Koirapuisto Laihialle

Kommentoitu viesti

Viihtyisä Laihia

#15 Koirapuiston paikasta

15.10.2012 00:13

Koirat eivät hauku kaiken aikaa. Jotkút koirarodut eivät hauku ollenkaan tai eivät hauku toisiaan tavatessaan eikä leikkiessään toisten koirien kanssa. Tämä on aikamoista tietämättömyyttä, etten sanoisi tyhmyyttä? Jos koirapuisto tulisi sille tontille Ampujantien varteen olisi se aika pieni, eikä tarpeeksi maastoinen. Mutta jos se nyt siihen tulisi - riittäisi parkkipaikaksi 4-5 auton parkki, ei kerralla sinne niin suurta tunkua olisi, ja jos nyt sitten joku parkkeeraisi autonsa pururadan parkkiin, ei se montaa paikkaa veisi. Minun mielestä autoja voisi olla parkissa vaikka siinä Ampujantienposkessa, onhan siinä leveä baana eikä mitään hirrrrveeeetä autoruuhkaa aamuisin, päivisin, iltaisin.. Ja vielä tulee mieleeni että ei asukkaiden lähelle häiriötä tuottamaan.. meidän naapurissa ja naapuristossa asustaa lukuisia koiria. Onkohan asuinalueeni arvo laskenut? Meidän naapurissa haukkua räksyttää sekä suomen pystykorva että ajokoira eri taloissa, kyllähän siinä välillä hermoustuttaa niiden haukkuminen, pystykorva kun haukkuu jokaisen liikkujan, ajokoirakin melkein.. mutta nämä rodut ei ole tarkoitettukaan häkki- tai narukoiriksi, ei ole ihme että haukkuvat, niiden haukkumiseen on se rodunomainen syy. Pitäisiköhän laittaa joku aloite/kysely kuntaan siitä että kuinka lähelle naapuria saa ottaa pihakoiraksi tällaisen paljon haukkuvan rodun? Ko. koirat haukkuvat paljon, koska omistajat ovat paljon poissa kotoa. Eivätkä varmaan edes hoksaa miten paljon niistä ääntä lähtee.. Se ihminen joka sanoi että koira ei tarvitse puistoa vaan metsiä ja ja luontoreittejä, voisi vinkata minullekkin missä näitä sijaitsee? Kun emme satu omistamaan omaa metsää ja peltoa, emmekä tiedä hyviä metsäpaikkoja minne mennä. Koiranomistajissa on myös autottomia omistajia, jotka voisivat keskustan alueella käpötellä puistoon ja avot - päästä koiransa vapaana juoksemaan. Tämä keskustelu koirapuistosta on tuonut esiin mielenkiintoisia asenteita.

Vastaukset

känä

#17 Re: Koirapuiston paikasta - kuntoradan naapuriksi?

2012-10-15 23:08:34

#15: Viihtyisä Laihia - Koirapuiston paikasta

Tuli vaan mieleen pari omiin kokemuksiin perustuvaa "pikku" juttua kuntojuoksijan ja irtokoirien osalta. Mitenkäs sitten, jos valtoimenaan irti juoksevat koirat kirmaisivatkin ohi hölköttelevän kuntoilijan kimppuun, kuten voisi siellä kuntoradan maastoissa mahdollisesti käydä?

Kaksi kertaa olen juoksulenkillä joutunut ison irtokoiran "saalistamaksi". Eka kerralla isäntäväkensä mukana tiellä laukkonut suuri sekarotuinen otus hyökkäsi päälle ja verkkareiden repeämisellä ynnä pintanaarmuilla selvittiin. Taisin vähän sanella omistajille jotain, mutta eivät edes anteeksi pyytäneet, saati "vahingonkorvauksia" tyrkyttäneet. Itsekin olin vähähölmönä, etten sellaisia edes kysellyt.

Toka kerralla meinasi käydä ison saksanpaimenkoiran kanssa käydä samalla tavoin, mutta kuin ihmeen kaupalla tämä tuntematon koira irrotti otteensa. Jäljet silti jäivät ja molemmat tilanteet olivat todella pelottavia. Tämä "pikku hauveli" oli hätyyttänyt erästä toistakin lenkkeilijää. Noiden sattumusten jälkeen olen kammoksunut irti laukkaavia koiria.

Joillakin koirilla näyttäisi heräävän "sisäinen saalistaja", kun kohtaavat juoksijan. Pakoon et pääse ja pakeneminen vain innostaa hyökkäämään. Niin että onkohan tuo kuntoradan maasto ollenkaan loppuun harkittu paikka koirapuistolle? Olen nähnyt liian monta piittaamatonta koiranomistajaa, että hirvittää jo ennakolta. Dobermanni, "rottis" tai "seefferi" olisi pelottava vastus lenkillä.

hauhau...aamusta iltaan

#26 Re: Koirapuiston paikasta

2012-10-22 16:26:05

#15: Viihtyisä Laihia - Koirapuiston paikasta

ja vielä tulee mieleeni että ei asukkaiden lähelle häiriötä tuottamaan.. meidän naapurissa ja naapuristossa asustaa lukuisia koiria. Onkohan asuinalueeni arvo laskenut?

KYSYMYS sinulle -

Ootko tullut mieleen että iso koirapuisto lähellä asuinaluetta  laskee kiinteistöjen arvoa??? Eihän kukaan halua asua vapaaehtoisesti koirapuiston naapurina, lukuunottamatta tään keräyksen alkuunsaaja.


Vieras

#27 Re: Koirapuiston paikasta

2012-10-22 16:30:16

#15: Viihtyisä Laihia - Koirapuiston paikasta

Se ihminen joka sanoi että koira ei tarvitse puistoa vaan metsiä ja ja luontoreittejä, voisi vinkata minullekkin missä näitä sijaitsee? Kun emme satu omistamaan omaa metsää ja peltoa, emmekä tiedä hyviä metsäpaikkoja minne mennä.

 

Vastaus Viihtyisä Laihialaisen kysymykseen missä metsiä löytyy Laihialla?? Puroradan läheisyydessä on pienehkö metsäalue, jos ajaat etelään, lounaan tai itään niin kyllä metsiä löytyy.