Vastustamme Helsingin kaupungin määräaik. opett. palkkaleikkausta

Kommentoitu viesti


Vieras

#44 Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

20.04.2012 20:35

Äitiysloman aikana kertyyy lomapäiviä ihan kaikille palkkatyöstä äitiyslomalla oleville. Muissa töissä äitiyslomalle jäävä saa valita, milloin pitää ennen äitiyslomaa ja sen aikana kertyneet lomapäivänsä. Opettaja ei voi olla lomalla koulupäivien aikana, joten ainoa mahdollisuus on tulla kesäksi töihin saadakseen oiketetut lomapäivät. Äitiyslomasijaiset toki ansaitsevat kesän palkan, mutta sen puuttumisesta on turha syyttää virassa olevia opettajia.

Vastaukset

Ope

#45 Re: Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

2012-04-20 21:29:13

#44: - Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

Samaa mieltä. Opettajat eivät saa pitää lomiaan äitiysloman päätteeksi, vaan loma on pidettävä kesäaikaan.

Olisin itse aikanani Vantaalla antanut kesäloman palkkani sijaiselle, mutta Vantaan kaupungilta tuli viesti, että sijainen ei sitä saa, vaikka en itse sitä ottaisi. Vaihtoehdot olivat siis, että pidän rahan itse tai sitä ei saa kukaan.

 

 

ope virassa

#51 Re: Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

2012-04-21 11:35:56

#44: - Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

"Opettaja ei voi olla lomalla koulupäivien aikana, joten ainoa mahdollisuus on tulla kesäksi töihin saadakseen oiketetut lomapäivät."

 

Puhut lomapäivistä. Onko siis opettaja lomalla 2,5kk kesällä? Ei ole - ei minunkaan lomani ainakaan ole 2,5kk, mutta siitä huolimatta opettaja tulee nostamaan koko korvauksen 2,5kk:lta. Olet oikeassa siis siinä, että opettaja ei voi lomaansa muutoin pitää kuin kesällä, mutta väärässä siinä, että se loma olisi 2,5kk. Laskennallinen vuosiloma opettajalla alkaa 16.6. Miksi siis opettaja tulee ja nostaa palkan jo kesäkuun alusta? Ja maksimillaan vuosiloma on 36 arkipäivää.

 

Niin kauan kuin OAJ rummuttaa palkantasauksesta 12 kk:lle ja perustelee kesäloman palkkaa tällä, tulee sen koskea KAIKKIA opettajia: oli he määräaikaisessa työsuhteessa, viransijaisuudessa tai virassa. Jos näin ei ole, OAJ ei osaa hoitaa asioita kuntoon ja oikea valitusosoite on OAJ toimisto. Jos on tarvetta perustaa nettiadresseja, on syytä katsoa OAJ:n puoleen, miksi näin on ja mikä ajaa ihmiset nettiadressien laatimiseen. Ei hyvinhoidetujen liittojen asiakkailla nettiadresseja ole. Liitto tekee työnsä.

 

Mitä opettajat saavat liitoltaan? Kalliin Opettaja-lehden.