Tampereen konservatorion ja TAMK musiikin yhteistyön puolesta

Kommentoitu viesti

Tuli vaan mieleen

#16 Faktoja...

22.05.2012 21:27

On hienoa, että täällä näin ahkerasti kommentoidaan asiaa, johon suurimmalla osalla taitaa olla vain vääriä/vajaita taustatietoja.

Kohta 1.
Ilari Laakson työsopimus yhdistettynä TAMK musiikin johtajana ja Tampereen konservatorion rehtorina loppuu 31.7.2012
Vastaus: Ilari Laakson työsopimus yhdistettynä johtajana ei lopu, koska sellaista ei ole olemassa. Laakson määräaikainen työsopimus TAMKin kanssa päättyy.

Kohta 2.
TAMKin johto ei halua uusia Ilarin sopimusta sellaisenaan, koska he eivät hyväksy TAMKin organisaatioon pientä poikkeusta (Ilarin toimea vastaavaa työnimikettä ei ole muilla koulutusohjelmilla)
Kohta 3.
Nykyinen malli on toiminut esimerkillisesti jo 15 vuoden ajan
Vastaukset: TAMKin johto ei ole alunperinkään sopimusta tehnyt, vaan PIRAMKin johto. TAMKin ja PIRAMKin yhdistyessä Laakson työsopimus koulutusjohtajana jäi voimaan. Vakansseja yhdistettiin ja Laakso ei saanut koulutusjohtajan paikkaa. Sopimusta ei voi uusia, koska Kulttuurialan koulutusjohtajana toimii jo toinen henkilö.

Kohta 4.
TAMKin johdon ehdotuksen mukaan olisi vain konservatorion oma rehtori, jolla ei luonnollisesti olisi vaikutusvaltaa TAMKin puolella lainkaan
Vastaus: Lienee selvää, ettei minkään muunkaan oppilaitoksen rehtorilla ole valtaa TAMKin puolella.

Kohta 5.
Jos sopimusta ei uusita tai työnimikettä vakiinnuteta, niin yhteistyö ammattikorkeakoulun ja konservatorion välillä vaikeutuu ainakin ajan saatossa.
Vastaus: spekulaatiota, ei faktaa

Kohta 6.
Käytännössä TAMK musiikin hallinnollisen puolen hoitaisi koulutuspäällikkö Timo Salo ja konservatorion puolen hoitaisi rehtori Ilari Laakso. Yhteistyö nykyisellä kokoonpanolla varmasti onnistuu, mutta henkilöstön vaihtuessa tilanne voi olla toinen.
Vastaus: TAMK musiikkia johtaa koulutusjohtaja, hallinnointitehtäviin osallistuu koulutuspäällikkö. Konservatoriota johtaa rehtori. Yhteistyöhön on kyettävä muutenkin, henkilöistä tai kokoonpanoista riippumatta. Henkilöstön vaihtuessa tilanne voi olla toinen, jopa parempi.

Kohta 7.
TAMK musiikilla ja konservatoriolla on paljon yhteistä kalustoa, tiloja, opettajia, produktioita ja yhteisiä opintojaksoja sekä suunnitelmia (esimerkiksi uudisrakennus), joiden onnistuminen edellyttää yhden ihmisen päätösvaltaa, siis yhtä johtajaa. Nämä kaikki nyt itsestään selvät asiat eivät välttämättä ole sitä tulevaisuudessa.
Vastaus: Kalustot, tilat, opettajat, produktiot, yhteiset opintojaksot ja suunnitelmat eivät edellytä Laakson työsopimuksen uusimista. Moni asia voi toki olla helpommin hoidettavissa yhden ihmisen hallinnoimina, tai sitten ei. Yllä mainitut asiat eivät kuitenkaan mitenkään liity Laakson työsopimukseen tai sen uusimiseen. Niistä on olemassa muunlaisia sopimuksia. Yhteistyö voidaan turvataa myös muunlaisin keinoin ja osa niistä on jo käytössä.

Kohta 8.
Taiteellis-pedagogisilla päätöksillä on aina taloudellis-hallinnolliset seurauksensa - ja päinvastoin. On kehityksen kannalta haitallista erottaa ne eri ihmisille kuten nyt TAMKin johto haluaa tehdä.
Vastaus: Näinhän päätöksenteko yleensä menee. Ikinä ei voi valta olla yhdellä miehellä! Tämä alunperin herra Laakson suusta kuultu lausahdus ei myöskään liity Laakson työsopimuksen päättymiseen, vaan aivan toiseen asiaan.

Vastaukset


Vieras

#17 Re: Faktoja...

2012-05-22 22:55:30

#16: Tuli vaan mieleen - Faktoja...

Järkevää kommentointia. Kiitos, TULI VAAN MIELEEN.


Vieras

#21 Re: Faktoja...

2012-05-23 00:06:13

#16: Tuli vaan mieleen - Faktoja... 

 Hei sinä munaton, tuli vaan mieleen, jos käytät Ilarin nimeä,käytä myös omaasi.