Petteri Helisten Oulu-Koillismaan pelastusjohtajaksi

Kommentoitu viesti

Oulun palomiesyhdistys ry

#8 Miksi Adressi perustettiin?

06.11.2010 10:17


Oulun palomiesyhdistys on 2.11.2010 perustanut adressin, jotta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselle saadaan valittua kokenein ja osaavin pelastusjohtaja. Adressiin voivat osallistua Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen työntekijät sekä sivutoimiset ja vapaaehtoiset perheineen. Allekirjoittaneiden mielestä Petteri Helisten tulee valita siitä syystä, että hän on hakijoista paras ja kykenee uudistamaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitosta tavoitteiden ja haasteiden mukaisesti kohti tulevaisuutta. Oulun palomiesyhdistys katsoo, että hän valintaansa puoltavat mm. seuraavat seikat:

- hänellä on pitkä (yli 18 vuotta) turvallisuusalan ja julkishallinnon johtamiskokemus
- hän on saanut runsaasti johtamiskoulutusta ja suorittanut valtionhallinnon laajan työhyvinvoinnin kehittäjäkoulutuksen (KAIKU-kehittäjäkoulutus)
- hänellä on kokemusta muutosten läpiviemisestä ja johtamisesta, mm. Valtion pelastuskoulun ja Pelastusopiston ja Pohjois-Savon hätäkeskuksen perustaminen. Pohjois-Savon hätäkeskus toimii erittäin hyvin ja on vakiinnuttanut paikkansa hätäkeskusten kärjessä siitä huolimatta, että toiminta on edelleen voimakkaassa kehittämisen vaiheessa.
- hänellä on kokemusta toiminnan suunnittelusta niukkenevien resurssien tilanteessa (valtionhallinnon tuottavuusohjelmavaatimukset); realistinen käsitys toimintojen yhteensovittamisesta ja priorisoinnista
- hänellä on laaja viranomaisyhteistyöverkosto, hätäkeskus on verkostoitunut erittäin voimakkaasti: pelastus-, poliisi-, terveys- ja sosiaalitoimi, ministeriöt (SM, STM), Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, kunnat, VPK.
- hän on reilu ja pidetty johtaja aikaisemmissa työpaikoissa
- näyttöjä: Pohjois-Savon hätäkeskus on 1. sijalla vertailtaessa hätäkeskusten työhyvinvoinnin tilaa (uusin VM-Baro -työilmapiiritutkimus); hätäkeskuksen työilmapiiri ja yhteishenki ovat erittäin hyvät

Allekirjoittaneet ovat pelastuslaitoksen palomiehiä, sairaankuljettajia, alipäällystöä, päällystöä, sivutoimisia, vapaaehtoisia ja palokunnasta jo eläkkeelle siirtyneitä työntekijöitä perheineen. Allekirjoittaneet edustavat Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen kaikkia kuntia.

Adressi tullaan luovuttamaan johtokunnalle ennen kokousta kokonaisuudessaan. Koska osa allekirjoittaneista haluaa pysyä nimettömänä, yhdistys vaatii adressissa olevien nimien julistamista salaiseksi.

Mikäli Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen johtokunta haluaa uudistaa ja kehittää pelastuslaitosta kohti tulevaisuutta, tulee Petteri Helisten valita pelastusjohtajaksi. Lisäksi on syytä huomioida, että muiden virkaa hakeneiden ammatillinen kokemus jää edelleen laitoksen käyttöön.

Vastaukset

Sepi

#11 Re: Miksi Adressi perustettiin?

2010-11-10 08:24:18

#8: Oulun palomiesyhdistys ry - Miksi Adressi perustettiin?

"Adressi tullaan luovuttamaan johtokunnalle ennen kokousta kokonaisuudessaan. Koska osa allekirjoittaneista haluaa pysyä nimettömänä, yhdistys vaatii adressissa olevien nimien julistamista salaiseksi"

Ymmärsin allekirjoittaessa, että nimeni ei tule näkymään missään vaiheessa!?