Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

Turveheikki

#23 Luonnonsuojelijat luonnon suojelijoina?

28.10.2012 20:20

Luonnonsuojelijoilla ei ole mitään tekemistä luonnon suojelemisen kanssa. Heillä on tekemistä omien itsekkäiden tarkoitusperien kanssa. Turvetuottajat, etenkin yksityiset, pyrkivät minimoimaan toimintojensa vaikutuksia ja ovat siten todellisia luonnon suojelijoita.

Luonnonsuojelija on keskimäärin vähintään keskiluokkaan kuuluva ihminen, jolla ei toimeentulo ole vaarantunut. Neljän seinän sisältä tietokoneelta on kiva räksyttää ja uhota. Turvesuolle ei kuitenkaan uskalleta tulla katsomaan mitä yrittäjät ovat luonnon suojelemiseksi tehneet.

Luonnonsuojelijan tavoite on estää maaseudun alkutuotantoelinkeinot. Luonnonsuojelija on toki mielissään kaikista uusista luonnonsuojelualueista, eihän hänellä ole penniäkään niissä kiinni. Tuskin tulee edes käymään "omalla" luonnonsuojelualueellaan.

Suomen luonnonsuojeluliitto on yksi esimerkki suomalaisesta terroristijärjestöstä. Kyseinen järjestö ei ainakaan luonnon asialla ole, vaan terrorisoi alkuelinkeinoja rankalla kädellä. Ovat esimerkiksi julkisesti ilmoittaneet valittavansa joka ainoasta turvetuotannon ympäristölupapäätöksestä.

Saadaan sitä kaiken hyvän maun menettäneillä ympäristölupaprosesseilla tietysti aina virkamiehiä pidettyä leivässä. Kyllähän me nyt maksetaan pelkästään yli 100 miljoonaa euroa vuodessa ympäristöihmisten palkkoja (YM, AVI, ELY, ym.). Sillä rahalla kyllä olisi parempaa käyttöä oikeasti luonnon parissa.



Vastaukset

Mutarutakon uuno

#89 Re: Luonnonsuojelijat luonnon suojelijoina?

2012-11-02 10:06:22

#23: Turveheikki - Luonnonsuojelijat luonnon suojelijoina?

Silmiin tarttui tuo summa 100 miljoonaa joka kirjoittajan mielestä kuluu ympäristöihmisten palkkoihin vuodessa. Tuo sama summa ja ylikin hupenee vuosittain turvetuotannon tukemiseen verovaroilla. Kirjoittaja on myös analysoinut keskivertoisen luonnonsuojelijan neljän seinän sisällä viihtyväksi  ekoterroristiksi, jolla ei ole puutetta käteisestä.

Tapaamani luonnosuojelijat ovat enimmäkseen ranta-asukkaita eli mökkiläisiä, jotka käyvät epätasaista taistelua vesistöjä säälimättömästi pilaavia turvetuottajia ja heitä suojelevaa valtiovaltaa vastaan. Sanoisinkin että jos joku tässä on ekoterroristi niin se on turvetuotanto, Vapo etunenässä.

Itse olen käynyt turpeenottoalueella lukemattomia kertoja toteamassa, miten tulvien ja rankkasateiden yhteydessä ilmenevät turvehyökyt painuvat poistovesien mukana järviin. Tarkkailuraporteissa näistä tapahtumista ei ole jälkeäkään, mutta jäljet ovat ja pysyvät järvissä jotka vakaata vauhtia tayttyvät turvelietteestä. Sadoissa järvissä turvepatjat ovat jo metrien paksuisia. Ei voi uida, ei kalastaa ja rantakiinteistöjen arvot romahtavat.

Turpeenkaivuu on luonnon ryöstöviljelyyn ja ympäristön pilaamiseen perustuva takapajuinen bisnes, joka on syytä haudata historian hämärään oman sukupolvemme häpeätahrana. Meidän olisi aika alkaa panostaa uusiutuvaan energiaan perustuvien teknologioiden kehittelyyn. Ylimenokaudella hiili on oivallinen turpeen korvaaja, mutta toki siitäkin pitää päästä nopeasti eroon.