Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#36 Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

22.12.2012 19:13

#12: Jumalan Sana on kokonansa totuus! - Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

Olet erehtynyt rankasti ja koko kommenttisi menee harhaan tästä aiheesta. Avioliittoa ei ole säädetty jumalan sanalla, vaan Suomen laissa. Laki ei viittaa kristinuskon käsitteisiin lainkaan. Tämä adressi ja viestikeskustelu koskee Suomen avioliittokäytäntöjä eikä jonkin sovinistisen ja nihilistisen uskonnon oppeja. On ihan sama ja täysin merkityksetöntä, mitä uskonnot sanovat avioliitosta. Merkityksellistä on laki ja se on maallinen.

Toinen asia on taas, mikäli jokin uskonnollinen ryhmä syyllistyy lain rikkomukseen. Se käsitellään aikanaan tuomioistuimessa.

Vastaukset

Mikko

#121 Re: Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

2013-03-11 08:29:38

#36: - Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

Suomen laki (samoin kuin koko muunkin sivistyneen länsimaailman laki) on hämmästyttävän monissa kohdin nostettu suoraan Uuden Testamentin opetuksista. Halusit tai et, asut maassa jonka lainsäädäntö ainakin toistaiseksi pohjautuu Jumalan sanaan, myös tämän avioliittokysymyksen kohdalla. Oletko muuten koskaan katsonut Suomen lippua? Me olemme kristinuskon periaatteiden varaan rakennettu valtio ja ainakin minun mielestäni on hyvä olla periaatteita, joista ei tingitä.

Kirkko ja valtio on toki hyvä pitää erillään. Valtionkirkoilla kun on pitkin historiaa tahtonut olla tapana maallistua ja muuntua paksuiksi ja laiskoiksi valtajuopoiksi. Kristinuskon sanominen sovinistiseksi uskonnoksi on silti pahimman luokan potaskaa. Vastaanväittäjien kannattaa tutustua vaikkapa erääseen naisten, lasten ja heikompien puolella olleeseen, sovinistisia, hedonistisia ja rahalle persoja valtarakenteita järkyttäneeseen kaveriin - Jeesukseen.

Tämä homo-avioliittokysymys kääriytyy käsittääkseni adoptiokysymykseen - kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä EI voi saada lapsia, älkööt siis adoptoiko.

JS

#1146 Re: Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

2013-03-22 11:37:29

#36: - Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

Avioliitto ON säädetty Jumalan sanalla vain miehen ja naisen väliseksi. Jos kysymyksessä olisi vain maallinen laki niin miksi siis homot/lesbot haluavat kirkollisen aviolittoon vihkimisen? Jonka kaavassa sanotaan "Jumalan ja tämän seurakunnan kasvojen edessä kysyn" jne. Minulla ei ole mitään em. parien rekisteröintiä eikä oikeudellisten asoiden tasa-arvoistamista vastaan.

 


Vieras

#1659 Re: Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

2013-03-23 15:46:44

#36: - Re: Avioliitto on säädetty Jumalan Sanalla

No, niin tässä se tulee: "rakkaudellinen ja oikeidenmukainen" homokirjoitus: vihapuhetta, vihaa ja vihaa, sitä ja vain sitä olen saanut homoilta kokea. Ovat vihaa rakastavia

 

Toinen asia on taas, mikäli jokin uskonnollinen ryhmä syyllistyy lain rikkomukseen. Se käsitellään aikanaan tuomioistuimessa.