Petteri Helisten Oulu-Koillismaan pelastusjohtajaksi

JP
Vieras

#1 Hyvä jätkät!

05.11.2010 12:45

Juuri näin, toivattavasti saadaan vihdoinkin OKPL:n asiat kuntoon!!!
pete
Vieras

#2

05.11.2010 19:24

Hieno juttu jos tästä adressista on hyötyä. Joka tapauksessa olemme valinneet puolemme ammattiyhdistyksenä ja mielestäni aika painavin perustein. Kannanotto on sekin, jos ei olisi oltu mitään mieltä. Silloin olisimme antaneet hiljaisen hyväksynnän nykyiselle henkilöstöpolitiikalle.
JK
Vieras

#3 Hyvä juttu!

05.11.2010 19:47

Hyvä jätkät näin sitä pitää!
Itkupilli
Vieras

#4

05.11.2010 20:03

Muuten ihan hyvä juttu joo, mutta ei sekään nyt fiksua ole, että virkamiehet valitaan adressien perusteella. Kyllä sellaselle pallille pitää olla jo muitakin perusteita, että se on hyvä jätkä näin monen mielestä ja se on käynyt jonkun hikisen 8 op:n "kaiku-kurssin"! Toivon ainakin, että johtokunta valitsee tasan sellaisen henkilön siihen, joka hakukriteerien puitteissa on paras! Jos Petteri on, niin ei sitten mitään.

Toivon parasta, pelkään p........
Vieras

#5 Iso päätös edessä....

05.11.2010 21:42

Toivottavasti johtokunta valitsee talon ulkopuolisen (P.H) , sillä jos valinta tulee talon sisältä, mikään ei muutu ja ongelmat kasvaa entisestään. Silloin sinetöidään OKPL:n tulevaisuus vuosiksi, ja pelkäänpä pahoin, ettei siitä hyvä tulisi. Ja kyllä, henkilöstöllä on a) oikeus ja b) velvollisuus tuoda mielipide asiasta esille,joka mitä suuremmassa määrin kokee heitä. Työhyvinvointi on tärkeä osa, johon on syytä panostaa oli "kaiku-kursseja" tai ei. Ainakin joku hakijoista suhtautuu siihen vakavasti. Luultavasti ainakin yksi ylimielisesti. Vaikka P.H valittaisiinkin, ei ongelmat automaattisesti korjaannu (siksi paljon ja isoja ne on), mutta uskoisin, että silloin oltaisiin oikealla tiellä niiden korjaamiseksi. Siinä riittää työsarkaa, sillä vuosien vahinkoja ei hetkessä muuteta.
jyrä
Vieras

#6

05.11.2010 22:15

milloinhan tämä adressi luovutetaan ja kenelle? näin suuren epäluottamuslauseen saajana voisi moni järkevä vetää hakemuksensa pois kyseisestä virasta.
Mäksä
Vieras

#7 Re:

06.11.2010 09:44

#6: jyrä -  

 Adressi luovutetaan 12.11.2010 hieman ennen johtokunnan kokousta pj. Nikulalle

Oulun palomiesyhdistys ry

#8 Miksi Adressi perustettiin?

06.11.2010 10:17


Oulun palomiesyhdistys on 2.11.2010 perustanut adressin, jotta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselle saadaan valittua kokenein ja osaavin pelastusjohtaja. Adressiin voivat osallistua Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen työntekijät sekä sivutoimiset ja vapaaehtoiset perheineen. Allekirjoittaneiden mielestä Petteri Helisten tulee valita siitä syystä, että hän on hakijoista paras ja kykenee uudistamaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitosta tavoitteiden ja haasteiden mukaisesti kohti tulevaisuutta. Oulun palomiesyhdistys katsoo, että hän valintaansa puoltavat mm. seuraavat seikat:

- hänellä on pitkä (yli 18 vuotta) turvallisuusalan ja julkishallinnon johtamiskokemus
- hän on saanut runsaasti johtamiskoulutusta ja suorittanut valtionhallinnon laajan työhyvinvoinnin kehittäjäkoulutuksen (KAIKU-kehittäjäkoulutus)
- hänellä on kokemusta muutosten läpiviemisestä ja johtamisesta, mm. Valtion pelastuskoulun ja Pelastusopiston ja Pohjois-Savon hätäkeskuksen perustaminen. Pohjois-Savon hätäkeskus toimii erittäin hyvin ja on vakiinnuttanut paikkansa hätäkeskusten kärjessä siitä huolimatta, että toiminta on edelleen voimakkaassa kehittämisen vaiheessa.
- hänellä on kokemusta toiminnan suunnittelusta niukkenevien resurssien tilanteessa (valtionhallinnon tuottavuusohjelmavaatimukset); realistinen käsitys toimintojen yhteensovittamisesta ja priorisoinnista
- hänellä on laaja viranomaisyhteistyöverkosto, hätäkeskus on verkostoitunut erittäin voimakkaasti: pelastus-, poliisi-, terveys- ja sosiaalitoimi, ministeriöt (SM, STM), Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, kunnat, VPK.
- hän on reilu ja pidetty johtaja aikaisemmissa työpaikoissa
- näyttöjä: Pohjois-Savon hätäkeskus on 1. sijalla vertailtaessa hätäkeskusten työhyvinvoinnin tilaa (uusin VM-Baro -työilmapiiritutkimus); hätäkeskuksen työilmapiiri ja yhteishenki ovat erittäin hyvät

Allekirjoittaneet ovat pelastuslaitoksen palomiehiä, sairaankuljettajia, alipäällystöä, päällystöä, sivutoimisia, vapaaehtoisia ja palokunnasta jo eläkkeelle siirtyneitä työntekijöitä perheineen. Allekirjoittaneet edustavat Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen kaikkia kuntia.

Adressi tullaan luovuttamaan johtokunnalle ennen kokousta kokonaisuudessaan. Koska osa allekirjoittaneista haluaa pysyä nimettömänä, yhdistys vaatii adressissa olevien nimien julistamista salaiseksi.

Mikäli Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen johtokunta haluaa uudistaa ja kehittää pelastuslaitosta kohti tulevaisuutta, tulee Petteri Helisten valita pelastusjohtajaksi. Lisäksi on syytä huomioida, että muiden virkaa hakeneiden ammatillinen kokemus jää edelleen laitoksen käyttöön.
Sätkynukke
Vieras

#9 Hyvähän se on yrittää

06.11.2010 20:29

Mutta taitaapi olla aika hyvin pedattu valamiiksi tuo paikka...
Raimo Alatalo
Vieras

#10

07.11.2010 20:12

Ongelman tuntien : aiheellinen adressi!
Sepi

#11 Re: Miksi Adressi perustettiin?

10.11.2010 08:24

#8: Oulun palomiesyhdistys ry - Miksi Adressi perustettiin?

"Adressi tullaan luovuttamaan johtokunnalle ennen kokousta kokonaisuudessaan. Koska osa allekirjoittaneista haluaa pysyä nimettömänä, yhdistys vaatii adressissa olevien nimien julistamista salaiseksi"

Ymmärsin allekirjoittaessa, että nimeni ei tule näkymään missään vaiheessa!?

Oulun palomiesyhdistys ry, pj. Mäkeläinen
Vieras

#12

10.11.2010 12:58

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtajan kanssa on sovittu, että adressin nimet pysyvät salaisina.
Äly hoi
Vieras

#13 No jo on !

10.11.2010 13:07

Lienette saaneet aikaan sen että esittämänne henkilöä ei ainakaan valita. Ei johtajia henkilökunnan huutoäänestyksellä valita sen enempää julkishalinnossa kuin ykstyissektorillakaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.11.2010 23:31


Vieras
Vieras

#16 Re: No jo on !

10.11.2010 23:34

#13: Äly hoi - No jo on !

Adresseja saa ja pitää perustaa! Otahan tästä selvää ennenkuin olet mieltä.

patu
Vieras

#17 mukana ollaan

12.11.2010 19:13

NIMET ESIIN!!!
Oulun palomiesyhdistys ry

#18 Re: Re: Miksi Adressi perustettiin?

25.11.2010 12:53

#11: Sepi - Re: Miksi Adressi perustettiin? 

Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunnan päätös 12.11.2010 § 70:
Merkittiin, että vetoomus käsiteltiin kokouksessa. Vetoomukseen
liittyvää nimilistaa ei käsitelty kokouksessa eikä sitä liitetä kokouksen
asiapapereiden liitteeksi

Oulun palomiesyhdistys ry

#19 Päätös

25.11.2010 12:55

Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunnan päätös 19.11.2010 § 73:

Johtokunta päätti yksimielisesti, että pelastusjohtajan virkaan valitaan
Petteri Helisten.
Oulun palomiesyhdistys ry

#20 http://www.kaleva.fi/uutiset/miesten-tuki-yllatti-uuden-pelastusjohtajan/879239

25.11.2010 12:56

Miesten tuki yllätti uuden pelastusjohtajan

Petteri Helistenin valinta uudeksi Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen pelastusjohtajaksi miellyttää alueen palomiehiä. Miehet pistivät ennen valintaa pystyyn nettiadressin Helistenin puolesta. Adressiin tuli 289 allekirjoitusta.

"Se oli yllätys. Ei ole virkauralla sellaista vastaan tullut", Helisten, 45, kommentoi.

Hän tulkitsee adressin niin, että henkilöstöllä on häneen kohdistuvia odotuksia.

"Yksi ihminen ei saa muutosta aikaan. Toivon yhteen hiileen puhaltamista ja kärsivällisyyttä. Iso laiva ei hetkessä käänny", Helisten muistuttaa.

Helisten valittiin virkaansa 14 hakijan joukosta. Pelastusliikelaitoksen johtokunta teki päätöksen yksimielisesti.

Helisten kertoo, ettei Oulun pelastuslaitoksen tilanne ole hänelle vielä kovin tuttu nettiadressin kuvauksia ja muutamia yhteydenottoja lukuunottamatta. Adressissa kuvataan puutteita työhyvinvoinnissa ja henkilöstöjohtamisessa.

"On ennenaikaista kommentoida sitä, mutta johtamiskulttuurissa voi olla tarkastelun paikka", Helisten muotoilee.
Oulun palomiesyhdistys ry

#21 Kiitos

25.11.2010 13:13


Sydämelliset kiitokset Teille kaikille osallistuneille!

Olitte osaltanne vahvasti vaikuttamassa siihen, että ensi vuoden alusta työpaikallamme kääritään hihat avoimen ja vilpittömän yhteistyön edistämiseksi. Tulokset ovat nyt meistä kaikista kiinni.

Kiitokset siitä, että olitte antamassa meille tämän mahdollisuuden, joka onnistuessaan luo yhtenäisen, avoimen, turvallisen, yhteistyökykyisen ja oikeudenmukaisesti toimivan organisaation, joka tarjoaa yhä paremmat pelastuslaitoksen palvelut koko Oulu-koillismaan alueelle.

Tämä luo uskoa siihen, että yhdessä Me kaikki voimme vaikuttaa.

Kiitos ja Kumarrus!

Oulun palomiesyhdistys ry