Pelastakaa Tuorilan koulu

Kommentoitu viesti

Yhtä surullinen realisti

#10

20.03.2012 12:50

Säästöjä pitää saada ja mistä niitä otetaan? Erityissairaanhoito nielee uskomattomia määriä rahoja, tuskin kukaan haluaa sanoa kenellekään syöpäpotilaalle, että "anteeksi, sinun syöpääsi ei hoideta" tai sydänvaivoista kärsivälle, että "ota nitroa ja pärjää sillä".
Sairaudet on pakko hoitaa, oli niihin rahaa tai ei. Ei kukaan pysty ennustamaan vuotta etukäteen budjettia laadittaessa, että mihin sitä rahaa vuoden aikana kuluu, karu totuus.

Päivähoitopaikoista on myös pulaa tällä hetkellä ja varsinkin ensi syksynä. Päivähoidon järjestäminen on laissa määritelty ja tuskin kukaan vanhempi haluaa kuulla, että minun lapseni ei saa hoitopaikkaa, koska sitä ei yksinkertaisesti ole. Sellainen on vain järjestyttävä, eikä sen järjestäminen ole vanhemman vastuulla vaan kaupungin.
Millä rahalla karkkila rakentaa uuden päiväkodin, jolle olisi tänä ja tulevana vuonna tarvetta. Se, että onko taas vuoden päästä tarve niin monelle hoitopaikalle, sitä ei kukaan tiedä. Päivähoito elää omaa elämäänsä joka vuosi, tilanteet vaihtuu niin huimasti.

Jostain pitää siis saada tiloja perustaa lyhytaikainen päiväkoti - voisin näin maalaisjärjellä ajatella, että tässä kohtaa tämä on yksi ajatus Tuorilan koulun käyttöfunktiosta? Joka johtaisi siihen, että oppilaat siirrettäisiin tilapäisesti (?) toiseen kouluun. En tiedä onko asia näin ja varmasti olemme viisaampia, kun asiasta on käyty ensin lautakunnan taholta keskustelua.

Kateeksi ei käy päättäjiä, teet niin tai näin - se on aina väärinpäin. Joku kärsii aina, se on fakta.

Vastaukset


Vieras

#11 Re:

2012-03-20 14:23:14

#10: Yhtä surullinen realisti -

Faktaa on myös se että Tuorilan koulun on toimittava kouluna, siis nimenomaan kouluna eikä päiväkotina, koska koulun remonttiin saatiin valtiolta tukea, jonka edellytyksenä on että rakennus on koulukäytössä seuraavat 30 vuotta. Päivähoidon lisääminen saattaisi silti tulla kyseeseen, vaikkapa juuri Ota-luokkien avulla?! Siten saataisiin mahdollisesti koulukäyttövaatimus täytetyksi. Kuka tietää mitä tämän koko touhun takana on? Miten tuntuu siltä että kuitenkin vielä jotain muuta kun nämä oletetut säästöt.