Katettu jalkapallokenttä Hyvinkäälle

Kommentoitu viesti

Liikunnan puolesta

#12 Olosuhteiden kehittämisestä

16.03.2012 06:52

Allekirjoitin adressin, koska kannatan liikuntaolosuhteiden kehittämistä. En kuitenkaan ole täysin vakuuttunut, että nykyisen tekonurmen kattaminen olisi tärkein kehityshanke. Lämmitetyn ulkokentän olot harjoitteluun ovat kohtuulliset pääsääntöisesti myös talvella. Onko kuplahallin hinnan ja hyödyn suhde kohdallaan? Ylipainehallin käyttökulut olisivat melkoisen suuret, jos halli olisi tarkoitus purkaa aina kesäksi.

Mielestäni ensisijainen kehitystarve jalkapallon olosuhteissa on alustan uusiminen villatehtaan hallissa. Vaikka kenttä onkin pieni, soveltuu se harjoitteluun erittäin hyvin. Hallin koko rajoittaa ainoastaan vanhimpien juniorien harjoittelua. Alustan parantamisella ei ole vuoroja lisäävää vaikutusta, mutta ei kuplahallin rakentamisellakaan saada lisävuoroja kuin kylmimmille talvipäiville.

Olosuhteista keskusteltaessa pitäisi ensisijaisesti puhua liikunnan harrastamisesta. Hypsin tärkein tehtävä ei ole pelaajien kasvattaminen edustusjoukkuetta varten vaan lasten liikuntakipinän sytyttäminen. Kilpaurheilun tarpeet on vasta toissijainen näkökulma.

Omaehtoisen harjoittelun ja liikkumisen mahdollisuutta pitäisi pystyä parantamaan nykyistenkin olosuhteiden puitteissa. Monissa kaupungeissa käytössä olevat kolikkovuorot pitäisi saada järjestettyä myös Hyvinkäälle. Tyypillinen ajankohta omaehtoiselle pelailulle on sunnuntaiaamupäivä ja vuorot ovat pääsääntöisesti avoinna kaikenikäisille.

Jalkapallon olosuhteiden kehittämisessä pitkän aikavälin tavoite voisi olla Myllypuron hallin kaltainen teräsrakenteinen halli, joka rakennettaisiin nykyisten kenttien rinnalle. Paras ratkaisu olisi kaikkia lajeja yhdistävä keskus Torikadun kenttien viereen. Keskuksen rakentaminen lähivuosina ei ole realismia, mutta hankkeen edistämiseksi olisi yhdistettävä kaikkien lajiryhmien tavoitteet.

Vastaukset

Urpoille

#13 Re: Olosuhteiden kehittämisestä

2012-03-16 10:18:47

#12: Liikunnan puolesta - Olosuhteiden kehittämisestä

Tämä allekirjoittaneiden Urpojen lyhynäköisyys on karmivaa. Systeemi on, että meidän lapselle hyvät harrastusmahdollisuudet.

Maksaja saisi olla kaupunki eli me kaikki. Lähivuosina tulee tapetille esim. torikadun tekonurmen uusiminen, ja nyt meneillään

uusien pukutilojen tekeminen jotka molemmat ovat miljoonakertaa tärkeempiä kuin urpojen muutaman kuukauden takia/vuosi rakennetteva kallis kupla. Liikunnan puolesta kirjoittaja kiteyttää hyvin Hypsin toiminnan ja uskon, että kirjoittaja on seuran aktiivi. "Hypsin tärkein tehtävä ei ole pelaajien kasvattaminen edustusjoukkuetta varten vaan lasten liikuntakipinän sytyttäminen. Kilpaurheilun tarpeet on vasta toissijainen näkökulma." Tämä kertoo kaiken ja tämä pitäisi kertoa niille junioreillekin jotka jostain haaveilee. Tämä näkyy toiminnassa päivittäin. Hypsi ei ole kasvattajaseura vaan euroliiga seura.

Tämä adressi on varmuudella jonkin pikkunaperon isä, joka ei ymmärrä mistään mitään. Hän ei ymmärrä urheilusta eikä urheilu

tarpeista yhtään mitään. Kyllähän kaikkea saa toivoa mutta jotain rajaa pitäisi olla. Tämä yksi urpo kirjoittaa ja vertaa jääkiekkoon ja sanoo että pitäisi olla samanlaiset harjoitelu olosuhteet talvella. Voi herran kiesi...... Ei ole ihme ettei jalkapallo nouse Hyvinkäällä.