Raiskauksille kovempi tuomio!

Kommentoitu viesti


Vieras

#251

28.02.2012 01:55

Toivottavasti tähän kiinnitetään huomiota!

Vastaukset

Ei mielivallalle

#254 Re:

2012-03-18 19:57:27

#251: -

Raiskauksesta on mahdollisuus harkinnan mukaan saada 6 vuotta ehdotonta vankeutta, ja torkeasta muodosta kymmenen, mielestani tama riittaa, tuskin henkilo raiskaustilanteessa pelkaa yhtaan enempaa 20 vuoden kuin 10 vuoden vankilatuomiota.

En ole taysin selville mita tassa ajetaan takaa, vankien olojen huonontamista, ehdonalaiseen paasyn kieltamista, ylla mainittujen maksimirangaistusten nostamista vai tuomarikaytannon muuttamista ankarampaan suuntaan?

Varsinkin jalkimmaista harkittaessa huomauttaisin etta vaatii laajaa oikeuslaitoksen tuntemusta seka yksityiskohtaista tapauksiin paneutumista ennenkuin henkilo voi muodostaa jarkevan mielipiteen siita miten rikollinen tulisi tuomita missakin tilanteessa, mututuntumalta on turha lahtea tekemaan adresseja tai lakimuutoksia. Myoskin 'mieti jos sattuisi omalle kohdalle' tyyppiset argumentit ovat arvottomia ja voi jattaa omaan arvoonsa, kylla rikolliset pitaa tuomita samalla logiikalla sattuivat ne kenen kohdalle hyvansa.

Kaikkien tulisi ERITYISESTI ottaa huomioon etta monissa naista tapauksista kriittinen lieventava asianhaara on erittain heikko oikeusvarmuus. Kun tuomio tulee pelkkien kuulustelupoytakirjojen perusteella ja naisen ja miehen tarinat eriavat toisistaan on jokaisen sanomattakin ymmarrettava etta isoja tuomioita ei tule missaan nimessa jakaa, joten ennen tuomion kritisoimista ottakaa selvaa minkalaisten todisteiden nojalla se on langetettu. Suomen rikosoikeuden perusperiaateena syyttoman tuomitseminen on moninkertainen paha syyllisen vapauttamiseen nahden