Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Kommentoitu viesti

Läheltä seurannut

#76 Lentosotakoulu Kauhavalla - soiva peli

11.02.2012 01:53

Tukikohdasta löytyvät kaikki tilat ja toiminnot nykyisen tehtävän toteuttamiseen.
Kauhavalla on jo valmiina esimerkiksi pidempi kiitotie (täyspitkä rullaustie seisontapaikkojen puolella kiitotietä, kiinteä pysäytysvaijeri, sotaväen tarvitsemat rakenteet), kentällä ei ole rajoittavaa kaupallista lentotoimintaa, asianmukaiset ja riittävät seisontapaikat aseistetuillekin lentokoneille (suojavalli), suihkukoneen koekäyttöpaikka kiinteine rakenteineen, simulaattorihalli, luokka- ja neuvottelutiloja, koko henkilöstön vetävä auditorio, lentokonekorjaamo telakoineen, varastoineen ml. heittoistuinhuoltotila, täysin varustettu ja säännöllisesti käytetty nousutie rullausetäisyydellä, riittävät harjoitusalueet (150km x 200km ja ajoittain enemmänkin ilman kaupallista liikennettä), toimintaan räätälöidyt tilat. Kaikki oleellinen on 500 metrin säteellä. Toimintaa pyrittäessä parantamaan entisestään on olemassa luonnollisesti myös toiveita ja haluja. Nykyisen toiminnan on Lloyd's Register EMEA sertifioinut ISO 9001:2000 mukaiseksi alkaen 2007 (CERTIFICATE OF APPROVAL, Training Air Wing Kauhava, Finnish Air Force Fast Jet Training at Kauhava). Lait ja asetukset synnyttävät myös investointitarpeita, mutta ne eivät ole paikkakunnasta riippuvia. Kyky antaa viranomaistukea maakunnassa mm. palo- ja pelastustoimelle sekä poliisille. Vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta tukevat toiminnot. Alueellisen palo- ja pelastustoimen kanssa yhteistyössä on kehitetty ja käytetty Paloniemen harjoitusaluetta. Maastoleirialue Menkijärven lentokentän ympäristössä 30 km päässä. "Ilmasta maahan" -ampuma-alue Peuranevalla 5 min lentomatkan päässä. "Ilmasta ilmaan" -ampuma-alue merellä puolen tunnin lentomatkan päässä. Lähialueen lentokentät sopivat läpilaskujen tekemiseen ja varakentiksi(Seinäjoki 45 km, Vaasa 65 km ja Kruunupyy 65 km). Miljoonien uudisrakennusinvestointeihin ei näillä näkymin ole tarvetta. Pohjoismainen yhteistyö ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa olisi helposti toteutettavissa, koska harjoitusalueet "nojaavat" toisiinsa. Rautatieasema on varuskunnan ihmisten käytettävissä 10 min ajomatkan päässä.

Alueen ihmiset hyväksyvät koulutustoiminnan ja antavat sille siunauksensa.

Tikkakosken lentokentän käyttömaksut Ilmavoimilta kyetään minimoimaan siirtämällä suunnitellusti Tukilentolaivueen toiminnot Pirkkalaan. Kentälle jää PATRIA:lta ostettava peruslentokoulutus.

Koulutus Kauhavalla pyörii tehokkaasti kuin erinomaisista osista koottu kilpamoottori.

Tosiasiat huomioiden toiminta on järkevin ja kokonaistaloudellisin nyt ja pitkällä aikavälillä Kauhavalla.

Vastaukset

RL

#101 Re: Lentosotakoulu Kauhavalla - soiva peli

2012-02-11 23:20:50

#76: Läheltä seurannut - Lentosotakoulu Kauhavalla - soiva peli

Lopettamista vastaan!

Ei Kauhavan alasajoa! Kyllä täälläkin saisi olla yksi armeijan paikka ettei kaikki ole niin kaukana. Ja kuinka hyvä ja työllistävä vaikutus sillä on tälle alueelle. Entäs sellaiset perheet, jotka ovat jo rakentaneet lähiseudulle sitä sillmälläpitäen, että työpaikka on Kauhavan lentosotakoulussa ja jotka nyt joutuisivat lähtemään jonnekin muualle töihin. Siinä helposti lähtee koko perhe ja taas menetetään lisää ihmisiä ja veronmaksajia. Joten ei saa lopettaa Kauhavan lentosotakoulua!!