Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.

naku naakka

#326 Re: Puolustamme asuinympäristöä

06.05.2012 10:13

#325: kuka tahansa kuntalainen - Puolustamme asuinympäristöä 

 aku ankka vastustaa näitä sikalan vastustajia

Valitan sian syömisestä!

#327 Vali vali vali...

07.05.2012 18:46

Toivottavasti vali vali valittajat ymmärtävät jättää vastaisuudessa siat syömättä!
Syökää jotain mikä on ympäristöystävällistä!

Vieras

#328 Re: Puolustamme asuinympäristöä

07.05.2012 22:05

#325: kuka tahansa kuntalainen - Puolustamme asuinympäristöä

Hyvin kirjoitettu!

Ja kateellisia sekä ilkeitä ihmisiä taitavat olla nämä sikalan "puolustajat". Ainakin viestien sävy on sellainen ja teksteissä paljon asiatonta härnäämistä - kun tiedetään, että toiset ovat tosissaan ja aivan oikeassa vastustaessaan sikatehdasta. Luultavammin ulkopaikkakuntalaisia ja sellaisia, joita tämä asia ei kosketa ollenkaan. Ja hiiriä kaiken lisäksi: itsellään olisi pissat pöksyssä, jos omaa asiaa pitäisi ajaa. Tuokin kirjoittaja, joka "luottaa päättäjien asiantuntemukseen ja antaa sielunsa ja ruumiinsa näiden haltuun"... voi hellanlettas, ei voi olla totta, että tällaistä enää tänäpäivänä päästää suustaan.


Vieras

#329 Lihapula

07.05.2012 23:25

Teille jotka väittävät, että tällaiselle tuotannolle ei ole tarvetta niin tässä hieman lukemista:
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/hyllyt-tyhjenevat-lihasta/592221/
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2012/04/15/Lihapula+saattaa+seurata+voi-+ja+munapulaa/2012633/4
ja tämä "ilmiö" ei koske ainoastaan suomea
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201202118893&ext=rss

Kun katselee nykyisiä sikatiloja, niin pääsääntöisesti kasvattajat ovat muutenkin luopumassa sikojen pidosta johtuen eläköitymisestä.

Jotenkin tuntuu, että täällä itkee samat samat henkilöt jotka kirjoittavat lehtiin, että tarttis syödä suomessa tuotettua ruokaa. Mitäs helvettiä syöt jos täällä ei saa mitään tuottaa?
Ei enää sikaa

#330 Re: Lihapula

08.05.2012 08:46

#329: - Lihapula 

 En mä ainakaan sian lihaa syö. Ja tällasia tehtaita tehdään kun Atria on menossa kiinan markkinoille. Tehtaita ei haluta eikä tarvita eikä Suomalainen halua tehtaassa kasvatettua sian lihaa. on se ihan kauheeta että näitä suursikalaloita edes suunnitellaan asutuksen lähelle.

Vaihtoehtoja ruokapöytään riittää

#331 Re: Lihapula

08.05.2012 09:35

#329: - Lihapula 

 Kaikkea saa tuottaa. Tässä adressissa vastustetaaan tehotuotettua tehdasmaista sianlihantuotantoa. Kyllä ihmiset tänäänkin syövät muutakin kuin sianlihaa. Vaihtoehtoja riittää, kasvissyöjäkin löytää satoja eri vaihtoehtoja.  Kasvisten lisääminen ruokavalioon olisi kaikille hyväksi ja kuten eräässä kommentissakin todetaan, maailma ei kestä lisääntyvää lihan syöntiä. Lihapula on hyvä asia: hinnat nousevat ja kulutus laskee ja pienemmätkin sikayritykset pärjäävät. Tehdasmaista tuotantoa ei voi puolustaa lihapulalla.

lihassa riittää

#332 Re: Lihapula

08.05.2012 11:56

#329: - Lihapula

Ei tässä adressissa ole kyse siitä, että vastustettaisiin yleensäkin "tuottamista"  (lainaus: "Mitäs helvettiä syöt jos täällä ei saa mitään tuottaa?"). Adressissa vastustetaan mm. eläimille suunniteltuja tehdasmaisia oloja ja ympäristölle koituvia huomattavia haittoja. Suurin osa varmasti kannattaa sikaloiden pitämistä, mutta sikatehtaan sijoittaminen tässä laajuudessa tälle alueelle on järjetöntä.

Tuntuu kummalliselta, että tätäkin adressia vaivautuu kommentoimaan noinkin iso määrä ihmisiä, joita varsinainen asia ei tunnu kiinnostavan yhtään, eikä myöskään heitä mitenkään kosketa millään perustelullaan. Lähes kaikki sikalan puolesta puhujat ovat henkilöitä, jotka eivät asu lähelläkään ko aluetta. Pääasia on vain vängätä vastaan ja panetella adressin perustajia/äänten kerääjiä. On kai aikaa istua koneella ja selata esim. adresseja ja kommentoida, mielipide löytyy asiaan kuin asiaan...

Esimerkillä on voimaa!

#333 Lihatiskit notkuvat sikaa Maskussa!

08.05.2012 17:10

Katselkaapa seuraavan kerran kun käytte kaupassa miten paljon sianlihaa menee kaupaksi. :/
Ei oikein tunnu ostokäyttäytyminen ja vastustus kohtaavan todellisuutta!!!!
Yritetään porukalla näyttää esimerkkiä siitä että emme todellakaan tarvitse sikaa missään muodossa!
Mummi

#334 333Esimerkillä on voimaa

08.05.2012 19:35

Tämän adressin tarkoitus on ymmärtääkseni myös muuta kuin sianlihan tuotannon vastustus.TÄÄLLÄ VASTUSTETAAN TEHDASMAISTA SIKALAA,HAJUHAITTOJA,LUONNON-ja HIRVIJOEN SAASTUMISTA YM. Itse syön erittäin vähän lihaa kyllä niinkin pärjää grillatessa voi käyttää kasviksia,kokeillaan.

Vieras

#335 Re: Lihatiskit notkuvat sikaa Maskussa!

08.05.2012 19:37

#333: Esimerkillä on voimaa! - Lihatiskit notkuvat sikaa Maskussa! 

 Mä en ole enää ostanut sikaa, mutta tarjolla sitä on. Olen huomannut, että ATRIAN tuotteet eivät mene yhtä hyvin kaupaksi kuin ennen. Tiedän monia, jotka ovat laittaneet Atrian boikottiin. Mun puolestani sikaa ei tartte enää olla tarjolla. Voipi olla että joulukinkkukin jää ostamatta. Jos ostan, ostan luomukinkun. EI KIITOS tehdastuotetulle! Sianliha ostoboikottiin!


Vieras

#336 Re: Re: Puolustamme asuinympäristöä

08.05.2012 20:27

#328: - Re: Puolustamme asuinympäristöä

MASKUsta katsottuna sikalan puolustajat ovat ulkopaikkakuntalaisia....

haisuli
Vieras

#337 Syöntiä ja rötöstelyä

08.05.2012 22:48

Lue kommentti Vehmaalta no 280. Nyt keskustellaan Alituvan Emakkolasta jota ollaan laajentamassa Hirvijoen rannalle. Vuonna 2007 jolloin Aki A sai laajennusluvan vasten lakia yli 900 emakolle (katso YVA laki Arviointimenettely lain 4§:n 1momenntti) YVA arviointia ei suoritettu oli huono alku väärään paikkaan annettu sikala lupa
Lue Satakunnan kansa 8.4.2011 numero jolloin Aki A toi Tanskasta virustautisia karjuja eläinlääkärin lausunto Karjulan rakennus lupa löytyy Nousiaisten ympäristölautakunnan 12.01.2012 päätöksessä puhutaa poliisi tutkinnasta syksyn p..n 2011 levitys (kysy naapurilta) Eräitä rötöksiä.Tällä palstalla on nyt menemässä puurot possut sekaisin ei tämä palsta vastusta sikataloutta, nyt vaan on kysymys Mihin sikaloita saa rakentaa ja tästä yrittäjästä jota emme edes tiedä onko se edes Suomalainen Tämä sikala on esimerkkinä siitä kuinka viranomais ohjaus voi 100% epäonnistua päätöksen teossa tämä sikala on kahden kunnan keskustassa vastustajia on nyt kun on saatu oikeaa tietoa 1500 ihmistä.Tämä on järjen Ulkopuolella oleva hanke. On ihan mukava lukea uutisia sian lihan loppumisesta, kun on vara pistää 40miljoonaa € sian p.....n niin kateet taitavat olla plussalla. nyt on hieno seurata kun p...a vaunut kiitävä pitkin teitä, jos tämä HANKE TOTEUTUU niin jokainen vaunu on 10vaunua p...aa Olemme sitten yhtä tautista sikalaa

 


Vieras

#338 Re: Syöntiä ja rötöstelyä

08.05.2012 23:15

#337: haisuli - Syöntiä ja rötöstelyä 

 On tässä kyse myös siitä, minkä kokoisia sikaloita ylipäätään voi rakentaa. Tämän kokoluokan sikalaa ei mielestäni saa rakentaa Hirvijokirantaan eikä minnekään muuallekaan. Ja sianliha ei ole maistunut sen jälkeen, kun tämä tehdashanke on tullut tapetille. Eihän sille voi mitään... Liha ei ole loppunut, mutta sen kysyntä on kasvanut. Se on hyvä asia. Hinta nousee ja pienemmätkin sikalat tulevat paremmin toimeen ja tehdashankkeen voi haudata lopullisesti.

Adressin puuhaihmiset

#339 Re: Syöntiä ja rötöstelyä

09.05.2012 08:52

#337: haisuli - Syöntiä ja rötöstelyä 

Haisuli puhuu asiaa. Kävimme lukemassa YVA-menettelyn astuksen. Ympäristövaikutustenarviointimenettelyä YVA koskeva asetus on tullut voimaan 1.9.2006. Siellä sanotaan, että yli 900 emakon sikalaan tulee tehdä YVA-menettely. Alituvan sikalan laajennus 400 emakosta 1250 emakkoon on haettu tämän päivämäärän jälkeen ja YVA-menettelyä ei tuohon sikalaan tehty. Esim. Maskun kunta ei tiennyt koko hankkeesta mitään, ennen kuin ympäristölupa oli jo "lainvoimainen". Naapureiden kuuleminen olisi pitänyt tehdä laajasti ja kartoittaa ( kuten nyt tehdään ) laajasti ympäristövaikutukset. Viranomaiset ovat tehneet tässä asiassa virheen ja nykyisenkään sikalan ympäristölupa ei täytä asetuksen vaatimuksia, eikä sen hakumenettelyssä ole noudatettu lakeja ja asetuksia.  Mitä viranomaiset sanovat tästä? Mitä Nousiaisten kunnan päättäjät sanovat tästä?

Yasmin

#340 Islam kieltää!

09.05.2012 09:02

Islam kieltää sianlihan syömisen ja tärkein syy tähän on uskonnollinen, sillä muslimin tulee totella Jumalan käskyjä ja pidättäytyä siitä, minkä Hän on kieltänyt, mm. sianlihan ja veren nauttimisesta. Se tieteellinen syy, jonka tutkijatkin ovat osoittaneet, on että sioissa loisii vaarallisia matoja. Eräs pahimmista on mato, joka suolistoon jouduttuaan jatkaa elämänkaartaan isäntänsä kehossa, kuljettaen muniaan verenkierron mukana ja leviten kehon eri elimiin. Sitten mato koteloituu noin pavun suuruiseksi koteloksi. Jos tämä tapahtuu aivoissa, tulee ihminen hulluksi ja jos silmässä, tulee ihminen sokeaksi. Jos mato pääsee sydämeen, tämä johtaa heikkouteen ja veritulppaan. Matoon eivät tehoa tavanomaiset lääkkeet, koska se on suojautunut koteloonsa. Sianlihan kypsentämisaika on lyhyt eikä riitä tappamaan loisia. Porsaanlihan kolesterolipitoisuus on yli kymmenen kertaa naudanlihan vastaavaa korkeampi ja normaalimäärän ylittävä kolesteroli kerääntyy verisuoniin, aiheuttaen verenpaineen nousua ja verisuonten kalkkeutumista. Tästä syystä angina pectoris ja verisuonten kalkkeutuminen on viisi kertaa yleisempää Euroopassa kuin muslimimaailmassa.

Äskettäin on saatu selville, että influenssavirus voi tarttua suoraan sioista ja epäsuorasti esim. makkarasta, joka sisältää sian keuhkoa. Eräs ruotsalainen iholääkäri kertoo, että hän on jo vuosia sitten havainnut, kuinka aknesta, astmasta, allergisesta nuhasta, suuoireista ja tietyntyyppisestä hiustenlähdöstä kärsivien potilaiden tila on huomattavasti parantunut, kun he, muun hoidon ohessa, ovat lopettaneet sianlihan nauttimisen. Porsaanliha sisältää rikkipitoisia aineita ja histamiinia, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä. Tiedetään reaktiosta, jota kutsutaan autoimmuniteetiksi, ja se tarkoittaa, että kehon solut alkavat aktivoitua torjumaan sekä vieraita että omia kudoksia. Erään teorian mukaan sianliha voi olla kemiallisesti sukua ihmisen kudosten kanssa, mikä voisi johtaa sellaiseen reaktioon, eli että jotkin henkilöt tahtovat "työntää pois" vieraan aineen. Esimerkkinä autoimmuunisairauksista voidaan mainita kilpirauhasen tulehdus, nivelreumatismi ja nuoren iän diabetes. Kanadalaiset lääkärit ovat englantilaisessa lääketieteellisessä lehdessä "The Lancet" julkaisseet artikkelin, joka osoittaa selvän yhteyden suuren sianlihan kulutuksen ja tietyn maksasairauden välillä. Sianrasva vaikeuttaa ruuansulatusta ja lisää riskiä saada angina pectoris ja kalkkeutuneet verisuonet. Se sisältää suuren määrän monimutkaisia rasvahappoja ja on pantu merkille, että sianrasvaa nautittaessa se muuttuu eriskummalliseksi aineeksi, joka rakenteeltaan ei sovi yhteen ihmisen rasvojen kanssa, mikä johtaa häiriöihin aineenvaihdunnassa ja kolesterin kierrossa. Tästä voi aiheutua monenlaisia vakavia sairauksia. Nobelin palkinnon saaja, professori Damm Kööpenhaminan yliopistosta on päätellyt, että juuri sianrasva on ratkaiseva syy sappikivien syntyyn, ja tutkimus onnistuu jatkuvasti tuomaan uusia todisteita sianlihan ja -rasvan haitallisuudesta.
Jarmo ja Seija

#341 Re: Re: Syöntiä ja rötöstelyä

09.05.2012 09:41

#338: - Re: Syöntiä ja rötöstelyä 

 Alituvan edellinen hakemus on jätetty ympäristökeskukseen 7.9.2006. Valitettavasti hakemus on jätetty siirtymäajan lainsäädännön puitteissa ja uutta asetusta, joka on tullut voimaan 1.9. 2006 ei vielä tuolloin tarvinnut noudattaa. Hakemukset, jotka on jätetty ympäristöviranomaisille vuoden 2007 alun jälkeen, on käsitelty uuden asetuksen mukaisesti. Viranomaiset ovat noudattaneet silloisia lakeja ja asetuksia. Varmaan myös yrittäjät ovat tienneet asiasta ja taustalla olevat teurastamot ovat kannustaneet jättämään hakemuksia loppuvuonna 2006.


Vieras

#342 Alle 1,5 km matkaa

09.05.2012 23:39

Täysi tuki sikalahankkeelle!!!
Sikakyösti

#343 Re: Islam kieltää!

10.05.2012 15:58

#340: Yasmin - Islam kieltää! 

 

Pitääkö vastustamiseen ottaa jo uskonnotkin mukaan???

Vieras

#344 Re: Re: Islam kieltää!

10.05.2012 16:42

#343: Sikakyösti - Re: Islam kieltää! 

 Jokainen vastustaa millä perusteella haluaa. Olisi hyvä jos hankkeen puolustajat voisivat edes jollain perustella miksi tämä tehdaslaitos olisi niin hyvä. Muutakin kuin sikapulalla, lihapula on hyvä asia.Miksi tehdas olisi hyvä tähän suunniteltuun paikkaan? Mitä lisäarvoa se tuo sen naapurissa asuville ja Maskun ja Nousiaisten kunnille? Miksi meidän Maskulaisten ja Noustelaisten pitäisi kannattaa tehdassikalaa? Eihän se suomalaisille työtä tuo. Sikalan puolustajat, kertokaa meille. Antakaa vaikka 10 kohdan lista, kymmenen syytä puolustaa sikalaa.

Mietitään lisää porukalla!!

#345 "Antakaa vaikka 10 kohdan lista"

11.05.2012 14:28

1 Sianliha maistuu hyvälle.
2 Sianliha jättää pienemmän hiilijalanjäljen kuin muut nisäkkäät.
3 Pienet tuotantoyksiköt eivät ole kannattavia.
4 Tuotanto mahdollisimman lähellä kuluttajia sekä teurastamoa.
5 Eläinten hyvinvointia on viranomaisten helpompi valvoa kuin hajautetussa tuotannossa.
6 Maalaiskunta sopii kaupunkia paremmin sikalalle.
7 Isolla tuotantoyksiköllä saadaan hinta sellaiseksi että köyhilläkin on edes Jouluna mahdollisuus syödä lihaa.
8 Isolla tuotantoyksiköllä voidaan tuottaa muutakin kuin ruokaa, eli energiaa joka voi olla erittäin vihreää.
9 Lähellä hyviä liikenneyhteyksiä.
10 Kunta saa verotuloja joilla kustannetaan palvelut kuntalaisille.

Tässä muutamia ensialkuun.
kuka tahansa kuntalainen

#346 Re: "Antakaa vaikka 10 kohdan lista"

11.05.2012 17:22

#345: Mietitään lisää porukalla!! - "Antakaa vaikka 10 kohdan lista" 

 Asun sikalan lähellä, eikä tämä lista tuo mulle mitään lisäarvoa. Olen entistä vakuuttuneempi, että suursikalaa ei tähän tule rakentaa.

1. Varmasti pienissä yksiköissä kasvatettu liha maistuu parmmalle. Minulle ei sianliha maistu ollenkaan. Suosikaa ensi jouluna luomukinkkua!

2. Sika jättää pienemmän hiilijalanjäljen kuin nauta, mutta lihan syöntiä on kaiken kaikkiaan vähennettävä, jotta maailma pelastuu. WorldWatch -instituutin Maailman tila -raportissa suurin huolen aihe oli lihan kulutuksen kasvu.

3. Juuri nämä suuret yksiköt syövät pienempien yksiköiden kannattavuutta. Paras olisi sopivan kokoinen yksikkö. Suuria sikamääriä ei suositella samalle alueelle sikojen tautiriskinkään takia, hajautettu on parempi. Tämän tietää jokainen vähänkin sikatalouteen perehtynyt.

4. Jos Atriasta puhutaan, niin suuryksiköitä tarvitaan Kiinan vientiä silmällä pitäen. Teurastamo on Seinäjoella, joten sinne pitää sikalat rakentaa ja siellä on enemmän lannanlevitysalaakin.

5. Suuressa yksikössä sika on vain koneistoin osa. Eettisesti erittäin epäilyttävää. 8000 emakon yksikköä ei kukaan pysty valvomaan.

6. Viekää sikala sitten maalle lähelle teurastamoa ja lannanlevitysaloja. Tällä aukialle ei levitysalaa ole. Suomessa korpea vielä riittää hyvän tiestön vieressä. Eihän nyt tähän kuntakeskusten kylkeen tällaisia saa rakentaa. Etäisyys asutuksesta tulee olla väh. 8 km.

7. Perheviljelemien poistuessa tuotannosta suuret yksiköt kilpailevat keskenään ja hinta on ihan sama kuin ennenkin. Monta perhettä joutuu lopettamaan tuotannon ja siirtymään viljanviljelyyn. Itäeurooppalaiset tekevät entisten sikatuottajien työt sikatehtaissa. Ja onko työn laatu samaa kuin suomalaisella sikayrittäjällä? Rohkenen epäillä....

8. Sähköntuotanto biolaitoksessa tuottaa juuri sen verran sähköä kun jättisikala tarvitsee. Tässä on sisäinen kierto. Samoin biolaitoksen lämpö menee sikalan tarpeisiin. Lähiasukkaat saavat vain hajut ja ympäristöhaitat.

9. Parasta olisi rakentaa sikala lähelle lannanlevitysaloja ja teurastamoa, koska kaikki siat viedään lopulta teurastamoon ennen kuin liha löytää tiensä kauppoihin ja kuluttajan ruokapöytään. Ei sitä sikaa sikalan ovelta voi ostaa!! Vai perustaako sikayrittäjä oman teurastamon? Mitä ATRIA tähän sanoo?

10. Näin velkainen yritys ei kunnalle verotuloja tuo. Enemmän menee rahaa kaikkien haittojen korjaamiseen. Ja muilla kunnan asukkailla paitsi sioilla on hinku muuttaa muualle. Kohta kuntien ei tarvitse järjestää palveluja muuta kuin sikayrittäjälle ja sikalan työntekijöille ja niille, jotka eivät saa taloaan kaupattua tai joilla on maatila. Ehkä sikayrittäjäkin muuttaa sikalan vaikutuspiirin ulkopuolelle ja käy vain töissä sikalalla tai hoitaa yritystään puhelimitse tai kokoustaa videolla tai ottaa yhteyttä skypen kautta.

YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#347 Myrkkyä ilmassa

11.05.2012 19:50

Talvivaarassa työntekijä kuoli rikkivetymyrkytykseen. Tätä rikkivetyä bio työntää ilmoille ja krääsä on sen mukainen. Tämä myrkyllinen katku yhdistyy sian p....n ammoniakin lemuun ja ympäristöön leviävä löyhkä on sanoinkuvaamaton. Tämä ei ole leikin asia. Kyse on myrkyllisistä kaasuista. KRÄÄSÄ TULEE, OLETKO VALMIS!!!
Tosissaan tuohtunut

#348 Masku saa vain HAITAT

12.05.2012 15:40

Jos verotuloja ylipäätään sikalasta tulee, ne eivät tule ainakaan Maskuun ja Maskun kuntakeskus on vielä lähempänä sikalaa kuin Nousiaisten kuntakeskus. Me täällä Maskussa saamme kärsiä maisemankin tuhoutumisesta enemmän kuin noustelaiset. Tulkaa Nousten kunnan herrat katselemaan maisemaa täältä Maskun suunnasta, sikala pilaa jo nyt maisemaa kohtuuttomasti, Me maskulaiset saamme kaikki haitat kärsiä. SIKALASTA EI MITÄÄN HYÖTYÄ! Ei siitä Nousteessakaan mitään hyötyä ole. Pörssiherrat nauraa partaansa, kun Nousiaisten päättäjät antaa sikalalle luvan. No, toivottavasti tämä luparumba tyssää jo tähän esiselvitysvaiheeseen.

Haisuli
Vieras

#349 vastaus 345

12.05.2012 21:34

1 Ei maistu sika kun on selvinnyt kaikki konnuudet, koukut ja hajut, popsi vaan yksin sikasi
2 Hiili jälki ei huonone vaikka veisitte karjunne pois asutulta alueelta Hyvää matkaa.
3 Sikalanne tuottaisi paremmin jos rakennuspaikka olisi toinen.
4 Hyvä havainto, että teurastamo ja syöjät pitää olla lähekkäin. Tästä sikalasta pitäisi tulla
192000 porsasta vuodessa Maskun ja Nousiaisten väki ei tätä syö, eli hakekaa parempi paikka
5 Jälleen olen samaa mieltä. Valvonta on puutteellista huhuna kulkee että viime syksynä kipattiin
lantakuorma paikkaansa. Karjulan rakennusluparakennus rikkomukset, lietesäiliöitä ei hoideta lupa ehtojen mukaan,Tautisten eläinten maahan tuonti, pohjavesi kysymys selvittämättä nämä hyödyt saa suuruudesta, mutta missä on moraali. Pieni sikalan omistaja olisi jo putkassa, tässä ei näy omistajaa !
6 maalaiskunta tai kaupunki samat oikeudet on maaseudun ihmisillä esim puhdas ilma ulkona
7 Väärä päätelmä. Lihanhinta ei siitä laske vaikka Alitupa saisi lupansa,
esim: pienten kanaloiden lopettaminen nosti munien hintaa kuten olemme huomanneet
8 Energiaa mädättämällä tutustu kommentti 280 Vehmaa siinä meille laitos joka haisee 365pv
vuodessa ja myrkyttää meitä keuhkoista alkaen lue Yasmin kommentti 340 jossa hän hyvin
seikkaperäisesti selvittää hygienia ja terveysriskit. Naapureiden rappusille on tuotu
kynttilöitä roskakoreja ym. onko tekijä selvinnyt epäiltyinä kannattajat virkanappi miehet
tutkivat asiaa.
9 Eri mieltä. Liikenne sikalaan on etten sanoisi murhaavaa Lemuntie on kapea vaarallinen
10 Nyt meni vitsiksi jokainen tietää ettei tämä sikala tule Nousiaisiin veroja maksamaan
Vaan Nousiaisten on tehtävä tiet rakennettava vesijohdot sillä nykyiset eivät riitä
12 Kysymys missä päin oikea on oikea Sikalan rahoittaja ? Ei tätä rahoita poikanen
Nyt on aloitettava vielä tiukempi vastustus koska kynttilätkin ovat vihreitä.

kyl ihmetellä täytyy

#350 Re: vastaus 345

12.05.2012 22:14

#349: Haisuli - vastaus 345 

 Totta puhut Haisuli. Mä olen ihmetelly miksi tämä sikalanomistaja tuntuu olevan Nousten kunnan erityisessä suojeluksessa. Eiks tätä toimintaa kukaan valvo. Miks nämä kaikki rikket sallitaan? Onkohan kaiken takana rahamiehet  ja hyvä veli verkosto? Onks kyse lahjonnasta, uhkailusta, kiristyksestä, pelottelusta vai mistä täsä oikein on kyse? Ja kuka tämän hankkeen rahottaja sitten oikein on? Kysymyksiä on vaan ei vastauksia. Aika merkilliseltä näyttää näin ulkopuolisen silmin. Hei, onks jotain roskakoreja ja kynttilöitä ilmestyny naapureitten rappusille. Onks tää jotain kiusan tekoo, ei ole todellista!