Pelastakaa Tuorilan koulu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastakaa Tuorilan koulu.


Vieras

#1

19.03.2012 13:03

Entisenä Karkkilalaisena tämä asia on minulle hyvin tärkeä.

Vieras

#2

19.03.2012 13:18

Olisi hyvä jos pikkusisko saisi käydä ala-asteensa yhdessä ja samassa paikassa.

Vieras

#3

19.03.2012 15:16

Karkkilassa koulutilanne sellainen että päätin laittaa molemmat lapseni steiner kouluun Vihdin puolelle, ehkä pitää muuttaa pois, verorahoille ei Karkkilassa mitään vastetta.

Vieras

#4

19.03.2012 15:26

Karkkilalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä luontoarvoja, maalaismaisemaa, idyllistä ja hyvää kasvuympäristöä edustavana kaupunkina/kylänä. Näitä kaikkia asioita arvostetaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Onneksi!
Minä panostaisin kaikin tavoin lapsiperheiden viihtyvyyten, sillä lasten mukana tulevat vanhemmat ja heidän veroeuronsa. Karkkilan sijainti pääkaupunkiseudun kyljessä on ideaali, hyvällä lapsiperheille sopivalla palvelustruktuurilla kaupungin muuttovoittoa pystyttäisiin vielä varmasti kasvattamaan.
Savonlinnasta, kauniista mutta valitettavasti muuttotappiokapungista katsoen tulevaisuuskuva Karkkilassa näyttää paljon paremmalta kuin täällä.
Kun vain "korttinne oikein pelaatte" ja huolimatta siitä, että kaupungin nimi vielä Nummelaksi ? muutuu. Kannattaa miettiä tarkoin tulevaisuutta, ettei vain säästä väärässä kohti. Tai ettei maksa satasta ja saa viittäkymppiä takaisin!

Vieras

#5

19.03.2012 18:15

Kyllähän on taas!! Voi apua! Mitä ihmeen järkeä?? Nyhkälässä luulis olevan muksuja jo muutenki! Ja mitä nämä päätökset on,mistä näitä älynväläyksiä riittää jokalähtöön??!

Surullinen realisti

#6

19.03.2012 21:44

Jostain ne säästöt on nyt otettava; helpoin tapa tuo kieltämättä on. Tehdään mitä tahansa, niin Karkkilan kaupunki menettää ryhmäkokojen pienentämiseen saamansa sata tonnia ja rapiat - jos siis määrätyssä budjetissa halutaan pysyä. Ei kouluilla ole enää yhtään mitään, mistä säästää - ryhmäkokojen kasvattaminen on ainoa keino.

Vieras

#7 Re:

19.03.2012 22:53

#6: Surullinen realisti -

Mistä ne säästöt tässä mallissa saadaan? Kaksi opettajan virkaa 40000€, entäs sen lisäks? Tuntuu kuitenkin pieneltä summalta siihen nähden monenko perheen elämä tässä mullistetaan kokonaan, varsinkin kun Tuorilan koulu ei semmoisenaan käy OTA-lapsille vaan muutoksia tarvitaan ja milläs ne tehdään muulla kuin rahalla?


Vieras

#8 Re:

19.03.2012 23:35

#6: Surullinen realisti -

Nyhkälässä jo nyt luokkakoot huimassa nousussa ja opettajat ihan äärirajoilla. Tässä ei nyt todellakaan ole ajateltu lasten parasta, eikä opettajien jaksamista. Ja Nyhkälässä pitäis alkaa se remppakin ensi vuonna, sinne vaan lisää lapsia parakki-kouluun Harjulle, great! Järki hoi, äly älä jätä!!


Vieras

#9

20.03.2012 10:25

Entisenä Karkkilalaisena tiedän asian tärkeyden .Ei ajatella lasten parasta ,olisikin kiva tietää mikä on todellinen syy .
Yhtä surullinen realisti

#10

20.03.2012 12:50

Säästöjä pitää saada ja mistä niitä otetaan? Erityissairaanhoito nielee uskomattomia määriä rahoja, tuskin kukaan haluaa sanoa kenellekään syöpäpotilaalle, että "anteeksi, sinun syöpääsi ei hoideta" tai sydänvaivoista kärsivälle, että "ota nitroa ja pärjää sillä".
Sairaudet on pakko hoitaa, oli niihin rahaa tai ei. Ei kukaan pysty ennustamaan vuotta etukäteen budjettia laadittaessa, että mihin sitä rahaa vuoden aikana kuluu, karu totuus.

Päivähoitopaikoista on myös pulaa tällä hetkellä ja varsinkin ensi syksynä. Päivähoidon järjestäminen on laissa määritelty ja tuskin kukaan vanhempi haluaa kuulla, että minun lapseni ei saa hoitopaikkaa, koska sitä ei yksinkertaisesti ole. Sellainen on vain järjestyttävä, eikä sen järjestäminen ole vanhemman vastuulla vaan kaupungin.
Millä rahalla karkkila rakentaa uuden päiväkodin, jolle olisi tänä ja tulevana vuonna tarvetta. Se, että onko taas vuoden päästä tarve niin monelle hoitopaikalle, sitä ei kukaan tiedä. Päivähoito elää omaa elämäänsä joka vuosi, tilanteet vaihtuu niin huimasti.

Jostain pitää siis saada tiloja perustaa lyhytaikainen päiväkoti - voisin näin maalaisjärjellä ajatella, että tässä kohtaa tämä on yksi ajatus Tuorilan koulun käyttöfunktiosta? Joka johtaisi siihen, että oppilaat siirrettäisiin tilapäisesti (?) toiseen kouluun. En tiedä onko asia näin ja varmasti olemme viisaampia, kun asiasta on käyty ensin lautakunnan taholta keskustelua.

Kateeksi ei käy päättäjiä, teet niin tai näin - se on aina väärinpäin. Joku kärsii aina, se on fakta.

Vieras

#11 Re:

20.03.2012 14:23

#10: Yhtä surullinen realisti -

Faktaa on myös se että Tuorilan koulun on toimittava kouluna, siis nimenomaan kouluna eikä päiväkotina, koska koulun remonttiin saatiin valtiolta tukea, jonka edellytyksenä on että rakennus on koulukäytössä seuraavat 30 vuotta. Päivähoidon lisääminen saattaisi silti tulla kyseeseen, vaikkapa juuri Ota-luokkien avulla?! Siten saataisiin mahdollisesti koulukäyttövaatimus täytetyksi. Kuka tietää mitä tämän koko touhun takana on? Miten tuntuu siltä että kuitenkin vielä jotain muuta kun nämä oletetut säästöt.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.03.2012 16:17



Vieras

#14

21.03.2012 17:33

Haluan,että lapsenlapsillani on koulu kodin lähellä ja turvallinen koulumatka.
Entinen vihtiläinen.

#15 Autio Karkkila?

21.03.2012 17:40

Karkkilassa ei näytä olevan pulaa ainakaan typeristä päätöksistä. Sen sijaan pulaa varmaankin on esim. lasten harrastusmahdollisuuksista ja viisaista päättäjistä. Peruuttakaa tämä älyttömyys tai muuten Vihti ei varmasti tule huolimaan teitä kuntaliitoskumppaniksi. Karkkila alkaa pelottavan paljon muistuttaa hallinnon tasossa Turkua ja se kyllä pelottaa...
Sirpa B

#16 Merkillistä lyhytnäköisyyttä, ihan hävettää.

21.03.2012 20:54

Jotenkin tämä tuli tietoomme ikäänkuin "puun takaa", Karkkilan kaupungin nettisivuilla ei asiasta ole vielä tietoa, eikä sivistyslautakunnan internetissä nähtävillä olevissa pöytäkirjoissa tai esityslistalla ole asiaa tuotu esille. Miksi ko. asian valmistelutyö tehdään näin? Ja olen saanut sellaisen käsityksen, että asia on jopa kiireellinen. Mikä sen tekee niin kiireelliseksi? Missään nimessä ei Tuorilan koulun luokkajakoa tule muuttaa, se pysyköön sinä minä se nyt on. Koulun toiminta on kaikinpuolin hyvää ja kaikkia osapuolia tyydyttävää. Olemme tehneet viime vuosina kovasti työtä saadaksemme lapsiperheitä Karkkilaan ja nimenomaan Tuorilan asuinalueelle.Todella lyhytnäköistä toimintaa esityksen valmistelijoilta. Siis ehdoton ei, tutkailkaapa muita vaihtoehtoja. Varmasti on olemassa se suunnitelma B jos tämä OLI se suunnitelma A.
Pentti T.

#17 SIVISTYSTOIMEN JOHTAJA

21.03.2012 21:21

Kuka on Sivistystoimen johtaja Niku Tuomisto , koska kyseinen herra on muuttanut Karkkilaan, vai onko karkkilalainen ollenkaan? Saattaa olla kun osoite ainakin on Karkkilassa. On aikaisemmin toiminut Lohjalla, kauanko Karkkilassa. Ei tähän Karkkilan ja karkkilalaisten elämään ja toiveisiin perehdytytä vuodessa, tai kahdessa. Jatkossa tarkempaa harkintaa Herra Tuomisto, ennekuin veromarkkojamme tuhlataan jo päätettyihin asioihin. Mietippä Niku, vaikka valtion tuet, Tuorilan koululle,ja Nyhkälän koulun tulossa oleva remontti. Tässä ei voi muuta todeta, että nyt ei vasen tiedä mitä oikea tekee.


Vieras

#18

23.03.2012 12:19

Yleensä säästetään sieltä mistä rahaa löytyy, eli tässä tapauksessahan voisi ottaa päättäjien palkoista, kokouskahvituksista ja -palkkioista. Ainakin näin alkuun. Itselläkään ole mitkään isot tulot, mutta toimeen tullaan. Ei perusasioista, eli tärkeistä asioista voi tinkiä.

Vieras

#19

23.03.2012 13:39

Lapseni saivat käydä pienessä kyläkoulussa ja heistä kasvoi mahtavia aikuisia, jotka nyt opiskelevat ympäri maailmaa ja ovat positiivisia tulevaisuuden suhteen. Ps. ja tekevät meidän kaikkien huomista paremmaksi

Vieras

#20

25.03.2012 17:21

Sivistystoimea suurempi syyllinen on kyllä kaupunginhallitus, joka on asettanut budjetin mm. sivistystoimelle. Ihan kuten kasvatus- ja opetuslautakunnan pj sanoi Karkkilalaiselle, että täytyy mennä kaupunginhallitukselle laulamaan ja mieltä osoittamaan. Kyllä ne rahahanat on siellä suljettu ja kaupunginhallituksen päätösten takia lapset ovat kärsimässä.

Vieras

#21

25.03.2012 17:55

We have been very impressed with the school for our grandchildren. We hope that it will continue in its present form. Change is always costly, financially, socially and emotionally for all involved. We hope some more suitable accommodation can be found for the disabled children.

Vieras

#22

26.03.2012 20:54

hyvä että on järjestetty tällanen juttu

Vieras

#23

26.03.2012 20:55

hyvä juttu
Epäilevä Tuomas

#24

12.04.2012 17:24

On helppo ottaa kantaa tällaiseen asiaan. Valitettavasti asia on osa laajempaa kokonaisuutta. Karkkilan talous on kärsinyt vuosia siitä, että aikanaan pelastettiin teollisuuskylä ja otettiin sen velat kaupungin kontille. Jos sitä ei olisi tehty, olisi varmaan suurin osa teollisuuskylästä jäänyt tyhjilleen ja ihmiset työttömiksi.
Nyt talous on taas tiukilla ja viime syksynä kaupunginvaltuusto (ei siis hallitus, kuten joku edellä esitti) hyväksyi yksimielisesti talousarvion, jossa säästöt vastasivat kolmen opettajan vähennystä kunnasta. Silloin ei kukaan älähtänyt, vaikka talousarvio on julkinen asiakirja, eivätkä kai lehdetkään pahemmin siitä revitelleet.
Nyt virkamiehet toteuttavat säästöä valtuuston päätöksen mukaan, koko valtuuston on kannettava vastuu, vaikka jotkut heistä vaalivuonna ovatkin nyt vaatimassa säästöjen perumista. Lisävelkoihinkaan ei kellään ole halua ja lisää tuloja ei varmaan mistään pystytä taikomaan.
Lapsiperhe

#25 Mitä järkeä?

26.05.2012 15:19

Meinattiin ostaa talo Tuorilasta, mutta tämä asia saa miettimään asiaa uudemman kerran.Pitää ajatella lasten parasta.