman tavoitteena ei ole turvallinen voimala.

Arnie sanoi myös, että mitä suurempi ydinvoimala on, sitä monimutkaisempi siitä tulee, ja sitä vaikeampaa reaktoria on jäähdyttää onnettomuustilanteessa, koska reaktorin fyysinen koko ei yleensä kasva tehon kasvaessa, mikä vaikeuttaa jäähdytysveden saamista reaktorin ytimeen.

Ja Fennovoiman tavoitteena on rakentaa maailman suurin ja arktisin ydinvoimala. Kohtuu kova haaste fennovoiman amatööreille ydinvoimatekniikka-asiantuntijoille. STUKilla ei ole tarpeeksi henkilökuntaa jokaisen yksityiskohdan tarkistamiseen, ja voi kysyä, että onko ammattitaitoakaan. Suurin vastuu jää siis voimalan rakentajille Arevalle tai Toshiballe. Arevan taidot on jo nähty Olkiluoto3:n vuosia myöhästyneessä projektissa, ja Toshiban ammattitaidon näytteenä ovat Fukushiman reaktorit.

On helppo ennustaa Fennovoiman hankkeen päättyvän katastrofiin, jos fennovoiman hanke ei kaadu ennen voimalan rakentamisen aloittamista

 


Vieras

#582 Re: Re: halpaa ja turvallista

16.01.2012 18:43

#581: - Re: halpaa ja turvallista 

 Ja Arnie sanoi senkin, että miljoona japanilaista saa syövän seuraavan 20 vuoden aikana Fukushiman takia. Mitä jos vastaava onnettomuus tapahtuu Suomessa? 20% kansasta sairastuisi syöpään tällaisen onnettomuuden takia. Ja Arnie mukaan Fukushiman onnettomuudesta aiheutuvat kustannukset Japanille ovat 200 miljardia dollaria. Suomen valtio ei koskaan pystyisi maksamaan tällaista summaa. Fukushima -tyyppinen onnettomuus Suomessa merkitsee Suomen valtion loppumista. Näin pienen maan on täysin järjetöntä rakentaa uusia ydinvoimaloita sen riskin uhalla, joka toteutuessaan ajaa koko maan konkurssiin ja tappaa melkein puolet kansasta.

Ja Arnie sanoi senkin, että Fukushima aiheuttaa tilastollisesti merkittävän nousun syöpien määrässä Yhdysvaltain länsirannikolla. Karttapallosta näkee, että Suomi ei ole juuri sen kauempana Japanista kuin on Yhdysvallatkaan. Eli syöpien määrän voi olettaa nousevan myös Suomessa Fukushiman takia. Et ole turvassa ydinvoimalta missään

 


Vieras

#583 Re: Re: halpaa ja turvallista

16.01.2012 19:03

#581: - Re: halpaa ja turvallista

Fennovoiman kustannusarvio on vain hatusta tempaistu.Ydinenergian kyseessä ollen kustannusarviot vedetään markkinointivaiheessa tietoisesti alakanttiin, ja kun ensimmäiset miljardit on saatu tuhlattua maksajien rahoja, niin tuskin osakkaat enää hommasta luopuvat maksoi mitä maksoi...ikävä kyllä se peritään meiltä esimerkiksi sähkölaskuissa ja ruokakaupan kassalla ennen kuin yhtään kilowattia laitoksesta on ulos tullut ja laitoksen mahdollisesti toimiessa seuraavat 60 vuotta mankalayhtiön sähkön omakustannushinta todennäköisesti on korkeampi kuin markkinoilla oleva muu sähkön...ainakin mikäli kaikki ei suju kuin Strömsössä. Fennovoiman osakkaat ilmeisesti laskevat, että heillä ei omilla toimialoillaan suomalaisilla suljetuilla sisämarkkinoilla ole kilpailua ja näin ollen sähköstä voidaan maksaa hyvävelihintaa eli mitä tahansa.Kansainvälisillä markkinoilla toimivat metallialan yhtiöt ovat projektissa mukana, koska niissä ei ole minkäänlaista realistista talousajattelua...kehittyvät taloudet tulevat jatkossa määräämään metallien hinnat ja tavarasta tuskin on pulaa.

Alfa

#584 halpaa ja turvallista

17.01.2012 17:09

Halpaa?

EPR reaktorin hintaa on spekuloitu julkisuudessa. Olkiluodossa kustannusarvio petti täysin, prototyyppilaitos on nyt n. 5 vuotta aikataulusta jäljessä ja hintakin on tuplaantunut. Olkiluoto-4 reaktorin hinnaksi arvioitiin syksyllä 2011 n. 6 miljardia euroa, kun hanketta vietiin läpi Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Tarkempi hintatieto USA:sta syksyltä 2010: 9.6 miljardia dollaria. N. 7.2 miljardia euroa. Tämä siis ennen Fukushimaa.

Turvallista?

Vuoden 1957 Windscalen palosta lähtien maailmalla on tuhoutunut erilaisissa onnettomuuksissa 15 reaktoria. Keskimääräiseksi onnettomuusväliksi tulee 3.6 vuotta. Ei siis ihme, että vakuutusyhtiöt eivät suostu myöntämään ydinvoimaloille vastuuvakuutuksia.

Vieras

#585

17.01.2012 20:27

Kansanäänestys näin tärkeässä, elämän ja kuoleman kysymyksessä on "demokraattisessa" valtiossa välttämätön.
Rikolliset linnaan,,,Vaikka olisivat ,,,Ala-maailman ,Ministereitä

#586 Uraanivoimalat = Tappavat terroristit,,,!

18.01.2012 17:57


On tultu aikaan jossa lahjonnalla ;;;Saadut ,,Tulokset ovat arvottomia:
Poliittinen lahjonnaLLE ALISTUVA ROSKA JOUKKO;;;EI Tunne elämää
eikä kunnioita ,,elämän perus asioita,,,!
Paula Lehtomäki on Suomnen ,,,Ala-Arvoisin Ministeri,,Jolta puuttuu alhaisin
elämän ,,,sekä sen edellytysten ,,kunnioitus,,,!
Osti,,Itselleen sekä lapsilleen että myös sukulaisilleen ,,,,Uraanikaivoksen osakkeita.!
Hänen olisi pitänyt ,,estää tämä,,,Tulossa oleva ,,Euroopan suurin Ympäristö ,,,Rikos,,!
Nyt ollaan tuhoamassa,,,Koko ,,Kainuu,,,Kirkon ,,KELLOT,,,Soimaan,,,Koko ,,Kainuussa,,,!
Suuri saat,,,,suurin ,,,Lahjottu,,Murhaaja

#587 Tutkija kirjailija Risto Isomäki Kirjoitti,,,

20.01.2012 18:00

Tutkija ,,,Kirjailija ,,Risto Isomäki ,,Kirjoitti

Ydinvoima== Kosminen rakkaus vai suuri Saat,,,,!
Se nyt on varmaa,,Että,,,se ,,On ,,Suuri ,,,Saat,,,!

Alfa

#588 Isompia otsikoita luvassa

22.01.2012 15:21

Greenpeace rantautuu nyt myös Fennovoiman rakennushankkeen lähinurkille, vain 79 km päähän Ouluun.
Toivotamme isolla budjetilla näyttäviä tempauksia toteuttavan järjestön tervetulleeksi. Oulusta on lyhyt matka myös tempaisemaan vaikkapa Talvivaaraa tai muita uraanikaivoshankkeita vastaan.

http://www.kaleva.fi/uutiset/greenpeace-perusti-toimintaryhman-ouluun-vastustamaan-pyhajoen-ydinvoimalaa/925674/fb

Greenpeace ei näy tämän adressin allekirjoittajajärjestöjen listassa, eikö kansainvälinen toimija halua sekaantua Suomen sisäpolitiikkaan?

Vieras

#589 Re: Isompia otsikoita luvassa

23.01.2012 10:50

#588: Alfa - Isompia otsikoita luvassa 

 Oletan, ettei Greenpeace halua tulla yhdistetyksi tähän adressiin sen perusteluissa olevien virheiden vuoksi.

G vääristelee asioita, muttei halua jäädä kiinni selvien valheiden levittelystä.

tiedotus ongelmainen

#590 Re: Re: Isompia otsikoita luvassa

23.01.2012 12:52

#589: - Re: Isompia otsikoita luvassa

Voisitko yksilöidä nuo valheet/virheet ja perustella... ja jos et, niin miksi et? Ydinvoiman kyseessä ollen valheilla ja virheillä voi olla kohtalokkaat seuraukset.

spekulantti

#591 outokumpu

23.01.2012 15:00

Fennovoiman suurin yksittäinen suomalainen osakas ja maksumies Outokumpu on fuusioitumassa toisen vähintään yhtä tappiollisen saksalaisen firman, Inoxumin, kanssa. Inoxum kuuluu ThyssenKruppille, Ilmeisesti Fuusio tapahtuisi ilman rahaa, ThyssenKrupista tulisi uuden yhtiö vähemmistöosakas...ja kun kaksi velkaista tappion tuottajaa on naitettu yhteen, Tyssenin tarvitsee vain odotella kypsän hedelmän putoamista ilmaiseksi sen omistukseen. Saas nähdä kuinka paljon saksalaiset lopulta Fennovoimasta omistavat ja miten velkainen Outokumpu aikoo rahoittaa ydinvoimainvestointinsa...osakeannilla saksalaisille?...toivottavasti ei mitenkään

Vieras

#592

24.01.2012 15:06

Halutaanko Kainuuseenkin Pohjolan Kongo?
Kainuu oli Suomen puhtaimpia paikkoja
Vieras

#593 Pohjois- Suomi ,,,Takajaloilleen,,,,Talvivaara on suljettava

24.01.2012 17:30


Uraanivoimalat kiinni välittömästi,,,!
Suomella ei ole varraa,,,eikä oikeuttaa,,,olla puuttumatta
Talvivaaran,,järkyttävään,,,Ympäristön rikokseen ,,, sekä kaiken elämän tappavaan tuhoon.
Kuten tiedämme ,,,tämä on vakava ,,Bisnes rikos,,,,,  !  Bisnes Rikolliset ,,,Linnaan,,!
Tätä ei voi peittää ,,Lahjonnalla,,,  !  Eikä voi   katsella läpisormien.

Onko Suomen eliitti,, siis läpi ,,Lahjottu

#594 Missä on ihmisyy ,oikeus sekä totuus ?

25.01.2012 21:17


Miksi Suomalaiset tutkijat ovat kiinnostuneita vain Venäjän fosfori päästöistä ?
Miksi samaan aikaan sallitaan  Euroopan suurin ,,,Ympäristö rikos,,,
----------Suomen ,,,Talvivaarassa,,?

----------Siis,,,Suomen...Talvivaarassa,,,,,,?,,,,Miksi,,,?


Vieras

#595 The Atomic States of America

25.01.2012 22:45

tätä dokumenttifilmiä tuskin koskaan nähdään Suomessa
tekijöiden haastattelu
http://www.youtube.com/watch?v=MeEB9YTeoGg
Alfa

#596 Taas jodia ilmassa

01.02.2012 17:17

Tammikuun puolivälin jälkeen Jodi-131 isotooppia havaittiin ilmassa skandinavian alueella. Ruotsin Kiiruna lienee pohjoisin havaintopaikka, myös Norjassa ja Suomessa on tehty vastaavia havaintoja. STUK tiedotti asiasta vasta nyt, melkein pari viikkoa ensimmäisestä havainnosta.

http://www.pohjolansanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=PSA_newssite%2FAMLayout&cid=1194718588354&p=1194596821084&pagename=PSAWrapper

Jodi-131 on keinotekoinen radioaktiivinen isotooppi. Sen puoliintumisaika on vain 8 päivää, joten se ei todennäköisesti ole lähtöisin Fukushimasta. Eikä myöskään USA:sta, missä äskettäin ydinvoimala päästi radioaktiivista höyryä (pääasiassa tritiumia) ilmaan.

Edellisellä kerralla, syksyllä 2011 jodipäästön syylliseksi paljastui unkarilainen tutkimusreaktori. siellä vuoto oli jatkunut toista kuukautta ennenkuin se saatiin loppumaan.

Vieras

#597 Re: Taas jodia ilmassa

01.02.2012 19:05

#596: Alfa - Taas jodia ilmassa

STUKin kannattaisi ottaa oppia tiedottamisessa yhdysvaltalaisista ydinvoimayhtiöistä...tai NRCsta

http://enenews.com/nrc-spokeswoman-illinois-nuclear-plant-emergency-works-belly-dancer-absolutely-threat-public-photos

Tosin käyttäähän Fennovoimakin tiedottajinaan yksinomaan naisia pehmentääkseen julkisuuskuvaansa ja yhtiöön kohdistuvaa kritiikkiä...kukapa nyt tytöille alkaisi huutamaan...aika vanha pr-kikka...sillä puolella on kaikki opit hyväksi käytettävä, mutta homma näyttää kyllä aika läpinäkyvältä.


Vieras

#598 fuku

03.02.2012 11:12

fukushiman ympäristövaikutuksista alkaa tulla huolestuttavaa tutkimustietoa...tutkimus julkaistaneen ensi viikolla
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/bird-numbers-plummet-around-stricken-fukushima-plant-6348724.html
Puhdas luonto on elämämme perusta

#599 Simon--- KUNNANJOHTAJAKIN--- iloitsee--!

03.02.2012 16:41


Olkaamme iloisia --Simon kunnanjohtajakin on laskeskellut
Kuinka jo yksi ,,Tuulimylly tuo verotuloja Simon kunnalle.
Hän oli laskenut että sen verotuloilla voidaan työllistää yksi
---siis yksi Sairaan hoitaja,,!
Toivomme että Simoon rakennetaan tuhat tai jopa 2000 kpl tuulimyllyjä
Silloin Simon kunta voi työllistää 2000 kpl ihmisiä.
Loistavaa---Simon kunnalle--sekä koko Suomelle.
Pian elämme aikaa __jolloin kilvan kunnat rakentaa tuulivoimaa
se on loistava tulon lähde kunnille, eikä pilaa meidän yhteisiä elin olojamme
eikä tuo syöpiä eikä ennen aikaisia kuolemia ---kärsimyksiä ihmisiin,.


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.02.2012 21:29