Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti

Maallikko

#230 Nuija pois kunnan päättäjiltä..

11.04.2012 01:24

Kulutin tässä muutaman tunnin lukien kommentteja, kaikkia en kerinnyt lukemaan. Järisyttävää!!
Kanta näyttää kuitenkin olevan se, että suurin osa paikallisista kirjoittajista (Nousiainen/Masku) näyttää olevan vastaan HYVIN ymmärrettävistä syistä kun taas aluella asuvat "sikatehtaan" puolesta puhujat eivät ole oikeen saaneet asiallisia kommentteja aikaan. Muutamat edes hieman asialliset kommentit näyttä olevan muualla asuvilta, vaikkakin niistä ideoista voi muutamat unohtaa hetimiten, esim. "Jaloilla äänestämisen" voi tämän adressin kirjoittajat unohtaa kokonaan, ei kerkiä tämä sakki ostamaan luomua niin paljon ikinä, että sillä tähän sikala hankkeeseen vaikutusta olisi. Toki kyllä luomua kannatan.
Jaloilla äänestäminen onnistuu pääkaupunkiseudulla, Tamperella ja Turussa yhteisesti, missä kyseinen sikala ja sen tutkimattomat haitat ei valitettavasti ole kovin suuri ongelma tai edes intressi missään koossa.
Erään "insinöörin" kommentti hieman kiinnosti, jossa hän reteeesti ilmoitti ettei hajut ole ongelma, vaan tekniikkaa peliin niin saadaan hajut hallintaan. Suuresti epäilen onkohan tämän hankkeen rahoittaja ottanut huomioon tälläisen tekniikan suunnittelun ja toteutuksen tuoman 300% hinnan lisän!? Arvata sopii, mikäli moinen edes olisi mahdollista nyky tekniikalla.

Eniten näin maallikkona ihmettelen, että ei kai nyt hitossa vaan Nousiaisten päätäjät tee tässä valintaa!! Joku kunnanjohtaja, rakennusmestari ja kumppanit kumisaappaissaan siellä joen varrella lupailee, että "rakentakaa siihen vaan.. sitten kasvatatte vähän puita ympärille niin sulautuu maastoon". Nousiaisten kunnalla ei ole töissä tai valtuustossa yhtään ihmistä kenet kuuluisi edes kutsua paikalle kun näin isoista ja tutkimattomista asioista päätetään, no ehkä oppaaksi. Päättäkööt kunnan herrat urheilu kenttien ja puistojen sijainnista.

Tässä asiassa pitäisi päätäntävalta saada valtion ja sen eri tahojen halttuun. Ympäristö ja terveys ministeriö ensin tutkimaan juurta jaksain hankkeen mahdolliset vaikutukset, ja he sitten hakemaan tutkimuksiin apua muualta maailmasta kun ei suomessa kokemusta moisista hankkeista ja sen vaikutuksista ole. Tässä ei mahdollisesti ole enää kyse vain ympärillä asuville koituvat hajuaitat, vaan kaikkien tämän sikalan ja Hirvijoen alajuoksun ympärillä olevien kuntien katastrofaalinen ympäristö ongelma.

Tarkkojen tutkimusten jälkeen (jos vihreä lamppu syttyy) voisi sitten kunta tehdä päätöksiä sen pohjalta, ottaen tietenkin harkiten huomioon alueella asuvien mielipiteet. Saattaa olla, että suursikalalta saadan juuri ja juuri hieman enemmän veromarkkoja niiden urheilukenttien tekemiseen, kuin voitaisiin saada tämän johdosta pois muuttavilta kuntalaisilta, mutta riittääkö enää kentälle käyttäjiä ja saako se yhä useamman muuttamaan pois? Myös pitäisi miettiä jääköhän tästä sittenkään suurimmat hillot Nousiaisiin vai menevätkö ulkokunnista tuleville tahoille, omistajille/rahoittajille, työn tekijöille, sian rehun ja muun energian tuottajille. Rakentamisessakaan tuskin käytetään paikallista voimaa tai muita tarpeita. Eli tulot vaikutusalueen ulkopuolisiin kuntiin ja karsimykset Nousiaisiin. Toki lounasvieraat Nesteellä ja Hesellä tulee kokemaan piikin rakennuksen aikaan..tai ehkä sittenkin Maskun liikekeskus ja Lemun grilli.

Sikalan toteutuessa itse jo nyt käryhaitoista kärsivänä vien ainakin omani ja perheeni vuotuiset 50t veroäyriä takaisin kaupunkiin.

Tsemppiä adressin tehtailijoille, olette suurella asialla, ympäristön sekä alueella asuvien nykyisten ja tulevien asukkaiden viihtyvyyden kannalta.

Vastaukset

Seija ja Jarmo

#231 Re: Nuija pois kunnan päättäjiltä..

2012-04-11 09:32:51

#230: Maallikko - Nuija pois kunnan päättäjiltä.. 

Kiitos kannustuksesta.

Suursikala tulee vaikuttamaan jokaisen maskulaisen ja nousiaislaisen elämään riippumatta siitä, saavuttaako sikalan haju oman kodin ympäristön. Maskun ja Nousiaisen on vaikea saada uusia veronmaksajia kuntaan, jos kunnat tunnetaan jättisikalasta ja biokaasulaitoksesta. Tämä on keskeinen vetovoimakysymys ja vaikuttaa aivan valtavasti kuntien imagoon. Uskomme, että jo nykyisillä asukkailla on halua lähteä muualle, jos sikalahanke etenee. Ihmettelemme suuresti, miksi tämä asia ei ole saanut kuntapäättäjiä liikkeelle. Päinvastoin. Näyttää siltä, ettei oikein kukaan uskalla lausua asiasta mitään. Tämä jos mikään on Maskussa ja Nousiaisissa suuri vaalikysymys. Mikään muua asia ei vaikuta näin konkreettisesti kuntalaisten elämään kuin tämä jättisikalahanke. Veronmaksajista on kysyntää muissakin kunnissa.

Toivomme, että mahdollisimman moni vielä allekirjoittaa tämän adressin. Mitä enemmän adressi saa kannatusta, sitä suurempi on sen vaikutus kuntapäättäjiin. Tämä on yhteisöllinen hanke ja jokaisen mielipide on tärkeä. KUNTALAISTEN MIELIPITEELLÄ ON VAIKUTUSTA!  Pakko on uskoa, että päättäjät kuuntelevat kuntalaisia.

Kuinka monta on kuollut sian hajuun?

#236 Re: Nuija pois kunnan päättäjiltä..

2012-04-12 09:11:36

#230: Maallikko - Nuija pois kunnan päättäjiltä..

Suomessa on muuten valuuttana euro, ollut jo yli kymmenen vuotta! Että todellakin maallikolta tuntuu nuo höpinät!