Protesti KANSANEDUSTAJIEN 8,1% Palkankorotusta vastaan!

Kommentoitu viesti

BATMAN
Vieras

#1475 Re: Järki käteen!

03.10.2010 23:56

#15: - Järki käteen!

Taitaa kuule ola kansanedustajilla isommat tulot nykyään ku maan johdolla, eli presidentillä. Ja ihan periaatteesta näitä tämmösiä korotuksia ei suvaita. Tommosista istumishommista ei pitäis saada mitään palkkaa.. voisin kans ottaa palkkaa puhumalla paskaa ja ajamalla omia asioita parempaan suuntaan ajattelematta muita. mutta taas jos me työntekijät ruvetään lusmuilemaan niin se on koko maantalous kaatumassa sitte. sille vaan ei voi mitään että me työnraatajat pidetään maata pystyssä eikä noi edustajat.. ne vaan edustaa, jos tekee edes sitä. alkaa näyttämään niin pahalta noi paikallaolo määrätki nykyään noissa istunnoissa jne., kun 200 edustajasta on n. 20 vaan paikalla. Ja niille viel lisää palkkaa? huhhu. menisivät töihin!

Vastaukset

Mika
Vieras

#1476 Re: Re: Järki käteen!

2010-10-04 00:57:40

#1475: BATMAN - Re: Järki käteen!

 

Suoraansanottuna rupes päähän sattumaan kun tota sun viestiä (ja yleensäkin tätä keskustelua) luki.

Sä oot siis tosissas sitä mieltä että kansanedustajilla ei oo mitään merkitystä? Että sillä, kuka täällä säätää lait ei ole mitään väliä, koska työläisethän tätä maata pyörittää? Otetaan ihan ketä vaan sinne, ei niiden tarvii ku painaa nappuloita ja "edustaa". Että ei niiden tarvii pohtia esimerkiksi verotusta tai lainsäädöntöä tai miään, koska työläisethän tätä maata pyörittää, ne vaan istuu siellä? Voi hyvää päivää tätä tyhmyyden määrää.

Fakta on, että jos me halutaan päättäjiks ihmisiä, joilla on kompetenssia tehdä sitä työtä, liksan on pakko olla enemmän kuin pari-kolme tonnia. Ei korkea-koulutetut ihmiset lähe tekemään tota duunia  - joka toisin kuin 90% täällä tuntuu ajattelevan, koostuu helvetin paljon muustakin kuin nappien painelemisesta. Valiokuntatyö ja valmistelu vie suuren osan poliitikkojen ajasta ja se ei oo mitään kevyttä hommaa - jos siitä saa helvetin paljon huonompaa liksaa kun samat ihmiset sais menemällä yrityksiin töihin.

 

Täällä ihmiset haluaa, että kaikki kansanedustajat tekis työnsä pienemmällä liksalla, koska se on ikäänkuin kutsumus. Ja tottahan se on, että yhteiskunnalisten asioiden hoitamiseen tulee olla muitakin motiiveja kuin vain ja ainoastaan raha, mutta millään parin tonnin liksalla ei tollasta hommaa voi vaatia tehtäväks ihan jo senkin takia että se tekis korruptiosta huomattavasti helpompaa ja houkuttelis suurimman osan koulutetusta väestä muualle ja se jos mikä olisi varsi tuhoisaa - koska kaikella kunnioituksella ei lainsäädännöstä voi olla päättämässä pelkkiä putkimiehiä ja koneistajia. En sano, etteikö lyhyemmälläkin koulutuksella tai jopa ilman sellaista voi tai saa päästä eduskuntaan, mutta totuus on, että siellä tarvitaan myös ihmisiä joilla on laajempaa tietopohjaa ja käsiteltävien asioiden tuntemusta. Valtionbudjetti yms. kun eivät ole mitään perstuntuma päätöksiä.

 

Sitäpaitsi, demokratiassa vastuussa eivät ole pelkästään päättäjät, vaan myös äänestäjät. Jos tämä päätös vituttaa, ottakaa selvää miten teidän oma ehdokas/puolue äänesti ja olkaa äänestämättä sitä ensi vaaleissa. Itse olen opiskelija, ja silti olen sitä mieltä että tämä on ihan ok, koska kyse ei ole tuhansien eurojen korotuksista (siis yksilötasolla korouksen määrä on ihan hyväksyttävä). Pystyn toki ymmärtämään, että työntekijöiden pienet korotukset ottavat päähän, mutta se taas ei ole kansanedustajien syytä, vaan kaikkien niiden työntekijöiden, jotka eivät ole järjestäytyneet ja ajaneet omaa etuaan. Tottakai työnantajat pyrkivät tässä taloustilanteesssa minimoimaan palkkakustannukset, mutta sitä varten omia etujaan olisi ajettava tiukemmin. Jos ja kun siinä on epäonnistuttu, ei oman vitutuksen purkaminen kansanedustajiin ja siihen kuinka "koko systeemi on mätä" auta ketään.

 

Winston Churchill sanoi aikanaan että demokratia on huonoin olemassa oleva järjestelmä, jos ei lasketa niitä kaikkia muita, joita on tullut kokeiltua. Sama mies sanoi myös, että paras argumentti demokratiaa vastaan on parin minuutin keskustelu keskiverto-äänestäjän kanssa. Ja valitettavasti se tuntuu tuskallisen totuudenmukaiselta tätä viestiketjua lukiessa.