Tampereen Yliopiston LTL-yksikön tilojen säilyttäminen Pinnissä

Kommentoitu viesti

Käpy

#13 Erittäin pitkän linjan tamperelaisihmistieteilijä avautuu

21.02.2012 13:48

Matka sinänsä ei ole ongelma. Aikoinaan humanisteilla oli tiloja Keskustorin Commercen talossa ja, kuten jo mainittuinkin, Pyynikillä. Myös Haarlan palatsi. Upeita kiinteistöjä verrattuna nykyisiin laatikkoihin.

Ongelma on siinä, että melko hiljattain yhdistetyt toiminnot taas hajautetaan. Eikö jokin muu tiedekunta tai yksikkö voisi levitä silpuksi pitkin kaupunkia ja lingvistit saisivat pysyä siellä, missä heidän kirjastonsa ym. ovat.

On hauskan junttimaista, miten Tampereella suhtaudutaan humanisteihin. Ottakaa mikä tahansa muu yliopisto maailmasta, niin näette keskitetyt yksiköt ja villiviinit arvokiinteistön seinällä, siis muallakin kuin mielikuvissa.

Kai yksi ongelma on siinäkin, etteivät nuoret humanistit ole enää sivistyneitä polyglotteja vaan pertsaperusopiskelijoita, joiden suurin maailmanvalloitushaave on päätyä kotikuntansa kieltenmaikaksi tai museo-oppaaksi. Silloinhan etäisyyksillä ei ole mitään symboliarvoa.

Vastaukset

2

#15 Re: Erittäin pitkän linjan tamperelaisihmistieteilijä avautuu

2012-02-21 17:46:20

#13: Käpy - Erittäin pitkän linjan tamperelaisihmistieteilijä avautuu

Hmm. Minusta on aika jännä (ja samalla ihmettelen myös ihmisiä), että keskustelussa eriävän mielipiteen esittävä on oikeutettu saamaan ties mitä nimittelyjä ja lokaa osakseen. Käpy, sori nyt vaan, mutta mielipiteeni ei ollut provo; kerrohan, miten olisin saanut esittää toisenlaisen mielipiteen ILMAN että se olisi ollut mielestäsi provo? Arvaan jo vastauksen: sinun mielestäsi tämä ei ole oikea areena ylipäänsä toisenlaisille mielipiteille, ja pidät niitä kaikkia provoina. Ok, tässä kohdin olemme eri linjoilla.

Käpy, voitko myös täsmentää, mikä ensimmäisessä viestissäni oli provoa? Voitko tämän jälkeen myös kirkkain silmin sanoa, että viestiini kohdistetut kommentit olivat täysin asiallisia? Että ihan oikeinkin nimitellä yhdeksi jos toiseksi ja arvostella siitä ja tuosta? Jos ajattelet, että kyllä, ihan ok olivat, niin selvästi emme tosiaan ole yhtään samoilla linjoilla. Ja jos todellakin näet asian siten, että minä vain tulin tänne melskaamaan ja dissaamaan toisia, kun muut ovat täällä kuin äidin pikku mussukat, niin joo, emme todellakaan lue sitten samoin silmin koko keskustelua.

Jos itselleni sanotaan, että "huomioikaa nyt kaikki, ettei tuo edes ole humanisti" ja puhutaan yksinkertaisuudesta, niin mitä veikkaat, vastaako metsä siten kuin sinne huudetaan? Rajansa kaikella. Ja toisaalta, anteeksi nyt vaan, mutta minua kyllä ihan oikeasti nauratti tuo, että joku puhuu vakavissaan ikkunanäkymistä, mutta toivottavasti se oli sarkasmia. Ikkunanäkymistä puhuminen todellakin aiheutti pienoisen haloo-reaktion, ei voi joo mitään, oli sitten hirrrveän infantiilia tahi ei, etenkin yhdistettynä siihen, että samainen hlö oli jo edellä todistetusti osoittanut jonkinasteista paranoiaa.

Onneksi, Käpy (toivottavasti et nimesi mukaisesti ole käpy, sillä jos on, niin ihmettelenpä vielä hivenen enemmän sanojasi ja käytöstäsi),  sinun viestisi oli hurjan asiallinen ja aikuismainen :) Ja ole huoleti, ei tarvitse kenenkään enää lukea esseitäni :) Ihmettelen vaan todellakin, miten täällä ihmiset KEHTAAVAT valittaa, että kun sinä sitä ja tätä ja sinä olet tyhmä ja yksinkertainen ja infantiili ja sen jälkeen hykerrellään siellä poterossa, että jei, olinpa minä nyt itse asiallinen ja fiksu ja reilu. Vaikka se ihmisiä kismittäisi, niin ei tässäkään asiassa ole mitään yhtä ja oikeata mielipidettä, minkä nojalla tulla sitten haukkumaan ja morkkaamaan toisenlaisen mielipiteen esittäjää.

"Ja mitä Päivi Räsäseen tulee, niin voiko häntä vihata liikaa?"

Kyky vaikuttaa adressit.com:in kautta ja hänen vihaamisensa tuskin kulkevat käsi kädessä.

"Ottakaa mikä tahansa muu yliopisto maailmasta, niin näette keskitetyt yksiköt ja villiviinit arvokiinteistön seinällä, siis muallakin kuin mielikuvissa."

Kahdessa eri yliopistossa opiskelevana voin sanoa, että tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Oma laitokseni on toisessakin suomalaisessa yliopistossa ollut aina kaukana kaikesta muusta. Ottamatta kantaa siihen, onko se ollut hyvä vai huono asia ja onko siihen ollut erinomaisia perusteita, mutta yhtä kaikki, erinäisiä syrjäisiä rakennuksia olemme kolunneet.

Mutta haukkukaa toki, karavaani kulkee siltikin. Ihan kiva olisi vaan, että asioista voisi keskustella asiallisesti eikä tarvitsisi synnyttää jotakin naamailukeskustelua. Ja sen jälkeen vielä väittää, että kyllä me muut sanottiin tosi nätisti. Hohhoijaa.

Tältä pohjalta en tosin edes itse usko vielä, että siirtoa on tapahtumassa.