Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Kommentoitu viesti

Pro Cesar
Vieras

#146 Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

09.01.2011 23:10

#127: Koiran ehdoilla - Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Susi, eikä koira, alista toista yksilöä fyysisesti, vaan alistuminen tapahtuu vapaaehtoisesti. Jos katsoo videoita joissa on tällainen tilanne, niitä kannattaa katsoa sitä hidastetusti – siten voi nähdä kuinka alistuva yksilö painautuu maahan ilman että ”hyökkäävä” yksilö koskee lainkaan."

No voi herranjestas. Niin tekee jokainen alistuva koirakin normaalissa tilanteessa. Cesar käsittelee EPÄTASAPAINOISIA KOIRIA, ei normaalisti käyttäytyviä. Normaalitilassa koira heittäytyy selälleen  dominantille ihan vapaaehtoisesti, intuitiivisesti. Koirat käyttävät kyllä fyysisiä keinoja laumajärjestyksen pitämiseen, mm. eri ruumiinosilla kosketusta, ja ns. mouthingia, eli hampailla puremisen jäljittelyä, toisen päällä makaamista ym. Naurettava väite etteikö koirat alistaisi toisiaan fyysisesti. Jokainen koirien kanssa tekemisissä ollut tietää väitteesi valheeksi. Useaan otteeseeen cesar on todennut itsekin ettei luonnossa koiralaumoissa esiinny häiriökäyttäytymistä koska luonnontilassa sille ei ole toleranssia. Tämän vuoksi ihmisen aiheuttamat häirökäyttäytymiset cesar hoitaa koirien omia toimintamalleja jäljitellen, näyttäen koiralle fyysisesti sen, miten koira normaalitilassa toimisi itse. Tämän fyysisen oppimisen kautta koira oppii toimimaan normaalisti. 

On aina surkuhupaisaa lukea näistä idealistisia, eläimiä romantisoivista "tutkimuksista" joissa aivan selviä tosiasioita kaunistellaan. Ei se eläimellisyys ja luonto, kaikessa karuudesaan ja kauneudessaan pehmoksi muutu sillä, että joku naiivi tättähäärälauma tahtoo väkipakolla kaunistella realiteetteja. Uskottavuutta ei tule sillä lisää, että osaa mainita sanan "tutkitusti" tarpeeksi usein. =)

Vastaukset

Pro Cesar
Vieras

#147 Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

2011-01-09 23:49:32

#146: Pro Cesar - Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Että sudet eivät alista toisiaan fyysisesti? Heh heh. Tässä vähän näyttöä susien (kaksi urossutta) keskinäisistä alistamismetodeista luonnossa. Aika fyysiseltä alistamiselta tuo vaikuttaa.... =)

http://www.youtube.com/watch?v=wIRVpLaCDS0

Tässä vain yksi esimerkki luonnon ja eläinten liiallisesta idealisoinnista. On naurettavaa alkaa valehtelemaan vedoten joihinkin samanmielisten tekemiin tutkimuksiin. Tutkimustuloksista saadut "faktatkin" perustuvat aina sen ihmisen tulkintaan, joka tutkimuksen on tehnyt.

Eläinten käyttäytyminen on usein hyvin brutaalia ja väkivaltaista, ilman että ihmisellä on mitään tekemistä koko asian kanssa. Ettekö te huolestu nyt kamalasti tuon alistetun suden stressaantumisesta tämän pitkällisen alistamissession vuoksi?

Koiran ehdoilla
Vieras

#157 Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

2011-01-14 00:00:51

#146: Pro Cesar - Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Jos olet kerran sitä mieltä, että tieteellinen tutkimus on turhaa ja idealistista, niin oletan, että et myöskään sairastuessasi mene lähimpään terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle, koska lääkärin hoitometodit perustuvat tieteelliseen tutkimukseen (jolla on näytetty että kyseinen hoito todellakin tehoaa sairauteesi).

Sen sijaan, alat hoitamaan itseäsi amerikkalaisen itseoppineen parantajan TV-viihdeohjelman neuvojen mukaan. Et välitä suinkaan siitä, että kansainväliset lääkärijärjestöt (http://www.dogwelfarecampaign.org/) ovat käynnistäneet kansainvälisen kampanjan varoittaakseen että kyseisen parantajan hoitojen tehoa ei ole tutkittu eikä todistettu mitenkään, ja että ne voivat olla vahingollisia. Alat siis valtaamaan sinulle kuuluvaa tilaa, välittämään vahvoja energioita ja kulkemaan ympäriinsä rauhallisen dominoivana. Ja oli tauti mikä tahansa, niin samat keinot pätevät aina ja kaikki taudit johtuvat samasta asiasta. Et myöskään välitä siitä, että suomalainen potilaiden etua ajava eettinen järjestö on myös varoittanut tämän parantajan metodeista http://www.sey.fi/ajankohtaista/sey_on_pyytanyt_liv-kanavaa_lopettamaan_koirakuiskaaja-ohjelman_lahettamisen.html)

Et myöskään piittaa siitä, että useat eri hoitoalan tärkeimmät lehdet ja nettijulkaisut ovat julkaisseet tutkimuksia, joiden mukaan tämän TV-parantajan käyttämät metodit voivat tosiaankin olla sinulle vahingollisia. Mutta niinhän se menikin, ei ole väliä vaikka on tehty tuhat tieteellistä tutkimusta ja vaikka sadat muut lääkärit sanovat mitä, sinä aiot noudattaa tämän yhden henkilön neuvoja. (linkkejä muihin "lääkäreihin" ja tutkimuksiin alla). Ne muuthan vain ovat kateellisia tälle mahtavalle TV-parantajalle...

 

http://beyondcesarmillan.weebly.com/index.html

http://www.ts.fi/teemat/ymparisto/50450.html

http://koiranmieli.edublogs.org/2009/02/20/artikkeli-aggressio1/

http://elainkoulutus.wordpress.com/2010/03/25/varo-koirakorjaajia/

http://drsophiayin.com/philosophy/dominance/

http://4pawsu.com/pmdominance.htm

http://www.apbc.org.uk/articles/why-wont-dominance-die

http://4pawsu.com/alphawolf.pdf

http://4pawsu.com/dogpsychology.htm

http://www.nytimes.com/2006/08/31/opinion/31derr.html?_r=2

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2006/10/15/CMGPHL9D1N1.DTL

http://www.jeandonaldson.com/

http://www.clickersolutions.com/interviews/bailey.htm

http://www.clickertraining.com/

http://www.koirakouluvisio.com/

http://www.tuirekaimio.com/