KANSALAISALOITE KANSANÄÄNESTYKSESTÄ EUROOPAN UNIONISTA EROAMISEKS

Kommentoitu viesti

En todellakaan alllekirjoita

#18 Herätkää jo!

25.02.2012 20:50

Eurooppalaisuus on ilmaisu maantieteelliselle sijainnillemme, toisaalta se myös kuvaa kulttuuriperhettämme. EU:ssa on toki toisinaan mitä kummallisempia kurkkudirektiivejä käsittelyssä, mutta loppupeleissä kyse on verkostoitumisesta, yhteistyöstä, yhteisöstä ja sen tuomista eduista ja turvasta. Jos jollain maalla, kuten nyt Kreikalla, menee huonosti, sitä autetaan. Niin myös meitäkin autetaan, jos tarvetta tulee. Ei meidän itsenäisyyttämme kukaan uhkaa, me olemme yksi itsenäinen toimija maanosamme kansainvälisessa yhteisössä. Selän kääntäminen lähipiirillemme olisi typerä veto. Opiskelkaa ihmiset niin ymmärrätte maailmaa paremmin!

Vastaukset

en todellakaan tyydy seuraamaan sivusta

#27 Suomi on vain pieni osa EU:ssa

2012-02-26 11:22:52

#18: En todellakaan alllekirjoita - Herätkää jo!

Nyt kun kreikalla menee huonosti niin eu auttaa sitä vain siksi että rikkaimmat jäsenvaltiot (kuten esim. saksa) ovat sijoittaneet rahaa kreikkalaisiin pankkeihin ja haluavat pelastaa sijoituksensa ja laittavat kaikki korkeamman luottoluokituksen omaavat valtiot pelastushommiin, jotta pankit eivät menisi nurin ja sijoitukset säästyisivät. Kuvitellaan tilannetta että suomessa olisi vastaavanlainen kriisi. kuka tänne muka haluaisi rahaa syytää, kun ei kenelläkään ole täällä sijoituksia. jos tämä jatkuva rahan syytäminen kreikalle jatkuu niin kohta suomikin saa liittyä näihin avustuksia tarvitseviin valtioihin ja se on sitten menoa, sillä ei meitä kukaan auttaisi.

EU:n sisällä on menossa asiat vielä huonommaksi jos suunniteltu enemmistöpäätäntävalta -säädös menee läpi, sillä se vähentäisi pienempien valtioiden sananvaltaa. nykyisellään jopa suomenkin kokoinen valtio voi EU:ssa kaataa jonkin ehdotuksen, mutta vain aika näyttää, että miten kauan tätä kestää.