Tampereen Yliopiston LTL-yksikön tilojen säilyttäminen Pinnissä

Kommentoitu viesti


Vieras

#2

17.02.2012 04:10

En täysin ymmärrä adressin pointtia (tosin ylipäänsä en allekirjoita ikinä mitään adressit.com:ssa). Pinnistä Linnaan on totaalisen olematon matka; eiköhän jokaista tämän verran jalat vie, kun ennen opiskelijat ovat ravanneet Pyynikiltä päärakennukselle ja taas takaisin. Linnalla on myös varsin keskeinen sijainti, huomioiden se, että yliopiston kirjasto, hyvä ruokala, mikroluokat ja lukuisat eri luennot ovat lähellä (kaikki eivät opiskele vain humanistihumanistijuttuja). Eiköhän myös yliopiston hallintotaso huolehdi siitä, että massaluentosalissa ei pidetä pienryhmää, ihan tehokkuussyistäkin, joten en olisi niin varma siitä, että tällaista kukaan olisi kaavaillutkaan; eiköhän tarvittaessa harkkatunteja voi pitää toisaalla.

Luennoitsijoita kohtaan en nyt elämää suurempaa myötätuntoa osaa myöskään tuntea, sillä todella, tuo on olematon matka eikä mielestäni suuren kitisemisen väärti. Tunneli ja kaikki.

Vastaukset

Mariella

#3 Re:

2012-02-17 08:37:46

#2: -

Pinnistä Linaan on toki lyhyt matka, varsinkin verrattuna mainitsemaasi Pyynikkiin. En kuitenkaan näe mitään perustetta muuton epäkäytännöllisyyden vähättelylle menneisyyden varjolla. En ole koskaan käsittänyt, miksi meidän tulisi hyväksyä huonoiksi kokemamme asiat siksi, että aikoinaan on mennyt vielä huonommin.

Tässä adressissa ei vastusteta pienryhmien järjestämistä massaluentosaleissa,  vaan nimenomaan sitä, että luennoitsijat joutuisivat työhuoneiltaan ravaamaan toisiin rakennuksiin miltei jokaikisen luentonsa vuoksi. Siinä ei olisi mitään järkeä.

Kyse ei ole kitisemisestä, vaan kannanotosta. Tämä adressi on mielipiteenilmaus.

Mr. Z

#4 Re:

2012-02-17 13:38:35

#2: -

Kontaktiopetus ja henkilökohtainen ohjaus eivät ole nytkään itsestäänselvyyksiä, vaikka niiden kuvittelisi olevan pelkkää kirjojen lukemista mielekkäämpiä käytäntöjä. Opetushenkilökunnan olosuhteiden huonontaminen ei varmasti ainakaan paranna tätä asiaa, eikä se ole mitenkään opiskelijan etu.

Tämä "totaalisen olematon matka" vie helposti kutakuinkin 5 minuuttia suuntaansa, mikä on aika paljon akateemisesta vartista, joka kuhunkin luentoon ym. tuntiin sisältyy. Työhuoneessa pistäytyminen yms. tehtävien välillä on usein ihan oikeasti tarpeellista, mutta se ei välttämättä ole mielekästä moisissa puitteissa. Enkä taatusti ole ainoa opiskelija, jolla on aika ajoin tarvetta asioida henkilökunnan kanssa työhuoneessa, mikä ei aina ole mahdollista varsinaisten vastaanottojen aikaan, vaikka asia edellyttäisi vain paria minuuttia. Opetus Pinnissä ja oppiaine Linnassa -asetelma heikentäisi oleellisesti tällaisten toimitusten sujuvuutta. Kaikkea kanssakäymistä ei voi eikä kannata siirtää sähköpostitukseen.

Totta on, etteivät kaikki, kuten en itsekään, opiskele ainoastaan humanistijuttuja - mitä sillä milloinkin tarkoitetaankaan. Samoin ei kaikkea humanististen aineiden opetusta järjestetä Pinnissä, ainoastaan suurin osa. Mutta jos opiskelijan pääaine on humanistinen, on hän todennäköisemmin ensisijaisesti humanistisia aineita opiskeleva. Luennot ja pienryhmäistunnot todennäköisesti enimmäkseen jatkuisivat Pinnissä tilojen takia.

Mitä kirjastoihin tulee, on Linna toissijainen kirjasto Humanikaan verrattuna humanististen aineiden kohdalla. Toisaalta oppiainekirjastojen siirto "muutoin vain" ei olisi ihan pikkujuttu, mutta pakkohan sekin operaatio olisi toteuttaa.

Mitään kunnolla perusteltua syytä ei ole kuulunut sille, miksi kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö tulisi paiskata Linnaan. Muodollinen keskittäminen pois toiminnan ytimestä ei ole järkevä peruste, mutta sitähän tämä olisi.