Kumotkaa Kuusankosken REKOLAN KOULUN lakkauttamispäätös !

Kommentoitu viesti


Vieras

#6

11.01.2012 09:51

KOUVOLAN KOULUVERKKORATKAISU ON SAATAVA UUTEEN KÄSITTELYYN! Tahdon nähdä selkeitä faktoja ja laskelmia, joilla perustellaan koulujen lakkauttamiset ja lasten siirtelyn paikasta toiseen.

Rekolan pienessä koulussa on 1. ja 2. luokat. Yhteensä lapsia ensi syksynä olisi noin 45. Pitkään odoteltiin tietoja, minne lapset menevät. Nykyinen 1. luokka on päätetty siirrettäväksi Tähteen koululle ja ymmärtääkseni osa ensi vuoden ekaluokkaisista aloittaa myös siellä ja osa nähtävästi Koulurinteen koululla. Lapsimäärä Tähteen koululla kasvaa niin suureksi, että Väkkärästä tulevat lapset joutuvat väistämään Voikkaalle Rekolalaisten tieltä. Lisäksi kuulin, että Pappilanpellon lapset joutuvat aloittamaan ensimmäisen luokkansa Kymintehtaan koululla. Heidän lähikoulunsa on Koulurinteen koulu. Syrjäyttävätkö Rekolasta tulevat lapset myös heidät? -> Kuka kertoisi minulle, kuinka paljon tulevaisuudessa olisi Rekolan kouluun tulijoita?

Näillä ratkaisuilla monen lapsen, ei ainoastaan Rekolan lasten, koulumatkat kasvavat pidemmiksi ja ryhmäkoot todennäköisesti kasvavat maksimiin. Lapset siirtyvät isompiin kouluihin ja ryhmiin, ongelmat ja turvattomuus kasvavat. Koko ajan kuitenkin puhutaan, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Puhutaan ennaltaehkäisevästä työstä. Tällainen päätöksenteko on kaikkea muuta kuin sitä! Vai että Kouvola lapsiperhe-ystävällinen kaupunki.

Näin kyllä saadaan lapsiperheet muuttamaan pois. Siinähän sitten pähkäillään, millä rahalla palvelut maksetaan, kun työssäkäyvä väestö pienenee ja eläkkeellä olevien määrä vaan kasvaa. Tosin on sekin päätöksen tekoa, että ajetaan lapsiperheet pois, eipähän tarvitse niin paljon kouluja ym. lasten palveluja. Näin sitä sitten odotellaan Kouvolan hidasta kuihtumista pois.

Vastaukset


Vieras

#8

2012-01-11 13:30:50

Kiitos numero kutoselle hyvästä kirjoituksesta, juuri näinhän tämä asia kaikessa karuudessaan on, ikävä kyllä. Itsekin olen ennaltaehkäisevän työn suuri ystävä, ja tuntuu kovin pahalta, että lapsiperheystävällisenä kaupunkina itseään mainostava Kouvola ei näe (tai halua nähdä) kyseisten ratkaisujen seurauksia nimenomaan perheiden ja lasten näkökulmasta. Lapsen elämässä tapahtuvaa suurta muutosta, koulun aloitusta, ei tulisi kuormittaa ylimääräisillä stressitekijöillä, kuten opettajien, luokkatoverien sekä koulun jatkuvalla vaihtumisella.

Oman lapseni tilanne ei ole välittömästi linkittynyt Rekolan koulun lakkautuspäätökseen, mutta seurausta siitä tämäkin varmasti on. Asumme Kuusankosken keskustassa, Pappilanpellolla, johon kirjoitus nro kuusi myös viittasi. Ja todella; lapseni lähikouluksi ilmoitettiin Kymintehtaan koulu, joka on mielestäni aivan perusteeton valinta täällä asuvan lähikouluksi. Vertailun vuoksi: matkaa Koulurinteelle 1 km., Tähteen kouluun 2,1 km., Pilkan kouluun 2,1 km. sekä Kymintehtaan kouluun 2,7 km. Lapseni lähikoulu on siis neljänneksi lähin koulu, loogista eikö..?

Yksi asia, mitä olen jäänyt kaipaamaan tämän kaiken myllerryksen keskellä on ollut tiedottaminen. Avoin ja rehellinen info niin päätöksistä kuin niihin vaikuttaneista tekijöistä. Tämän päivän verkkoyhteiskunta varmasti sen mahdollistaisi ilman suurempia järjestelyjä. Itse olisin toivonut, että asian tiimoilta olisi kaupunki järjestänyt esim. yleisen tiedotustilaisuuden tmv., sillä yllätyksenä tämä vanhempien vastarinta tuskin kaupungillekaan on tullut.