LINTUNEVAN PELASTAMINEN TURVETUOTANNOLTA / Help us to rescue a Lintuneva!

Kommentoitu viesti

risto talvitie
Vieras

#224 rupeaa riittämään

17.10.2010 13:55

tämä ympäristö terroristien pelleily,mielestäni suomeen tarvitaan lisää turvetuotanto alueita. koska vanhat alkavat pikkuhiljaa ehtyä.ja turpeen osuutta pitäisi muutenkin
lisätä energia paletistamme. jurvan suunnalla tarvitaan ehdottomasti tämä lintuneva, ja myöskin rauhanneva. tämä lisää työllisyyttä ja myöskin talouskasvua, mikä on hyvä asia. luonnon suojelioiden tarkoituksena on usen saada tämä maa mahdollisimman suuren sekasorron tilaan. toivon että järki voittaisi, ja tulevaisuudessa nousisi maaseudulle useita turve jalostamoita,
jotka tislaisivat turpeesta liikenteen janoamia nestemäisiä polttoaineita. tämä on nimittäin pian mahdollista. levanevan 3000 hehtaaria tyydyttänee alueen luonnon suojelioiden tarpeet. ja onhan metsäkylässä myöskin lamminevan rauhoitettu suoalue.
on kyllä aivan naurettavaa väittää että sälli menisi pilalle turvetuotannon takia.
kyllä vapo pitää siitä huolen että laskeutumis altaat ovat asian mukaiset.

Vastaukset

Krista Hakala

#230 Re: rupeaa riittämään

2010-10-22 09:17:02

#224: risto talvitie - rupeaa riittämään

Voi Risto.. et ole ilmeisestikkään selvillä siitä, mitä jurva (tai no siis Kurikka) tarvitsee. Etkä ole näköjään ottanut selvää myöskään välittömistä haitoista tai niistä haitoista jotka näkyvät vasta vuosien päästä.

Ja mistä olet sen käsityksen saanut, että vanhat turvenevat alkavat ehtyä? Uskot ilmeisesti kaiken, mitä Vapo tms. päästää tulemaan? Ja tiesitkö, että Vapolla on jo ojitettuja/kuivatettuja soita joita se ei ole edes vielä ottanut turvetuotantoon. Et ilmeisesti sitäkään tiennyt.

Perusteleppa myös se, että mitenkä tuotanto lisää työllisyyttä? Ei se ole ennenkää sitä tehnyt, niin tuskin tekee nytkään. Vapo ottaa muualta sen työväen.. vanhoja, osaavia työntekijöitä otetaan enimmäkseen..ehkä, siis EHKÄ muutaman uuden voi ottaa.  Uusi työntekijä vaatii aina koulutuksen -ja siihen menee rahaa-, joten siksi Vapo ei kovin herkästi niitä ota.

Niin, ja jos yhtään oikein muistan Risto, olet myös "kova" kalamies. Jos Vapo saa avata Lintunevan turvetuotantoon, käy Sällille (ja vaikuttaa se kivi-ja levalampeenkin) huonosti, ja sen jälkeen siellä ei enää nämä istutetut elä.

Niin, ja kuka haluaisi enää edes käydä sällillä uimassa, kun iho olisi kaikkea muuta kuin puhdas.