Maahanmuuttajien tuet

Kommentoitu viesti

Sosiaalityöntekijä

#195 Ei ole olemassa isompaa tukea maahanmuuttajalle

06.05.2012 02:33

Koko "keskustelu" sairasta. Hävettää olla suomalainen kun lukee näitä kommenteja. Kun joukossa jokunen asiallinen kommenti (kuten Kristianin), joka perustuu faktaan, niin heti haukutaan maan petturiksi ja kaikki muut solvaukset päälle. Tässä koko ajan kuvitellaan ja levitetään huhuja että jotkut "maahanmuuttajien tuet" olisivat isommat kuin suomalaisten. Suomen lainsäädännön mukaan on kaikilla, sekä Suomen kansalaisilla sekä oleskeluluvan saanneilla maahanmuuttajille, samanlaiset oikeudet ja velvollisuudet. Kotoutumistuki on ainoa tuki mitä maksetaan vain maahanmuuttajalle ja kolmelle ensimmäiselle vuodelle ja tämä kotoutumistuki on samansuuruinen kuin Kelan työmarkkinatuki ja kunnan toimeentulotuki. Saadakseen kotoutumistukea on myös velvollisuus opiskella suomen kieltä ja hankkia tietoa suomen yhteiskunnasta. Eri asia on että ei joka paikassa ole välttämättä tarjolla tarpeeksi suomen kielen kursseja. Ei ole olemassa yhtäkään tukea, ei Kelan etuudet eikä kuntien maksama toimeentulotuki, joka olisi isompi maahanmuuttajille. Nyt kun persut on suurella joukolla eduskunnassa jossa lakeja säädetään, niin kääntykää heidän puoleen, jos edelleen kuvittelette että on olemassa joku tuki joka olisi isompi maahanmuuttajille. Kansanedustajilla on mahdollisuus vaikuttaa lainsäädäntöön. Allekirjoittamalla adresseja, jossa epämääräisesti viitataan siihen että maahanmuuttajat saisivat enemmän tukea kuin suomalaiset, vaikka ei edes sanota mikä tuki nyt olisi isompi maahanmuuttajille, saa aikaan vaan sen että lietsotaan lisää muukalaisvihaa. Monet suomalaiset voivat henkisesti huonosti, mutta oma paha olo ei ainakaan parane haukkumalla muita.

Monet mainitsevat että heidän Kelan etuus on pienempi verrattuna johonkin maahanmuuttajan saamaan toimeentulotukeen. Hakekaa sitten itse toimeentulotukea kunnalta, voi olla että teillä olisi siihen oikeus. Kelan minimietuudet eivät välttämättä riitä elämiseen ja vuokranmaksuun ja sen takia moni joutuu hakemaan toimeentulotukea sen lisäksi. Suomessa on paljon ihmisiä jotka olisivat oikeutettuja myös toimeentulotukeen, mutta eivät sitä hae. Parasta olisi jos Suomen sosiaaliturvaviidakko ei olisi niin monimutkainen, nyt syntyy helposti kuvitelmia että joku saa enemmän kuin muut. Sosiaaliturva yksinkertaisemmaksi (kaikille)!! Sosiaalityöntekijänä minulla on ollut runsaasti sekä kantasuomalaisia että maahanmuuttajia asiakkaina ja voin vakuuttaa teille kaikille epäröijille että laki on sama kaikille ja että jokaista asiakasta pitää kohdella tasavertaisesti, myös päätöksenteossa. Olen minäkin kuullut asiakkailta että naapuri on ihan varmasti saanut sitä ja tätä, vaikka tiedän että näin ei ole (koska en ole eikä kukaan muukaan ole ollut myöntämässä sitä tukea, mitä kuvitellaan että naapurimaahanmuuttaja on saanut).

Turvapaikanhakijalla ei ole oleskelulupaa ja hänen saaman toimeentulotuki myös pienempi kuin muiden. Moni turvapaikkahakija ei edes nosta toimeentulotukea, koska käy töissä ja saa palkkaa (ainakin Helsingissä monet siivojat ovat turvapaikkahakijoita). Suurin osa Suomeen saapuvista ihmisistä haluavat tehdä töitä ja elättää itsensä. Heille myös kelpaavat niitä töitä mitkä monille suomalaisille ei kelpaa. Helsingissä ei saisi enää palveluja ellei maahanmuttajat ja maahanmuuttajataustaiset suomalaiset tekisivät niitä töitä. Bussiliikenne pysähtyisi, paikat jäisivat siivoamatta ja vanhukset hoitamatta.

Vastaukset

Faktaa kiitos

#207 Re: Ei ole olemassa isompaa tukea maahanmuuttajalle

2012-05-06 16:39:38

#195: Sosiaalityöntekijä - Ei ole olemassa isompaa tukea maahanmuuttajalle

Lukekaas siitä ihmiset.
Ei lisättävää, koska tämä kirjoitus on tosi juttu.