Ei pakkorokotuslaille

Kommentoitu viesti


Vieras

#403

15.12.2010 14:27

"Nettiadressi levittää väärää tietoa pakkorokottamisesta"

"Eduskunnassa hyväksytty tartuntatautilain muutos koskee rokotehankintoja. Siinä esitetään, että jatkossa taloudellisesti merkittävien rokotehankintojen kilpailuttamisesta vastaisi sosiaali- ja terveysministeriö. Tähän asti hankinnoista on vastannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Lakiin ei tule muita sisällöllisiä muutoksia. Teknisenä muutoksena Kansanterveyslaitos on muutettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseksi."

"Adressissa esille nostettu tartuntatautilain 12 § on ollut voimassa vuodesta 1987, eikä sisältöä esitetä nyt muutettavaksi. Pykälän mukaan pakolliset rokotukset voisivat tulla harkittaviksi, jos jokin erittäin vaarallinen tauti alkaisi levitä Suomessa ja aiheuttaisi paljon kuolemantapauksia. Tällainen tauti voisi olla esimerkiksi isorokko. Pykälää ei ole koskaan ollut tarvetta soveltaa käytännössä."

Kylläpä kesti kauan ennen kuin selvitettiin julkisesti, mistä lakimuutoksesta on kyse. Johan sitä on täällä aika kauan mietitty että mitä muutos koskee ja tarkoittaa.
Kunnan pakko järjestää rokotuksia, vai ihmisten pakko ottaa rokotus?

"Pykälää ei ole koskaam ollut tarvetta soveltaa käytännössä."

Entäs jos on tarve soveltaa käytännössä sitten JOS WHO julistaa pandemiamääräyksen tasolle 6?

Sikainfluenssan "puhjetessa" WHO MUUTTI jostain syystä pandemialuokituksensa alhaisemmaksi, ja lietsoi että sikainfluenssa on todella vaarallinen ja aiheuttaa miljoonia kuolleita?

Vastaukset

Vieras
Vieras

#405 Re:

2010-12-15 15:03:59

#403: -  

Se, että WHO julistaa pandemian luokaksi 6 ei tarkoita samaa kuin että pakkorokotukset alkavat. Se ei myöskään tarkoita, että on tarve soveltaa pakkorokotuspykälää käytännössä.

Vieras
Vieras

#406 LOL

2010-12-15 15:13:08

#403: -  

Iltasanomat Julkaistu: 19.11.2010 09:48

Paljon kohua herättäneen sikainfluenssarokotteen tilausta sveitsiläiseltä GSK-yhtiöltä perusteltiin Aamulehden mukaan salaisella muistiolla, jonka toinen laatija johti samaan aikaan GSK:n rahoittamaa tutkimusta.

Lehden mukaan 37 miljoonaa maksaneet Pandemrix-sikainfluenssarokotteet tilattiin salaisen perustelumuistion mukaisesti. Muistio on salainen sillä perusteella, että kolmisivuisessa muistiossa noin puoli sivua sisältää rokotevalmistajien liikesalaisuuksia.

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman muistion laativat Aamulehden mukaan THL:n lääketukkukaupan johtaja Rose-Marie Ölander ja ylilääkäri Terhi Kilpi.

Molemmat suosittelivat Suomea poikkeamaan hankintalaista ja tekemään sopimuksen GSK:n kanssa ilman tarjouskilpailua.

Kilpi johti samaan aikaan kyseisen yhtiön rahoittamaa valtakunnallista pneumokokkirokotetutkimusta.

Kilpi sanoo Aamulehdelle, ettei hän ajatellut juurikaan mahdollisia jääviyskysymyksiä. Hänen mukaansa rooli GSK:n tutkimuksessa ei vaikuttanut perustelumuistion suosituksiin. Rokotetilausta valmisteltiin pakkotilanteessa.

- Silloin oli päällimmäisenä hirvittävä huoli siitä, saadaanko Suomeen ylipäätään mitään rokotetta, Kilpi kertoo lehdelle.

- Se tietysti kiusaa, että tuijotetaan hirveästi sitä miltä asia voisi näyttää, eikä sitä kuinka asia on, hän lisää.

THL:n hallintojohtaja Jaakko Penttinen sanoo Aamulehdelle, ettei asiassa ole ongelmaa, eikä Kilven olisi pitänyt jäävätä itseään.

- Ei, koska hän on meidän paras asiantuntijamme tässä asiassa. Katsomme, että tutkimusrahoitus ei muodosta esteellisyyttä.