Vaatimus julkishallinnon laitoksille yhteistyön lopettamisesta Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen kanss

Kommentoitu viesti

ostaja
Vieras

#47 Re: Re: Asia on tutkittava perinpohjin

08.12.2010 12:03

#36: Vieras - Re: Asia on tutkittava perinpohjin 

 Kylläpä kirjoitit paljon asiasta josta nähtävästi et tiedä mitään.

Laki Viranomaisten toiminnan julkisuudesta ei velvoita viranomaista kertomaan toiminnastaan asiassa joka ei koske Sinua. Voit pyytää jotain tiettyä asiakirjaa, mutta mitä pyydät?

Mistä viranomainen tietää että kyseisessä firmassa on väärinkäytöksia, vain yksittäiset henkilöt väittävät jotain muuta. Katso perustuslakia, vaikka pykälä 6 § "Yhdenvertaisuus"! Onko 2000 €/kk pieni palkka, moni saa vähemmän, varsinkin julkishallinnossa! Työskentelevätkö virkamiehet siis orjuudessa? Uskotko tosiaankin että julkishallinnossa virkamies saa "virka-apua" jos epäillään sopimustoimittajan toimivan laittomasti, virka-apua saa vain erikseen laissa määrätyihin tehtäviin!

Yksikään ostaja ei voi kieltäytyä ostamasta sen takia että ostajan mielestä "KOIVUNIEMEN herra" toimii eettisesti väärin. Ostot suoritetaan sieltä mistä on PÄÄTETTY. Kilpailutustilanteessa olisi teoreettinen mahdollisuus tiputtaa tällainen firma pois JOS viranomainen pystyy näyttämään toteen sen että yrityksen johtohenkilö on syyllistynyt ammattitoiminnassaan vakavaan virheeseen!

Vielä loppuun kaneetti, että miten hommaa hoidetaan kyseisessä "firmassa" on nähtävästi ihan päin persettä. Äkkkiä lapset huostaan ja kaikille aikuisille apua. Muistetaan kuitenkin että olemme oikeusvaltio jossa meillä on isot vapaudet. Ikävä kyllä vapauden myötä tulee myös velvollisuuksia. Emme kai halua että "isoveli" valvoo kaikkea. Tulisi vain iso "koivuniemi" firma nimeltä Suomi.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#49 Re: Re: Re: Asia on tutkittava perinpohjin

2010-12-08 17:14:24

#47: ostaja - Re: Re: Asia on tutkittava perinpohjin Kylläpä kirjoitit paljon asiasta josta nähtävästi et tiedä mitään. 

 

  Laki Viranomaisten toiminnan julkisuudesta ei velvoita viranomaista kertomaan toiminnastaan asiassa joka ei koske Sinua. Voit pyytää jotain tiettyä asiakirjaa, mutta mitä pyydät?

Tutustupa lakiin vielä toisen kerran. Aloita vaikka alusta, mutta katso tarkkaan 3§, Lain tarkoitus: Tässä laissa säädettyjen tiedonsaantioikeuksien ja viranomaisten velvollisuuksien tarkoituksena on toteuttaa avoimuutta ja hyvää tiedonhallintatapaa viranomaisten toiminnassa sekä antaa yksilöille ja yhteisöille mahdollisuus valvoa julkisen vallan ja julkisten varojen käyttöä, muodostaa vapaasti mielipiteensä sekä vaikuttaa julkisen vallan käyttöön ja valvoa oikeuksiaan ja etujaan.

 9§ mukaan: Jokaisella on oikeus saada tieto viranomaisen asiakirjasta, joka on julkinen. 13§ mukaan: Tiedon pyytäjää on diaarin ja muiden hakemistojen avulla avustettava yksilöimään asiakirja, josta hän haluaa tiedon.

Viranomaisen on vastattava esitetyssä muodossa selkeästi esitettyihin kysymyksiin. Jos vastaus on, että tietoa ei voi antaa, se pitää ilmaista perustellen. Esimerkiksi, että tieto löytyy asiakirjoista ja mistä tieto on määrätty saatavaksi tai minkä nojalla tieto on salattu. Voit tarkistaa itse mitä viranomaistoiminnan julkisuudesta säädetään ja ihan oikeassa olet, ei sitä tullitietoa tarvitse pyytää, jos ei aio tullata autoa, mutta ei viranomainen voi päättää aiotko vai etkö tai ainakin viranomaisen on sitten toimitettava päätös minkä nojalla hän päätti, että kysyjä ei aio tullata tai tullauskysymys ei koske kysyjää.

Kun viranomainen tietää epäillä, kuten Koivuniemen lehtijuttujen jälkeen, hän voi kiikuttaa esimiehelleen aina ratkaisun, ei hänen tarvitse kieltäytyä töistään. Esimies voi viedä sen ylöspäin ketjussa, jossa viranomaistehtävä on delegoitu alaspäin. Ei se edellytä kuin hänen arvionsa tilanteesta, mutta ei koskaan ole väärin kysyä tai jopa kyseenalaistaa tehtyä ratkaisua, jos itse näkee siihen eettiset perusteet, joita ei ole huomioitu ratkaisua tehdessä. Jos kellään ei synny epäilyjä, jäisi monet verotarkastuksetkin tekemättä, eikä epäilyjen tarvitse kohdistua vain verotukseen.