Koirapuisto Laihialle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirapuisto Laihialle.

Laleh

#1 EHDOTTOMASTI!

19.09.2012 20:40

Ehdottomasti koirapuisto Laihialle, ettei vähä-älyiset ulkoiluta koiriaan lapsille tarkoitetulla leikkikentällä/kentillä!
Wilpertti

#2 Ei Laihia voi olla huonompi kuin VAASA

20.09.2012 18:22

delfin3

#3 Re: Ei Laihia voi olla huonompi kuin VAASA

23.09.2012 01:03

#2: Wilpertti - Ei Laihia voi olla huonompi kuin VAASA

Paperilistat kaupoissa ja muualla oisivat tuoneet jo monin verroin allekirjoituksia. Kaikilla ei ole nettiä ja jos onkin, eivät yksinkertaisesti jaksa etsiä koirapuisto asiaa, koska työpäivä netin ääressä ja muuta mukavaa kotona, vievät vapaa-ajan, mainittakoon nyt nämä meidän yliupeat lemmikkimme koirat!! Mielestäni henkilö, joka on adressin aloittanut, olisi voinut harkita kuinka "homma hoituu" ja viedä listoja jo edellä mainitsemaani paikkoihin, kuten kaupat j.n.e.  Olen jo allekirjoittanut adressin!

 

Outi

#4 Paperilistoista

23.09.2012 11:07

Kiitos vaan palautteesta. Paperilistat saa minun puolestani hoitaa ihan kuka vaan kauppoihin ja kaikkiin muihinkin julkisiin tiloihin. Minun aikani on niin tiukilla työn ja perheen yhteensovittamisessa, että en siihen urakkaan lähde. Ei tämä koirapuistoadessi voi olla "yhden naisen homma" .

Koiraihminen

#5

23.09.2012 16:33

Kiitos sinulle Outi, että olet avannut tämän keskustelun koirapuistosta ja lähtenyt viemään asiaa omallalaillasi eteenpäin!! Meissä löytyy aina näitä jotka näkevät asiat aina negatiivisesti. Niinkuin sanoit ei tämä ole yhden naisen asia, tästäkin adressista löytyy jo yli 200 nimeä. Toivottavasti meistä jokainen voi omien mahdollisuuksien rajoissa tehdä jotain asian eteenpäin viemiseksi! Ollaan kaikki positiivisella mielellä mukana!
MP

#6 Kannatetaan

23.09.2012 21:51

Joo, eipä ainakaan tuo Laihian tori lasinsiruineen mikään ihannepaikka koiraväen kokoontumisille ole. Jotkut torin lähiasukkaat kuulemma ovat kokeneet koirat häiriöksikin.
Koirapuisto voisi myös ohjata niitä vähemmän vastuullisia koiranulkoiluttajia, jotka juoksuttavat lemmikkejään vapaana luonnossa ympäri vuoden, pois häiritsemästä luonnon lisääntymisrauhaa. Sitä eivät ihan kaikki valitettavasti ole ymmärtäneet.

Vieras

#7 Kannatan, mutta

27.09.2012 16:44

toivottavasti löytyy hyvä paikka eli on metsäistä aluetta eikä asutusta lähellä, eikä lasten leikkipaikkaa.
Viihtyisä Laihia

#8 Koirapuisto on hyvä asia!

29.09.2012 22:01

Koirapuisto Laihialle on híeno juttu, koirakoteja on paljon ja koirien kanssa on mukava joskus mennä paikkaan missä voi vapaasti koirat tavata toisiaan ja juosta juoksemisen riemua. Vaasassahan on useita paikkoja koirille ja ainakin kaksi eri puistoa tiedän, henkilökohtaisesti pidän kovasti Suvilahden puistosta, jossa on vaihteleva maasto ja tilava alue, sekä koiraeteinen aitauksen edessä. Vaasaan saakka ei kuitenkaan tee mieli kovin usein ajella, kyllä omassa kunnassa saisi olla tällainenkin palvelu. Koirapuisto olisi myös yksi hyvä asia Laihian eduksi tänne muuttamista harkitseville. Uskokaan niin koiraihmiset kyllä miettivät näitäkin asioita ja koiria on todella paljon. Sen huomaa tuossa Laihiantienkin raitilla kuinka paljon jo yksistään siinä pyörii koiria. Hienoa että Outi Myllymäki on ottanut tämän koirapuistohankkeen asiakseen!
DOGMAN

#9 EI KOIRAPUISTOA SUUNNITELLULLE ALUEELLE

10.10.2012 17:10

MIKSI PUISTO PITÄÄ OLLA KESKELLÄ ASUTUSTA?, KIRKONKYLÄN PURURATA AIVAN VÄÄRÄ PAIKKA. PUISTO SINNE MISSÄ EI OLE ASUTUSTA, SILLOIN SE EI HÄIRITSE ASUKKAITA EIKÄ TULE TURHIA RIITOJA. PARKKIALUEKIN VARMAAN SAATAISIIN JÄRJESTETTYÄ SILLOIN PUISTON VIEREEN, NYT SE TULEE OLEMAAN LAISKOILLE IHMISILLE LIIAN KAUKANA. ELI ONGELMIA AUTOJEN PARKEERAMISEN SUHTEEN ON TIEDOSSA, JA RIITOJA ASIAN SUHTEEN.
VOI NIITÄ RAUKKOJA NAAPUREITA JONKA TAKAPIHALLE OLLAAN SUUNNITTELEMASSA MOISTA PUISTOA. KOIRAN KANSSA MENNÄÄN LUONTOON JA POLUILLE, EI SIIHEN MITÄÄN PUISTOJA TARVITA.
KEN LAITTANUTKIN ALOITTEEN NIIN VOISI ITSE MIETTIÄ HALUAAKO RAJANAAPURIKSI KOIRAPUISTON
iceman

#10 koira

10.10.2012 17:29

hyvä dogman, asiaa

Vieras

#11 Vieläkin viihtyisämpi LAIHIA

11.10.2012 01:37

Olen samaa mieltä edellisen kanssa eli en ymmärrä miksi puisto tehtäisiin juuri tuohon paikkaan, jossa autoparkki on monen sadanmetrin päässä puistosta ja kaavailtu parkkipaikka on etenkin talvella täynnä hiihtäjien autoja. Kyllä Laihiankokoisesta paikasta löytyy hieman sivummaltakin tähän käyttöön paremmin soveltuva paikka, jossa ei ole asuintaloja rajanapurina ja saadaan rakennettua paremmat paikoitusalueet yms.

Vieras

#12 Hyvä Dogman

11.10.2012 08:32

Ei puistoa suunnitellulle alueelle, ei asutusten takapihalle!!
HAVUTIEN ASUKKI

#13 syrjemmälle

11.10.2012 11:00

EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA LÄHELLE PURURATAA, SYRJÄISTÄ METSÄÄ LÖYTYY PILVIN PIMEIN YMPÄRI LAIHIAA VIEKÄÄ SINNE
KUNTALAINEN

#14

12.10.2012 19:34

EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA KESKELLE ASUINALUETTA EIKÄ IHMISTEN KUNTOILUALUETTA, JOSSA JO NYT ON PARKKIPAIKAT VÄHISSÄ. JOKAISEN KIINTEISTÖN JA TALON ARVO ALENEE, JOTKA OVAT KOIRANRÄKSYTYKSEN LÄHELLÄ. VIEKÄÄ KOIRAPUISTO VAIKKA RAJAVUOREEN. SIELLÄ ON TILAA HAUKKUA JA KUNNALLA MAITA. EIKLÄ HÄIRITSE KETÄÄN.
Viihtyisä Laihia

#15 Koirapuiston paikasta

15.10.2012 00:13

Koirat eivät hauku kaiken aikaa. Jotkút koirarodut eivät hauku ollenkaan tai eivät hauku toisiaan tavatessaan eikä leikkiessään toisten koirien kanssa. Tämä on aikamoista tietämättömyyttä, etten sanoisi tyhmyyttä? Jos koirapuisto tulisi sille tontille Ampujantien varteen olisi se aika pieni, eikä tarpeeksi maastoinen. Mutta jos se nyt siihen tulisi - riittäisi parkkipaikaksi 4-5 auton parkki, ei kerralla sinne niin suurta tunkua olisi, ja jos nyt sitten joku parkkeeraisi autonsa pururadan parkkiin, ei se montaa paikkaa veisi. Minun mielestä autoja voisi olla parkissa vaikka siinä Ampujantienposkessa, onhan siinä leveä baana eikä mitään hirrrrveeeetä autoruuhkaa aamuisin, päivisin, iltaisin.. Ja vielä tulee mieleeni että ei asukkaiden lähelle häiriötä tuottamaan.. meidän naapurissa ja naapuristossa asustaa lukuisia koiria. Onkohan asuinalueeni arvo laskenut? Meidän naapurissa haukkua räksyttää sekä suomen pystykorva että ajokoira eri taloissa, kyllähän siinä välillä hermoustuttaa niiden haukkuminen, pystykorva kun haukkuu jokaisen liikkujan, ajokoirakin melkein.. mutta nämä rodut ei ole tarkoitettukaan häkki- tai narukoiriksi, ei ole ihme että haukkuvat, niiden haukkumiseen on se rodunomainen syy. Pitäisiköhän laittaa joku aloite/kysely kuntaan siitä että kuinka lähelle naapuria saa ottaa pihakoiraksi tällaisen paljon haukkuvan rodun? Ko. koirat haukkuvat paljon, koska omistajat ovat paljon poissa kotoa. Eivätkä varmaan edes hoksaa miten paljon niistä ääntä lähtee.. Se ihminen joka sanoi että koira ei tarvitse puistoa vaan metsiä ja ja luontoreittejä, voisi vinkata minullekkin missä näitä sijaitsee? Kun emme satu omistamaan omaa metsää ja peltoa, emmekä tiedä hyviä metsäpaikkoja minne mennä. Koiranomistajissa on myös autottomia omistajia, jotka voisivat keskustan alueella käpötellä puistoon ja avot - päästä koiransa vapaana juoksemaan. Tämä keskustelu koirapuistosta on tuonut esiin mielenkiintoisia asenteita.
Outi Myllymäki
Adressin tekijä

#16 Kiitoksia kommenteista

15.10.2012 21:13

Täällähän on käyty vilkasta keskustelua:) Kuten arvata saattoi, asiasta löytyy monenlaisia mielipiteitä ja kaikki eivät ole niin koirapuistolle myönteisiä. Vaasan Suvilahdessa sijaitsevassa koirapuistossa ei ole kertaakaan ollut kovaa melua, mitä nyt pari koiraa joskus vähän aluksi haukahtelivat toisillen. Minulle sopisi oikein mainiosti, että koirapuisto tulisi meidän naapuriin. Olisi sitten lyhyt matka puistoon.
känä

#17 Re: Koirapuiston paikasta - kuntoradan naapuriksi?

15.10.2012 23:08

#15: Viihtyisä Laihia - Koirapuiston paikasta

Tuli vaan mieleen pari omiin kokemuksiin perustuvaa "pikku" juttua kuntojuoksijan ja irtokoirien osalta. Mitenkäs sitten, jos valtoimenaan irti juoksevat koirat kirmaisivatkin ohi hölköttelevän kuntoilijan kimppuun, kuten voisi siellä kuntoradan maastoissa mahdollisesti käydä?

Kaksi kertaa olen juoksulenkillä joutunut ison irtokoiran "saalistamaksi". Eka kerralla isäntäväkensä mukana tiellä laukkonut suuri sekarotuinen otus hyökkäsi päälle ja verkkareiden repeämisellä ynnä pintanaarmuilla selvittiin. Taisin vähän sanella omistajille jotain, mutta eivät edes anteeksi pyytäneet, saati "vahingonkorvauksia" tyrkyttäneet. Itsekin olin vähähölmönä, etten sellaisia edes kysellyt.

Toka kerralla meinasi käydä ison saksanpaimenkoiran kanssa käydä samalla tavoin, mutta kuin ihmeen kaupalla tämä tuntematon koira irrotti otteensa. Jäljet silti jäivät ja molemmat tilanteet olivat todella pelottavia. Tämä "pikku hauveli" oli hätyyttänyt erästä toistakin lenkkeilijää. Noiden sattumusten jälkeen olen kammoksunut irti laukkaavia koiria.

Joillakin koirilla näyttäisi heräävän "sisäinen saalistaja", kun kohtaavat juoksijan. Pakoon et pääse ja pakeneminen vain innostaa hyökkäämään. Niin että onkohan tuo kuntoradan maasto ollenkaan loppuun harkittu paikka koirapuistolle? Olen nähnyt liian monta piittaamatonta koiranomistajaa, että hirvittää jo ennakolta. Dobermanni, "rottis" tai "seefferi" olisi pelottava vastus lenkillä.

Pieni koira, pieni emäntä

#18 Koirapuiston paikka mestässä????

16.10.2012 21:20

Koirapuisto keskellä metsää kuntoradan vieressä onks tää totta vai vitsi???
Pienten koirien kentän pituus on yli 80 m!!! Miten pystyt huolehtimaan koirastasi jos jotain tapahtuu toiselle puolelle kenttää? Näetkö koirasi koko ajan? Kaadetaanko puusto pois? tuleeko metsäpohjalle täytemaata?? Alue ei mielytä pienen koiran omistaja ollenkaan siellä on syviä kuoppia osa piilossa, liukkaita kantoja ja kiviä, pehmeä suomaista sammalalue, metsäpohja todella märkää ja pehmeä. Käykää koiraihmiset ja koirapuiston halukkaat tutustumaan paikan päälle, ei tuo paikka sovi koirapuistoksi ollenkaan.

Ei koiria kuntoradalle

#19 Koirapuiston paikka

16.10.2012 21:42

Joopas joo, koiraihmisten toive ompi: "pitää olla metsässä, ei asutusta lähellä, ei lasten leikkipaikka, parkkipaikkoja ei tarvitse monta jne. paras paikka lienee Outi Myllymäen naapurinakin se sopis!! Nyt suunn. oleva koirapuisto tulisi astutusten lähellä, lasten "leikkipaikalla, sillä monet lähialueen lapset leikkivät nimenomaan ao mestässä, varsinkin teinipojat ovat usein siellä "sotimassa" mitä on ihan hyvä asia.
Kuntorata on perustettu ulkoilua ja kuntoilua varten ja me jotka pelkäämme koirat meille kuntorata on NUMERO YKSI!
yksi+yksi on

#20 Re: Vieläkin viihtyisämpi LAIHIA

16.10.2012 21:48

#11: - Vieläkin viihtyisämpi LAIHIA

Samaa mieltä kanssasi, kyllä Laihialla pitäisi löytää parempaa paikka kun kaikkien Laihialaisten kuntorata. Miten olisi Santaloukon uimapaikka?  Sehän on ollut käyttämätön monet vuodet. Sopiva etäisyys kylästä, ei naapureita, hyvä kenttä, valmis sadekatos ja kuumalla ilmalla mahdollisuus uida, siis koirat.

320

#21 320 koiraa??

16.10.2012 22:02

Voi hyvä sylvi, aikooko 320 koiraa vierailla viikottain, päivittäin kuntoradalle suunn. koirapuistossa??? Ja nää 320 koirut neko ei haukkuu ollenkaan??? Kyllä koirat haukuvat ja kovaa kun juoksentelevat toinen toista perään... käykää Suvilahdessa kuuntelemassa ja katsomassa. Mutta eihän se Suvilahden koirapuisto häiritsee ketään, sehän on kaukaa asutusta eikä siellä oo viikonloppuisin työväkeäkään paikalla.
dogmän

#22 Re: Kiitoksia kommenteista

18.10.2012 21:06

#16: Outi Myllymäki - Kiitoksia kommenteista

no herran jestas, mene nyt sitten heti kuntaan ja ilmoita että teidän takapihalle voi rakentaa koirapuisto. naapuritkin varmaan tykkää

Vieras

#23

22.10.2012 16:11

Minä en kannattaisi tuota koirapuistoa Laihian kuntoradan kiepeille. Laihialla kyllä riittää metsää ja peltoa jossa koiria voi lenkkeilyttää. Koirapuisto ei ole lenkin korvaus, siellä koirat vain stressaavat itsensä uuvuksiin, jos niitä ei lenkitetä ennen sinne menoa tai sen jälkeen. Kaupungissa tämän koirapuistosysteemin ymmärrän, mutta täällä maalla se tuppaa menemään niin että autolla ajetaan kotoa suoraan koirapuistoon ja kun koira on väsähtänyt, viedään se autolla kotiin.
Uuno

#24 Re: Kiitoksia kommenteista

22.10.2012 16:15

#16: Outi Myllymäki - Kiitoksia kommenteista

Hyvä paikkaa Outi, ehdottomasti paras-::))


Vieras

#25 Re: Re: Kiitoksia kommenteista

22.10.2012 16:19