Kala- ja ympäristötalouden koulutusohjelma säilytettävä!

Kommentoitu viesti

Iktyonomi aikojen alusta

#19 Joutaa sulattoon

08.02.2012 22:12

Korkea aika lopetaa yhteiskunnan varojen haaskaus tähän koultusohjelmaan. Suurin osa alalle hakeutuvista on puhtaasti ympäristöasiat mielessä, varsinaisesta kalataloudesta ei ole hajuakaan. Esim. seuraamalla ko. porukan FB ryhmää selviää ainakin kovaäänisempien aatemaailma hyvin selvästi: kalataloudessa kaikki muu on pahaa, paitsi taimenkantojen keinotekoinen tekohengitys jokaiseen mahdolliseen kuraojaan. Itse asiassa porukasta ainakin se kovaäänisin osa vastustaa merkittävää osaa mahdollisista työllistäjistään, kuten ammattimaista kalastusta sekä viljelyä. Viljelyllä kun tuotetaan heidän mielestään aina turhia istukkaita ja sotketaan sen saviojan alkuperäinen henkitoreissaan oleva taimenkanta vääjäämättä. Tämän jälkeen porukka ihmettelee kun "mun tän vuoden kymmeneskään hakemus ei johtanut haastatteluun." Yrittäjänä on todella vaikea kuvitella työllistävänsä nykyisiä vihervasuri-iktyonomeja, joille kelpaa lähinnä oman koulun tai valtion suojatyöpaikka.

Vastaukset

Hieman tuoreempi Iktyonomi

#21 Re: Joutaa sulattoon

2012-02-09 00:04:00

#19: Iktyonomi aikojen alusta - Joutaa sulattoon

Mikäli iktyonomi koulutus loppuu, niin loppuu teiltä myös jossain välissä valinnan vara mikäli tarvitsette palvelukseenne ammattitaitoista oikealle alalle suuntautunutta kalatalous osaajaa. Kelpaako teille silloin vihervasuri-iktyonomi vai palkkaatteko mielummin kalliimman maisterismiehen hommaan? Koulusta valmistuu edelleenkin myös kalanjalostukseen ja kalanviljelyyn suuntautuneita ammattitaitoisia iktyonomeja.

Niin ja tervetuloa tuonne Iktyonomit FB ryhmään, mikäli ette siellä vielä ole, voitte sitä kautta antaa ohjeita tuleville iktyonomeille koulutuksen ja työllistymisen suhteen sekä palautella meitä vihervasuri-iktyonomeja välillä maanpinnalle.