VANHAINKOTIEN PUOLESTA

Kommentoitu viesti

Marjatta Halkilahti
Vieras

#62 Kajalakodin palohälytysjärjestelmä

01.10.2010 20:02

Kajalakodin asukashuoneet ja käytävätilat on varustettu paloturvalaittein. Osastoivat palo-ovet ovat normaalitilanteessa avoinna ( jotta asukkaat voivat esteettömästi siirtyä osastolta toiselle), mutta ne sulkeutuvat välittömästi esim. sähkökatkoksen aikana tai saadessa savua.

Kodin palovaroittimet ovat sellaiset, että aiheetonkin hälytys voidaan jälkeenpäin tarkistaa mistä tilasta tai paikasta se on tullut.

Automaattinen yhteys palokuntaan katkaistiin hälytyskeskuksen siirryttyä Turkuun. Tämän suoran robottihälytyksen Hätäkeskus poisti valvonnastaan 3.11.2005 ja perusteena oli, että laitteisto ei vastannut sitä mitä hälytyskeskus vaati.

Laite on kuitenkin edelleen täysin toimiva, se on käytössä ja se hälyttää. Jos jostain kohteesta tulee hälytys niin summerit soi niin, että puolkuurokin sen kuulee. Henkilöstö ottaa yhteyden hätäkeskukseen, hälyttää palokunnan, ts. toimii siten kuin kotonaankin toimisi.

Palokunta tulee paikalle muutamassa minuutissa. Perttelin VPK tulee paikalle aina. Se on niin sovittu. Tulee, vaikka henkilöstö jo ilmoitusvaiheessa tietäisi kertoa, että hälytys olisi aiheeton. Hoitolaitoksissa aiheettomia hälytyksiä aina silloin tällöin tulee.

Näin oli tilanne vuonna 2008, jolloin olin töissä Kajalakodissa. Olen varmistanut, että tilanne on edelleen tämä sama.

Se määräys, että laitteisto pitää uusia, se on ihan ok, mutta uusimiseen saakka toimii tämä ”puolrobotti” ihan hyvin. En myöskään usko, että henkilöstön hälytysvalmiudet olisivat jonnekin kadonneet.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#63 Re: Kajalakodin palohälytysjärjestelmä

2010-10-02 00:46:08

#62: Marjatta Halkilahti - Kajalakodin palohälytysjärjestelmä 

Minä haluan, että Salossa järjestetään SITOVAT KANSANÄÄNESTYKSET koko palveluverkkosuunnitelmasta. Numeroiden sijasta pitää katsoa ihmisiä, erityisesti vanhuksia. He ovat taistelleet meille itsenäisyyden ja rakentaneet maamme hyvinvoinnin.

Ilman heitä Suomi ei olisi Suomi.

Kaupunginjohtaja Rantakokko esikuntineen on hyppyyttänyt valtuutettuja ja kaupungin työntekijöitä tyhjänpäiväisissä seminaareissa puolentoista vuoden ajan.

Mikä on ollut tulos?

Typeriä lausumia siitä, miten Salo on vihreä, hieno kaupunki, jossa on mukava asua, elää ja yrittää. Me kaikki tiedämme, ettei tämä ole totta.

Lama oli nähtävissä jo vuonna 2008. Lama tulee pahenemaan siten, että kärsimme siitä vielä vuonna 2030.

Miksei tätä puolentoista vuoden aikaa käytetty siihen, että olisi varauduttu lamaan, jonka tiedettiin tulevan vaan elettiin kuin pellossa joutavia lässyttäen?

Salolla on huonot johtajat, joiden kohtalosta pitäisi myös päästä äänestämään. Se, että jotkut demareiden kellokkaat lätisevät omiaan, ei toinna mitään. Demarit ovat tämän järjestelmän kaupunkiin vuosikymmenien aikana luoneet ja nyt se puretaan.

Jos Kajala ei täytä paloturvallisuusmääräyksiä, sinne ohjataan rahaa ja tila korjataan. Säästää voidaan jostain muusta. Esimerkiksi kaupunginjohtajien ja linjanjohtajien palkoista ja eduista. Heidät voisi kaikki lomauttaa vaikkapa pariksi kuukaudeksi. Siitä olisi sekin hyöty, että älyttömät päätökset loppuisivat vähäksi aikaa ja äärimmilleen kiusatut kaupungin ruohonjuuritason työntekijät saisivat hetken hengähtää.

Edelleen ihmettelen sitä, että vuoden 2008 syksyllä valtuutetuiksi haluavien naamoja olivat kaikki nurkat täynnä. Valtuustoon valittiin 75 henkilöä.

MISSÄ HE OVAT NYT, KUN OLISI KESKUSTELUN JA KANNANOTTOJEN AIKA?

Kuinka moni heistä on käynyt allekirjoittamassa tämän adressin?

Pitääkö valtuustokin vaihtaa kokonaan vuoden 2012 kuntavaaleissa?

Tapio Äyräväinen

Muutos 2011