Kumotkaa Kuusankosken REKOLAN KOULUN lakkauttamispäätös !


Vieras

#1

10.01.2012 20:34

Hyvä kouvostoliitto, kaikille yksi iso koulu Tervaskankaalle!

Vieras

#2

10.01.2012 21:13

Nyt säästetään taas kerran väärässä paikassa :(

Vieras

#3

10.01.2012 22:32

Eikä kukaan ole edes esittänyt summaa, paljonko tällä säästetään. Oppilaita on niin paljon, että niille on oma opettaja palkattava joka tapauksessa. Koulukuljetukset syövät senkin vähäisen säästön.
#4

#4

10.01.2012 22:40

Ote Kouvolan kaupungin sivuilta: "Kouvola on ihmisläheinen ja täyden palvelun kaupunki, jossa on helppo asioida ja asua." 
- Eiköhän sitten säilytetä myös Kuusankosken Rekolan koulu!!!

Vieras

#5

11.01.2012 08:14

Näinkö turvataan lasten turvallinen alku koulutielle? Kolme ensimmäistä vuotta koulua, kolme eri koulurakennusta (Rekola, Tähtee, Keskusta?) ja kolme eri opettajaakin kai? On se hyvä, että palkataan psyykkareita jälkiä korjaamaan kun tehdään näitä viisaita päätöksiä...

Vieras

#6

11.01.2012 09:51

KOUVOLAN KOULUVERKKORATKAISU ON SAATAVA UUTEEN KÄSITTELYYN! Tahdon nähdä selkeitä faktoja ja laskelmia, joilla perustellaan koulujen lakkauttamiset ja lasten siirtelyn paikasta toiseen.

Rekolan pienessä koulussa on 1. ja 2. luokat. Yhteensä lapsia ensi syksynä olisi noin 45. Pitkään odoteltiin tietoja, minne lapset menevät. Nykyinen 1. luokka on päätetty siirrettäväksi Tähteen koululle ja ymmärtääkseni osa ensi vuoden ekaluokkaisista aloittaa myös siellä ja osa nähtävästi Koulurinteen koululla. Lapsimäärä Tähteen koululla kasvaa niin suureksi, että Väkkärästä tulevat lapset joutuvat väistämään Voikkaalle Rekolalaisten tieltä. Lisäksi kuulin, että Pappilanpellon lapset joutuvat aloittamaan ensimmäisen luokkansa Kymintehtaan koululla. Heidän lähikoulunsa on Koulurinteen koulu. Syrjäyttävätkö Rekolasta tulevat lapset myös heidät? -> Kuka kertoisi minulle, kuinka paljon tulevaisuudessa olisi Rekolan kouluun tulijoita?

Näillä ratkaisuilla monen lapsen, ei ainoastaan Rekolan lasten, koulumatkat kasvavat pidemmiksi ja ryhmäkoot todennäköisesti kasvavat maksimiin. Lapset siirtyvät isompiin kouluihin ja ryhmiin, ongelmat ja turvattomuus kasvavat. Koko ajan kuitenkin puhutaan, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Puhutaan ennaltaehkäisevästä työstä. Tällainen päätöksenteko on kaikkea muuta kuin sitä! Vai että Kouvola lapsiperhe-ystävällinen kaupunki.

Näin kyllä saadaan lapsiperheet muuttamaan pois. Siinähän sitten pähkäillään, millä rahalla palvelut maksetaan, kun työssäkäyvä väestö pienenee ja eläkkeellä olevien määrä vaan kasvaa. Tosin on sekin päätöksen tekoa, että ajetaan lapsiperheet pois, eipähän tarvitse niin paljon kouluja ym. lasten palveluja. Näin sitä sitten odotellaan Kouvolan hidasta kuihtumista pois.


Vieras

#7

11.01.2012 13:22

Entisenä Kuusaalaisena myötätuntoa kokee hän, pienten koululaisten, ja heidän vanhempiensa puolesta, eli kumotaan päätös Rekolan koulun lakkauttamisesta!!!!!!

Vieras

#8

11.01.2012 13:30

Kiitos numero kutoselle hyvästä kirjoituksesta, juuri näinhän tämä asia kaikessa karuudessaan on, ikävä kyllä. Itsekin olen ennaltaehkäisevän työn suuri ystävä, ja tuntuu kovin pahalta, että lapsiperheystävällisenä kaupunkina itseään mainostava Kouvola ei näe (tai halua nähdä) kyseisten ratkaisujen seurauksia nimenomaan perheiden ja lasten näkökulmasta. Lapsen elämässä tapahtuvaa suurta muutosta, koulun aloitusta, ei tulisi kuormittaa ylimääräisillä stressitekijöillä, kuten opettajien, luokkatoverien sekä koulun jatkuvalla vaihtumisella.

Oman lapseni tilanne ei ole välittömästi linkittynyt Rekolan koulun lakkautuspäätökseen, mutta seurausta siitä tämäkin varmasti on. Asumme Kuusankosken keskustassa, Pappilanpellolla, johon kirjoitus nro kuusi myös viittasi. Ja todella; lapseni lähikouluksi ilmoitettiin Kymintehtaan koulu, joka on mielestäni aivan perusteeton valinta täällä asuvan lähikouluksi. Vertailun vuoksi: matkaa Koulurinteelle 1 km., Tähteen kouluun 2,1 km., Pilkan kouluun 2,1 km. sekä Kymintehtaan kouluun 2,7 km. Lapseni lähikoulu on siis neljänneksi lähin koulu, loogista eikö..?

Yksi asia, mitä olen jäänyt kaipaamaan tämän kaiken myllerryksen keskellä on ollut tiedottaminen. Avoin ja rehellinen info niin päätöksistä kuin niihin vaikuttaneista tekijöistä. Tämän päivän verkkoyhteiskunta varmasti sen mahdollistaisi ilman suurempia järjestelyjä. Itse olisin toivonut, että asian tiimoilta olisi kaupunki järjestänyt esim. yleisen tiedotustilaisuuden tmv., sillä yllätyksenä tämä vanhempien vastarinta tuskin kaupungillekaan on tullut.


Vieras

#9 Re:

11.01.2012 22:33

#1: -

 

Perseelleen meni !! Ei tule toimimaan uusi !

simplex 2

#10 Lähipalvelut

12.01.2012 11:49

Kyllä se nyt loppuu.
Keskittävät voimat, kok, sd ja vihreät keskittäävät innolla ja siinä lähipalvelut loittonevat

Vieras

#11

12.01.2012 13:29

KOuvolan päättäjät vaihtoon

Vieras

#12 Rekolan koulun oppilasmäärä ei vähene, eikä koulu ole vajaakäytössä

12.01.2012 18:05

Tämän päivän Kouvolan Sanomissa kerrotaan, että kouluverkkouudistus johtuu oppilaiden määrän laskusta. Ei haluta maksaa vajaakäytössä olevista kiinteistöistä.

Kysynkin, onko Rekolan koulu vajaakäytössä? -> Ei mielestäni, luokat ovat täysiä! Eikä ole kaiketi muutkaan Kuusankosken koulurakennukset vajaakäytössä, kun Rekolalaisille ei löytynyt tilaa kuin väkisin vääntämällä ja muita lapsia syrjäyttämällä.

Muilla lakkautettavilla kouluilla on oppilaita joka luokka-asteella yhteensä vähemmän kuin Rekolan koulussa 1. ja 2. luokkalaisia. Jos joka luokka-asteella on noin viisi oppilasta, on selvää, että heidät on helpompi sijoittaa olemassa oleviin luokkiin. 21 lasta vaativat jo oman opettajan, ei heitä heitetä joukon jatkoksi.

Rekolan tapauksessa ei siis opettajan palkassa ainakaan säästetä. Lisäksi tulee lisäkustannuksia syrjäytettyjen lasten kuljetuksista. Koulurakennuksen kohtalosta ei ole tietoa. Rohkenen epäillä, onko säästö kovinkaan suuri tässä tapauksessa.


Vieras

#13

12.01.2012 19:43

Vetoan päättäjiin ja etenkin maalaisjärkeen. Sanon siis jyrkän EI:n Rekolan koulun lakkauttamiselle ja sitä kautta sanon myös EI tähteeläisten pienten opiskelijoiden siirtoon voikkaalle. Jos lapset siirtyvät kouluista toiseen niin he ovat erittäin suuressa vaarassa joutua koulukiusatuiksi ja syrjäytyneiksi. Lisäksi koulumatka kasvaa vaarallisen pitkäksi ottaen huomioon lasten tarkkaavaisuuden koulumatkalla.
HIMMELIT

#14

13.01.2012 21:15

KYLLÄ MEIDÄN TÄYTYY JATKAA KESKITTÄMISTÄ ISOIHIN YKSIKKÖIHIN. TERV SD

Vieras

#15

21.01.2012 09:53

Kuntaliitosko ajaa näin ahtaalle ,että pienet lapset ovat sijaiskärsijöitä ,ajatelkaa päättäjät.Säästyyhän siinä rahaa tuleville " seminaarimatkoille"
Liisa Pietiläinen
Jari Lindström

#16

24.01.2012 10:32

Kyse ei ole pelkästään Rekolan koulun lopetuksen aiheuttamasta ongelmasta. Sama ongelma tuntuu olevan myös muualla Kouvolan alueella lopetetuksi suunniteltujen koulujen kohdalla. Nyt ollaankin sen tosiasian edessä, että tehdyt päätökset viedään vaillinaisin tiedoin eteenpäin vaikka väkisin.Aikaa olisi ollut selvittää näitä nyt esille tuotuja ongelmia.
Itse kuuluin siihen joukkoon joka jo alunperin vastusti näitä päätöksiä ja eräänä perusteluna oli juuri oppilaiden mahtuminen kouluihin. Silloin nimenomaan vastattiin, että kyllä se onnistuu. No eipä näy onnistuvan ilman kummallisia kikkailuja. Hätäiset ja puutteellisilla tiedoilla tehdyt päätökset johtavat juuri tämän kaltaisiin ongelmiin.

Vieras

#17

25.01.2012 12:46

Kouvolan sanomissa kirjoitettin jokin aika sitten, että jonkun koulun oppilaat eivät kärsineet opettajan mukaan muutostilanteesta. Mistä opettaja tietää, että lapset eivät kärsineet muutoksista??? Meillä lapsi ainakin oireilee kotona, etenkin öisin erilaisiin muutoksiin. Päivällä kaikki sujuu yleensä hyvin... Kyllä lapset reagoivat muutostilanteisiin, toiset selviävät niistä paremmin ja toiset huonommin.