Kotkan koulut

Kommentoitu viesti

koulujen lopettamisia vuosia seurannut.

#4 vaihtoehto

24.01.2012 14:59

Esittäkää "saataville säästöille" vaihtoehtoja, jotta adressi painaisi enemmän.

Vastaukset

Taru von Zansen

#5 Re: vaihtoehto

2012-01-24 15:43:54

#4: koulujen lopettamisia vuosia seurannut. - vaihtoehto

Adressin tarkoitus on tuoda esiin yleinenmielipide asiasta, ei esittää säästökohteita muualle.

Ihan järjellä ajatellen nämä koulut ovat toimineet normaalisti vuosikausia ja kuuluneet kaupungin budjettiin, eikä kukaan ole kyseenalaistanut niiden tärkeyttä tai olemassaoloa. Ensimmäisen kerran säästöesityksen tultua käsittelyyn hallitus torjui koulujen lakkautukset.

Budjetissa on myös sairaanhoito-, kiinteistö-, urheilu-, kulttuuri-, katu- jne. kulut, mitä nyt ikinä kaupungin budjetissa onkaan.

Säästökohteita varten on perustettu selvitysryhmä. Mielestäni selvitysryhmä on sitä varten, että se selvittää myös muut mahdolliset säästökohteet, eikä vain yhtä osa-aluetta.

provo agre

#33 Re: vaihtoehto

2012-01-27 11:38:27

#4: koulujen lopettamisia vuosia seurannut. - vaihtoehto

Vaihtoehto on nostaa esille tahot, jotka ovat investoineet Kotkan kurimukseen. Tottakai täytyy investoida ja katsoa tulevaisuuteen, mutta...

Esimerkiksi vellamon kohdalla pitäisi etsiä huomattavasti suurempi osa rahoista yksityiseltä sektorilta ja säätiöiltä EU:sta jne. Tai jos näistä ei paalua tipu, niin jättää kertakaikkiaan tekemättä ja odottamaan suotuisempia aikoja. Ja kertakaikkiaan miettiä, että ylläpito ja huoltokulut eivät aina jäisi veronmaksajille täysimääräisinä.

Sitten kunnan varoilla tehtyjä sopimuksia rakentajan kanssa ei julkisteta, vedotaan liikesalaisuuteen. %&/()=?(/%%//¤%&#¤&& mitä touhua. Isännättömillä veroeuroilla tehtyyn sopimukseen ei kertakaikkiaan voi sisältyä tuommoisia salaisuuksia. Läpinäkyvyys täytyy ulottua silmänkantamattomiin. Kaupunkilaisten tulee tietää kaikki mikä asiaan liittyy . Posketonta röyhkeyttä. Ei ole vaikea arvata, mistä tai keneltä Pehkonen mandaattinsa saanut.

Kertakaikkiaan koulutointa, päivähoitoa, vanhustenhoitoa ei saa asettaa vastakkain yltiöinvestointien kanssa.

 

Entä kuka kantaa vastuuta toriparkista? Takkin tulee että ropisee joka tunti.

Keski-ikäiset, omahyväiset mulkvistipäättäjät: jättäkää lapset, vanhukset ja muut hiljaiset rauhaan ja hoitakaa sotkunne itse.

Kaupunginjohtaja ja muut `visionäärit`  esikuntineen vastuuseen  yli limiitin aiheuttamastaan velkaantumisesta. Siinä ratkaisu. Vaihtoehtona duunaa ponttoonit alle ja myydä Vellamo vaikka sloboille. Sieltä löytyisi riittävästi öljytaaloja. Jäisi ainakin huikeat `yhtiövastikkeet`pois ja Lindelöf pääsisi hyville perustuksille rakentamaan kulttuurisatamaa.

 

Joku voisi myös esittää todelliset laskelmat, kuinka paljon säästöjä oikeasti syntyisi. ei siis johtoryhmän ostamia konsulttinäkemyksiä, vaan kerrankin objektiivinen laskelma. Ei ole ainakaan minun eteeni sellaista tullut. Kokkareet tietysti jaksavat toistaa mantraansa, ja heille tulonsiirto mm. yksityisille liikenteenharjoittajille sopisi tietenkin.  Tukenaan esim, Englannin rautateiden loistavat kokemukset rautateiden yksityistämisestä.

 

Kyläkoulut ovat erittäin tärkeä ja korvaamaton osa kylän keskeisimpänä kokoavana voimana. Esim koivulan kohdalla ajatus koulun lopettamisesta on aivan järjetön, suorastaan absurdi. Jäppilän kohdalla sama juttu. Alueelle kaavoitettu runsaasti tontteja, joka tarkoittaa pienien lapsien muuttoa alueelle. Ja nää älyköt aikoo sulkea koulun. Ei voi käsittää mitenkään, ei kertakaikkiaan mitenkään. Suoraan pölhölän päivakirjasta.

Siis tosiaankin, jättäkää koulut vihdoinkin rauhaan. Koskee myös Pasi Hirvosta.