HUMAK:in Tornion kampus säilytettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista HUMAK:in Tornion kampus säilytettävä!.

ex-humanoidi

#26 Re: Re: Re: Re: On jo aikakin

09.02.2012 19:00

#24: - Re: Re: Re: On jo aikakin 

 

Eikös se juuri ole halvempaa, että yhteisöpedagogi saa samassa paketissa koulutusta sekä nuorisotyöstä että seikkailupedagogiikasta? Moni seikkailupedagogiikkaan erikoistunut on ehtinyt jo hankkia retielykokemusta eli eräopaskoulutuksen teknistä osaamista se ei korvaa. Ja moni tämän päälle vielä kouluttautuu itse kiipelytoiminnanohjaajaksi (KTO) tai melontaohjaajaksi syventäen taitojaan. Ei eräopas osaa ratkoa ongelmanuoren ongelmia ilman koulutusta tai muualta saatua kokemusta. Eikä nuoriso-ohjaaja osaa pelkillä retkeilytaidoilla tehdä samaa ilman, että on perehtynyt asiaan syvällisemmin. Harva seikkailupedagogiikasta työtä saa, vaan apuvälineen, työkalun, jolla kohtaa nuoria...

Vieras

#27 Re: viesti nuorille pohjoiseen

10.02.2012 10:49

#3: - viesti nuorille pohjoiseen 

 Hyvä! Jaoin kommentin myös facebookissa vaikka vähän kyseenalaistan tällä hetkellä koko facebook-foorumin. Onneksi en ihan vielä sulkenut sitä. t. porotilan emäntä tunturin tältä puolen sekä työ vähän muuallakin.

Vituttaa niin vietävästi. Hävetkää.

#28 Humanistinen ammattikorkeakoulu

10.02.2012 14:15

Näin Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijan ominaisuudessa olen todella pettynyt tähän kehitykseen. Jo itsessään sekava ja hajanainen koulutus vailla todellista jalansijaa on muutenkin vaikeassa paikassa. Tälläiset ratkaisut huonontavat HUMAKin mainetta entisestään, koska tästä tullaan varmasti pitämään meteliä. Eikö hallitus ymmärrä, että kohta HUMANISTISTA ammatikorkeakoulua ei enää pystytä ottamaan vakavasti jo koulutuksen huonon laadun vuoksi. Entiset ja nykyisetkin lehtorit ovat samaa mieltä, mutta minkäs teet. Naurettava poliittinen päätös ja tuhoontuomittu koulutus, mikäli nykyinen kehitys jatkuu.
KUTU

#29 Peace

10.02.2012 19:14

Onhan se fakta, että koko ajan joudutaan tekemään leikkauksia ja seuraksena on sekä idän että pohjoisen kuoleminen pystyyn. Itä saa onneksi sentään pitää vahvuutenaan Kuopion kampuksen, mutta pohjoinen menettää kaiken. Aivan yhtä harmillista on myös Äänekosken kampuksen menettäminen, mutta kuulemani perusteella he eivät koe sitä suurena menetyksenä Jyväskylän vuoksi.

"Vähäisestä karismasta" huolimatta Tornion erikoisuus on HUMAKin suuri vahvuus. Pääsykoepäivästä lähtien olen kuullut Joensuussa kehuttavan Tornion omalaatuista ympäristöä seikkailukasvatukselle. Toki etelästä voidaan lähteä sinne pohjoiseen, mutta eihän se ole sama asia kuin todella ELÄÄ ja OLLA siinä ympäristössä koko ajan.

Etelän ihmisiltä toivoisin ymmärrystä meidän kuolevien alueitten asukkaiden vihaan ja suruun. On vaikea asia, että kaikki häviää ympäriltä eikä pohjoinen - tai itäkään - ole enää vaihtoehdoissa mukana. Ja kyllä, pohjoisesta haetaan etelään vapaaehtoisesti kuten myös etelästä pohjoiseen. Kyse ei siis ole vain siitä, että pohjoisen ihmiset haluavat pitää kampuksen itsellään - aivan yhtälailla se on rikkaus myös muualta Suomesta oleville.


Vieras

#30

11.02.2012 12:49

kyllä pohloisessakin täytyy saada huvää koulutusta eri aloilla. ei kaikki voi, eikä halua lähteä ruuhkasuomeen opiskelemaan.tämäkö on sitä? "että pidetään koko suomi asuttuna"

Vieras

#31

11.02.2012 14:36

Poliittiset päätöksentekijät voisivat enenpi jalkaantua Arkadianmäeltä maakuntiin .etä näkisivät missä Suomi menee...

Vieras

#32

11.02.2012 19:42

Tarvitsemme koulutuspaikkoja myös pohjoisessa, tarvitsemme oman maakuntamme tuntevia työntekijöitä. Keskittämispolitiikka on autioittanut pohjoista ja etenkin Lappia, josta jo nyt nuoret ja työt on pakotettu muualle.
-hjk-
-hjk-

#33 Re: On jo aikakin

11.02.2012 19:58

#20: Lappuja luukulle vaan - On jo aikakin

Lienet käsittänyt väärin. Nuorisosihteerin ja nuoriso-ohjaajan koulutukseen tulee kuulua myös toiminnallista opetusta, kuten vaikkapa sitä seikkailukoulutusta teorian ja muun ohella. Ei nuoria puhumalla opeteta, vaan toimimalla ja mielenkiintoisella toiminnalla.

 


Vieras

#34

12.02.2012 15:36

Pohjoisessa säilytettävä koulutuspaikat joiden vaikutus näkyy myös työpaikkoina ja mahdollistaa asumisen Lapin ihmisille lähempänä kotia. Etelässä asuminen kallista eikä riittävästi asuntoja ruuhkasuomessa muutenkaan.
Aureelia

#35 Valtion velkaantuminen

12.02.2012 16:01

Suomi on liian avokätinen rahan käytössä/ottaa lainaa lisää että voi maksaa muiden maiden velkoja-ja kaikenlaisia avustuksia. Oman maan kansalaisille ei rahat riitä vaikka veroja kerätään jo liiankin kanssa/on Suomessa omiakin autettavia. Missä raja kulkee, ei se ratkea kuntaliitoksilla ja pakkokeinoin vaan järki käteen, eihän yksityinen kansalainenkaan ota lainaa jos ei ole tuloja/varaa maksaa takaisin kun tulot ei riitä kohta edes elämiseen, eihän kukaan voi tuhlata enemmän kuin tienaa. Mitäs siitä seuraa? LaMA, LAMA, LAMA. !!!!!!!!

Vieras

#36

12.02.2012 22:44

Humak:in Tornion kampuksen säilyttäminen mahdollistaa nuorisotyön ammattilaisten riittävyyden myös tulevaisuudessa laajalle Pohjois-Suomen alueelle.

Vieras

#37 Re: Kampus

13.02.2012 08:15

#1: Niin valitettavaa,kuin se onkin.Tarjakin joutuu lopettamaan,naisten lempi tyttö. - Kampus

Sitä tärkeämpää onkin tärkeää miettiä, että mistä säästetään ja miltä alueelta. Yhteisöbedagogi tekee töitä yhteisöjen eteen ja eikö ole todettu, että Lapin alue tarvitsee työtä yhteisöjen eteen! Tällä alueella asuu myös saamelaisia Suomen alkuperäiskansaa ja täällä on muutakin elämää, kuin turismi ja porotalous!!! Torniosta työllistyy nuorisotyön ammattilaisia koko Lapin alueelle ja Humk:ille on täällä selkeä tarve. Harva lähtee etelään opiskelemaan ja palaa takaisin pohjoisiin. Siihen en suostu, että Suomi koostuu pelkästään Etelä-Suomesta!

Anssi Vuolio

#38

13.02.2012 09:06

Alkuun pari suoraa sitaattia Humakin-www sivuilta perusteltuun rakennemuutokseen...
"Rakenne muuttuu - HUMAK vahvistuu
Hallituksen näkemyksen mukaan toimintamalli ja kampusten sijaintipaikkakunnat ovat koulutuspoliittisesti perusteltuja. Valintakriteereinä on käytetty nykyisten kampusten vetovoimaa ja vaikuttavuutta. Hallituksen mukaan rakenteen tiivistäminen varmistaa HUMAKille mahdollisuuden sopeutua taloudellisesti voimavarojen leikkauksiin."
"HUMAKin vahvistaa toimialojaan
Uudistuksilla HUMAK vahvistaa ammattikorkeakoulun yhteiskunnallista profiilia, alueellista vaikuttavuuttaan ja valmiuksiaan toimialojensa kehittämisessä."

Jos aloitettaisiin tuosta vetovoimasta ja vaikuttavuudesta, niin käsittääkseni Tornion yksiköllä ei ole ollut suurempia ongelmia opiskelijapaikkojensa täytössä. Vaikuttavuuden määrittäminen onkin sitten jo melko vaikea kansantajuistaa, mutta jos sillä katsotaan mm. opiskelijoitten työllistymistä puhumattakaan alueellisista ja kansainvälisistä näkökulmista, niin Tornion yksikön säilyttäminen tuntuisi perustellulta. Tornion yksikön asema varsinkin Lapin ja Oulun alueen nuorten kouluttajina sekä aikuisopiskelijoitten täydennyskoulutuksessa on ollut valtava voimavara nuoriso- ja kansalaistyössä. Kansainvälinen vaihto on vienyt ja tuonut opiskelijoita jatkuvasta maailmalle, eikä parin kilometrin päässä sijaitseva Ruotsikaan ei ole kansainvälisen näkökulman kilpeä himmentänyt, päinvastoin.

Humak esittää asian lisäävän alueellista vaikuttavuuttaan, mikä nyt tuntuu Lapista katsottuna aika erikoiselta. Laskennallisesti ja taloudellisesti tutkittuna nämä kaikki yhdeksän Humakyksikköä saadaan näyttämään halutessaan hyvältä tai huonolta. Eiköhän tässäkin ole perimmäisenä taustana se valtion ajama keskittämispolitiikka - ideologialla suuri on taloudellista ja kaunista. Emme valitettavasti pysty kilpailemaan täällä laskennallisilla asukasmäärillä määriteltäessä valtionosuuksia, mutta pinta-ala ja laatukriteerit huomioiden tiedän Tornion yksiköllä olevan paljonkin annettavaa näissä laskelmissa.

Tässä keskittämisen vimmassa me periferioitten ihmiset emme ilmeisesti pysty vakuuttamaan laadulla ja osaamisella. Humakin Tornion yksiköstä ensimmäisten joukossa valmistuneena ja ko. oppilaitoksen kanssa 10 vuotta yhteistyötä myös työnpuolesta tehneenä ratkaisu tuntuu todella huonolta.

Onko ainoa vaihtoehto kaivaa taas karvelakkeja esiin ja kääntää päätökset oikeiksi?



Vieras

#39

14.02.2012 06:05

miksi poliitikot tyhjentävät Lapin? Ihmiset tahtovat elää Lapissakin.