HUMAK:in Tornion kampus säilytettävä!

Kommentoitu viesti

Lappuja luukulle vaan

#20 On jo aikakin

09.02.2012 04:33

Ai etta viela seikkailukasvatusta koulutetaan... ja hiihtovaelluksia jarjestetaan?
On aikakin lopettaa rahantuhlaus jolla "koulutetaan" nuoria tyottomiksi. Naita hiihtovaelluksen opettajia tuskin tyollistyy kovinkaan montaa vuodessa, varsinkaan kun eraoppaan koulutus on aivan erikseen ja antaa jopa oikeaa patevyytta jarjestaa oikeita eravaelluksia.
Humanistinen koulutus on yliopistojen hommaa. Sielta tulevat niin opettajat kuin tulkitkin. Varsinainen patevoittaminen eraoppaan tai vast. tehtaviin taas ei ole humanistista korkeakoulutusta. Valtion tuki pois samantien moiselta humpuukilta.

Vastaukset

Hohhoi ku ottaisit asioista selvää.

#21 Re: On jo aikakin

2012-02-09 08:17:32

#20: Lappuja luukulle vaan - On jo aikakin

Anteeks oliko sulla taas faktatietoa mistään?

lueppa ensin jotain teoriaa ennen kuin kirjoitat

#22 Re: On jo aikakin

2012-02-09 10:17:08

#20: Lappuja luukulle vaan - On jo aikakin

Et ole tainnut kauheasti lukea mitä seikkailukasvatus tarjoaa nuorille!!! Nykynuoret vain pelaavat tietokoneillaan ja pleikkaireillaan eivätkä lähte ulos tekemään reissuja luontoon tai edes rakentamaan niitä iki-ihania puumajoja. Nuoret ja lapset syrjäytyvät juurikin sinne tietokoneitten ääreen. Meistä ei olla kouluttamassa eräoppaita tai saatika työttömiä. Lapissa on paljon nuoria jotka kaipaavat tukea ja turvaa ja elämyksiä. Elämyksillä saadaan nuori oppimaan asioita mielekkäämmin.

Itse olen eräopas ja voin sanoa että sillä ammatilla sitä työttöäksi kouluttaudutaan tai ainakaan se palkka ei ole päätä huimaava. Ei ole töitä kuin talvisin Suomen lapissa niin ja koulutuksemme oli laji painotteista. Perusasiat opittiin luonnosta ja eräilystä, mutta tällainen seikkailukasvatus teoria jää kokonaan opaskoulutuksesta pois.

-hjk-

#33 Re: On jo aikakin

2012-02-11 19:58:17

#20: Lappuja luukulle vaan - On jo aikakin

Lienet käsittänyt väärin. Nuorisosihteerin ja nuoriso-ohjaajan koulutukseen tulee kuulua myös toiminnallista opetusta, kuten vaikkapa sitä seikkailukoulutusta teorian ja muun ohella. Ei nuoria puhumalla opeteta, vaan toimimalla ja mielenkiintoisella toiminnalla.