10KK LAURIA SIJOITETAAN 17.12.(!!!) POIS ÄIDIN LUOTA!!!

Kommentoitu viesti

En allekirjoita

#13

13.12.2012 19:34

Ihanko te oikeasti luulette, että jos ja kun perusteet huostaanotolle on, että joku nimilista muuttaisi asian? Että yleisen mielipiteen takia (sellaisten ihmisten jotka ei edes tunne kyseistä perhettä ja tiedä asioiden oikeaa laitaa), viranomaiset jättäisi lapsen sellaisiin oloihin joissa hänestä ei huolehdita kunnolla?

Vastaukset

Perusteppo

#74 Re: Lastensuojelu ei aina ole lastensuojelua

2012-12-30 10:26:26

#13: En allekirjoita -

Olet oikeassa, mutta kyseessä on tuore äiti, joka saattaa masentua tuollaisen tapauksen johdosta hyvin pahoin ja on hyvin epäinhimillistä tuoreelta äidiltä viedä lasta. Suurin osa huostaanotoista on myöskin virheellisiä ja pelkästään tunnepohjalta tehtyihin päätöksiin perustuva. Lapsia kuolee, kun miellyttävältä sosiopaatilta ei osata huostaanottaa lasta, kuten Helsingissä jokin aika sitten ja epämiellyttävältä hyvältyä kasvattajalta halutaan väkisin huostaanottaa lapsi.

Systeemi on ihan nurinkurinen. Lapsen elämä on arvottomampi, kuin murhaajan elämä. Murha tutkitaan perinpohjin, mutta huostaanottot tehdään pelkästään tunnepohjalta amatöörien toimesta, vaikka ne pitäisi tutkia vielä perinpohjaisemmin, kuin rikokset. Huostaanotettuja vauvoja yritetään myös saada adoptoitaviksi ja pien huostaanoton jälkeen sosiaalityöntekijät juoksevat papereiden kanssa lapsen äidin luona allekirjoitusta pyytämässä. Pieni vauva on hyvin arvokas ja haaskalinnut pitävät siitä kiinni kynsin hampain, jotta lapsi saadaan sellaiselle henkilölle joka osoitta kiitosta systeemiä kohtaan, kun sai siltä lapsen.

Äidin ja lapsen näkökulmasta huostaanottoa parempia ja yhteiskunnalle edullisempiakin ratkaisuja olisi olemassa, mutta kyse ei ole lapsen parhaasta, vaan jostakin aivan muusta.