Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti

Immanuel Kant

#301 Das Verbot an sich.

25.04.2012 20:20

Kieltojen tie ei pääty koskaan. Se kulkee läpi maiseman, jossa silmien eteen avautuu aina vain uutta kiellettävää. Perille ei tulla milloinkaan.

Kieltojen takana on pelko, ja pelonaiheet ovat ehtymätön varanto. Modernin yhteiskunnan kyky synnyttää yhä uusia pelonaiheita on rajaton.

Tiedekin on valjastettu pelkoteollisuuden palvelukseen. Ennen vanhaan tiedemiehet olivat edistyksen tienraivaajia, joiden uudet löydöt otettiin vastaan innokkaasti. Ne helpottivat työntekoa, kasvattivat tuotantoa, hyödyttivät kaikkia.

Nykyisin tutkijat tuntuvat löytävän ratkaisujen sijasta vain uusia ongelmia, epäkohtia, uhkakuvia, vaaroja. Mitä useampia väitöskirjoja Suomessa tehdään, sitä useammasta ongelmasta tulemme tietoisiksi.

Tiedotusvälineet osallistuvat yhä uusien pelkojen levittämiseen. Pelottelu on median bisnestä. Tiedotusvälineitä seuraamalla kuka tahansa voi päivittää pelonaihelistansa.

Median pelonaihepörssistä ammentavat osinkoja poliitikot. Onpa eduskunnan poliittinen kokoonpano millainen tahansa, pelkääjien ryhmä on nykyisin aina suurin.

Se näkyy myös lainsäädännön sisällössä. Säädetään kieltolakeja suomalaisten suojelemiseksi.

Ylhäältä johdetussa turvayhteiskunnassa pienetkin riskit halutaan eliminoida. Kansalaisia ei saa jättää omin päin edes keittämään, jotta he eivät vain loukkaa itseään!

Muiden suojeleminen on kieltolaki-intoilijoiden johtava päähänpinttymä. Se kuulostaa äkkiä ajatellen epäitsekkäältä ja jalolta.

Todellisuudessa kieltolaki-intoilijat ovat itsekkäitä omaan napaansa tuijottajia. Heidän ajatuksensa kulkee niin, että he itse osaisivat kyllä suunnistaa tässä vaarojen viidakossa ilman rajoituksia ja kieltojakin, mutta kansan enemmistö ei osaa.

Kieltolaki-intoilijat katsovat kansaa yläviistosta. He pitävät itseään muita parempina ja tavallisia ihmisiä lapsina, joita on holhottava.

1990-luvun lamasta lähtien nämä kansan holhoajat ovat voineet vedota myös valtiontalouteen. Kielloitta ja rajoituksitta elävä kansahan voi elää väärin, mistä koituu kuluja yhteiskunnalle.

Kieltäminen on sieluntila, joka panee tavallisen ihmisenkin asettelemaan pihoille ja poluille kieltomerkkejä, puomeja, betoniporsaita, piikkilanka-aitoja.

Vastaukset

puumerkin jo vetässy

#302 Re: Das Verbot an sich.

2012-04-25 21:25:26

#301: Immanuel Kant - Das Verbot an sich. 

 En mä kyllä nyt yhtään tajuu minkä tähden tämä viesti on tääl. ei kukkaan tommosest mittään tajuu.Meinaaks kirjottaja et kaikki vaan saa tehdä mitä haluu. On tullu keiteltyä jos jonkin moista soppaa eikä kukaan ol vahtinut. Mut sen verran mä tajuun et tällane sikala pitää kieltää. ja mä olen sitä mieltä eikä kukkaan holhoo, ihan itte mä olen mielipiteeni muodostanu ja seiso sen takan. kyl kaikenlaisii ajttelijoi on olemas. Laittakaa vaan nimii listaa...