Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Kommentoitu viesti

Lohjan Kaupungin työntekijä

#246 Ammatinvaihto

04.03.2012 16:51

minulla lienee edessä, jos tämä läpi menee. Ei kestä päiväkodin lastenhoitajan p***e enää sitä työmäärä. Nyt jo mennään joka päivä siinä henkirajoilla, että ihme ettei päivähoidossa kuole enempää lapsia.
Esimiehet puun ja kuoren välissä, myös hallinnolliset tehtävät vievät niin paljon aikaa, ettei aikaa/halua ole nähdä sitä todellista kiirettä, painetta, työn vaativuutta- ja sitä ettei siinä enää pärjätä. Yleensä liian pienistä, toimimattomista tiloista, henkilökunnan riittämättättömyydestä ja leikkipihojen surkeudesta puhumattakaan.
Vai osaisitko sinä hoitaa 7 lasta kerralla 8-10 tuntia päivässä. Ja sitten kun on kolme kasvatusvastuullista läntätään yhteen (eli tutkinnon omaavaa, palkattua hoitajaa) niin niitä lapsia (yli kolme vuotiaita) saakin olla jo 21. Alle kolmevuotiaiden ryhmissä lapsiluku kolmen hoitajan kanssa on 12. Aikamoinen paketti siinäkin.

Lähes jokainen työntekijä lastenhoidossa on voimakkaasti sen puolesta, että subjektiivinen päivähoito-oikeus nykymuodossaan lakkautettaisi, kun suunta on muutenkin ollut se, että äiti vauvan kanssa kotona ja vanhempi sisarus "virikehoidossa" päiväkodissa, vanhempi lapsi siinä sitten ihmettelee, että miksi minä en saa olla kotona äidin kanssa. Milloin lapset luovat sisarussuhteen, kun vanhempi on ensin päiväkodissa, sitten eskarissa ja sitten koulussa..

Mutta nykyäänhän työntekijätkin puhuvat "varhaiskasvatuksesta", vaikka hei ja haloo ihmiset se ihan totta on vain ihan tavallista päivähoitoa!! Hoitoa joka on alunperin tarkoitettu hoitopaikaksi sen ajaksi kun vanhempi on töissä. Sen ajaksi kun vanhempi on TÖISSÄ, tasan ja piste.
Kesäloma-ajat -ihan käytännön työtä tekevänä tiedän- ovat varsin ongelmallisia, kun työstä uupuneet lasten vanhemmat tunkevat lomansa ajaksi jälkikasvuaan päiväkoteihin (jotka siis periaatteessa pitäisi olla kesän kiinni ja työntekijät lomalla(!)) ettei vaan lapsi jää ilman virikkeitä ja sitä "kasvatusta" ja ettei oma loma mene pilalle kun lapset sotkee ja metelöi ja onhan se kesäsiivouskin joskus tehtävä.. Siis ihan oikeasti lapselle on varattu varapäiväkodista paikka, vaikka oma päiväkoti on kiinni, että saa siivota kotona.. Lapsiahan ei siis kannata ottaa mukaan siivoamiseen vai?
Mutta mikä teitä vaivaa päättäjät? Ettekö te tiedä, kuinka paljon tällainen päätös viestittäisi sitä, että kodin vastuu lasten kasvattamisesta ei ole kodeilla! Minun vastuunikin se loppuu jossain vaiheessa. En suostu yhtään enempää.

Vastaukset

Lto, äiti

#249 Re: Ammatinvaihto

2012-03-04 19:45:27

#246: Lohjan Kaupungin työntekijä - Ammatinvaihto 

 Hei vaan täältä Oulusta, meillä kaupungin pk.ryhmissä on pienillä lapsia 13-14 ryhmässä ja isoja ei koskaan 21 vaan 23-25 ainakin ! Ykstityisiä valvotaan tarkemmin ja niiden ryhmäkoot säilyvät säädösten mukaan.