10KK LAURIA SIJOITETAAN 17.12.(!!!) POIS ÄIDIN LUOTA!!!

Kommentoitu viesti

Perusteppo

#74 Re: Lastensuojelu ei aina ole lastensuojelua

30.12.2012 10:26

#13: En allekirjoita -

Olet oikeassa, mutta kyseessä on tuore äiti, joka saattaa masentua tuollaisen tapauksen johdosta hyvin pahoin ja on hyvin epäinhimillistä tuoreelta äidiltä viedä lasta. Suurin osa huostaanotoista on myöskin virheellisiä ja pelkästään tunnepohjalta tehtyihin päätöksiin perustuva. Lapsia kuolee, kun miellyttävältä sosiopaatilta ei osata huostaanottaa lasta, kuten Helsingissä jokin aika sitten ja epämiellyttävältä hyvältyä kasvattajalta halutaan väkisin huostaanottaa lapsi.

Systeemi on ihan nurinkurinen. Lapsen elämä on arvottomampi, kuin murhaajan elämä. Murha tutkitaan perinpohjin, mutta huostaanottot tehdään pelkästään tunnepohjalta amatöörien toimesta, vaikka ne pitäisi tutkia vielä perinpohjaisemmin, kuin rikokset. Huostaanotettuja vauvoja yritetään myös saada adoptoitaviksi ja pien huostaanoton jälkeen sosiaalityöntekijät juoksevat papereiden kanssa lapsen äidin luona allekirjoitusta pyytämässä. Pieni vauva on hyvin arvokas ja haaskalinnut pitävät siitä kiinni kynsin hampain, jotta lapsi saadaan sellaiselle henkilölle joka osoitta kiitosta systeemiä kohtaan, kun sai siltä lapsen.

Äidin ja lapsen näkökulmasta huostaanottoa parempia ja yhteiskunnalle edullisempiakin ratkaisuja olisi olemassa, mutta kyse ei ole lapsen parhaasta, vaan jostakin aivan muusta.

 

Vastaukset

Vai eikö ole näin?

#85 Re: Re: Lastensuojelu ei aina ole lastensuojelua

2012-12-30 20:06:10

#74: Perusteppo - Re: Lastensuojelu ei aina ole lastensuojelua

 

Näin on ja parikymmentä vuotta sitten, kun lapsen isä ei asunut kirjoilla syntyneen vauvan ja äidin osoitteessa, HETI synnytyslaitoksella jo tuli kysymään sosiaalityöntekijä että josko lapsen saisi adoptioon! Hirvittävän loukkaavaa, olen itse tämän kokenut!

Tosiasia on myös että naista arvioidaan lapsen isän mukaan, jos mies on rikollinen tai alkoholisti, ei naisellekaan anneta sen suurempaa arvoa.Ammatti  ja perheen asema vaikuttaa aivan samoin. MEIDÄN maassa ei vissiin ole oikein yhtenäistä käytäntöä miten näihin asioihin tulee suhtautua. Tulkinnan varaisuuksia on liian paljon. Tarttis vissiin vähän säätää lainsäädäntöä.Mutta meiltä taitaa tällä hetkellä puuttua päteviä poliitikkojakin jotka näkisivät asiat kokonaisuuksina. Täytyisi olla maassa laki, jossa lasta ei voi ottaa kuin vakavan pahoinpitelyn seurauksena pois.Muuten lapsen paikka on aina kotona. Ja mistä sekin kertoo että sijaiskodeista on pula-ei kukaan jaksa sellaista hommaa.Tämäkin tukee sitä että lapsien olemista omassa kotona oman äidin ja isän luona tai jonkin muun sukulaisen kanssa, tulee tukea viimeiseen asti.

Sosiaalityö lie niin vaativaa että siihen pitäisi asettaa myös ikärajat niin että alle nelikymppiset eivät pääsisi lainkaan ko hommiin. Niissä tarvittaisi enemmän elämänkokemusta, näkemystä ja sitkoa, kuin niinkään koulutusta. Säälin ja myötätunnon eron ymmärtäminen, armon ja oikeuden taju. Niitä oppii vain elämällä.