Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti


Vieras

#329 Lihapula

07.05.2012 23:25

Teille jotka väittävät, että tällaiselle tuotannolle ei ole tarvetta niin tässä hieman lukemista:
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/hyllyt-tyhjenevat-lihasta/592221/
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2012/04/15/Lihapula+saattaa+seurata+voi-+ja+munapulaa/2012633/4
ja tämä "ilmiö" ei koske ainoastaan suomea
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201202118893&ext=rss

Kun katselee nykyisiä sikatiloja, niin pääsääntöisesti kasvattajat ovat muutenkin luopumassa sikojen pidosta johtuen eläköitymisestä.

Jotenkin tuntuu, että täällä itkee samat samat henkilöt jotka kirjoittavat lehtiin, että tarttis syödä suomessa tuotettua ruokaa. Mitäs helvettiä syöt jos täällä ei saa mitään tuottaa?

Vastaukset

Ei enää sikaa

#330 Re: Lihapula

2012-05-08 08:46:03

#329: - Lihapula 

 En mä ainakaan sian lihaa syö. Ja tällasia tehtaita tehdään kun Atria on menossa kiinan markkinoille. Tehtaita ei haluta eikä tarvita eikä Suomalainen halua tehtaassa kasvatettua sian lihaa. on se ihan kauheeta että näitä suursikalaloita edes suunnitellaan asutuksen lähelle.

Vaihtoehtoja ruokapöytään riittää

#331 Re: Lihapula

2012-05-08 09:35:39

#329: - Lihapula 

 Kaikkea saa tuottaa. Tässä adressissa vastustetaaan tehotuotettua tehdasmaista sianlihantuotantoa. Kyllä ihmiset tänäänkin syövät muutakin kuin sianlihaa. Vaihtoehtoja riittää, kasvissyöjäkin löytää satoja eri vaihtoehtoja.  Kasvisten lisääminen ruokavalioon olisi kaikille hyväksi ja kuten eräässä kommentissakin todetaan, maailma ei kestä lisääntyvää lihan syöntiä. Lihapula on hyvä asia: hinnat nousevat ja kulutus laskee ja pienemmätkin sikayritykset pärjäävät. Tehdasmaista tuotantoa ei voi puolustaa lihapulalla.

lihassa riittää

#332 Re: Lihapula

2012-05-08 11:56:32

#329: - Lihapula

Ei tässä adressissa ole kyse siitä, että vastustettaisiin yleensäkin "tuottamista"  (lainaus: "Mitäs helvettiä syöt jos täällä ei saa mitään tuottaa?"). Adressissa vastustetaan mm. eläimille suunniteltuja tehdasmaisia oloja ja ympäristölle koituvia huomattavia haittoja. Suurin osa varmasti kannattaa sikaloiden pitämistä, mutta sikatehtaan sijoittaminen tässä laajuudessa tälle alueelle on järjetöntä.

Tuntuu kummalliselta, että tätäkin adressia vaivautuu kommentoimaan noinkin iso määrä ihmisiä, joita varsinainen asia ei tunnu kiinnostavan yhtään, eikä myöskään heitä mitenkään kosketa millään perustelullaan. Lähes kaikki sikalan puolesta puhujat ovat henkilöitä, jotka eivät asu lähelläkään ko aluetta. Pääasia on vain vängätä vastaan ja panetella adressin perustajia/äänten kerääjiä. On kai aikaa istua koneella ja selata esim. adresseja ja kommentoida, mielipide löytyy asiaan kuin asiaan...