10KK LAURIA SIJOITETAAN 17.12.(!!!) POIS ÄIDIN LUOTA!!!


Vieras

#76

30.12.2012 11:37

Kylläpä on TAAS kerran karmeaa luettavaa.
Suomiko muka oikeusvaltio???
tarkennuksia

#77 Re: Re: Re: EN allekirjoita

30.12.2012 11:42

#32: Elämän Kevät - Re: Re: EN allekirjoita

Älä höpötä, jos tulot jäävät alle normien siihen saa toimeentulotukea jokaikinen ihminen! Jos et niillä tuloilla pärjää, saa vaatteita lapsilles ja ruokaa niin on kyllä rahankäytössäs jotain vikaa ja todella, älä elä yli varojes! Ja tässäkin tapauksessa asianomaisella on edunvalvoja joka hoitaa taloudelliset asiat vaikka tuola hän sanoo että myös rahattomaksi jätettiin,,jnejne,,,Kyllä tuo edunvalvoja katsoo mihin rahaa tarvitsee ja sen mukaan sitten sitä antaa käyttöön ja hyvä niin, ei mene turhuuksiin massit

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.12.2012 11:45


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.12.2012 11:53


Nuo pumpulissa elävät

#80 Re: Re: Re: Re: EN allekirjoita

30.12.2012 14:28

#77: tarkennuksia - Re: Re: Re: EN allekirjoita

Pitäisköhän sulle hommata edunvalvoja ? Oletko niin urpo, että väität täällä että JOKAINEN normien alle jäävä saa toimeentulotukea ? Ja varsinkin, jos äiti asui lapsensa kanssa LASTENKODISSA, 6 neliön huoneessa kameravalvonnassa. Silloin ei tipu, eikä lirise toimeentulotukea ja edunvalvojakin (koska on sossun hommaama) voi laittaa valvottavansa todella tiukille jo pelkästään sen takia, että tätäkin asiaa voi käyttää äitiä vastaan huostaanotossa. Jos äidille olisi annettu vaikka 50 egee viikossa (esimerkki vain) lapsensa kanssa elämiseen, olisitko sinä tullut sillä toimeen edes yksinäsi ? Et varmaan ja silloinhan suakin voi alkaa epäilee osaatko ja oletko itse kyvykäs hoitamaan raha-asioitasi.

Kyselijä

#81 Kommentit häviää

30.12.2012 15:12

Tänne on jo päässyt sivuston ylläpitäjä poistamaan kommentteja ....kaikki taustoja kyseenalaistavat kommentit häviää...
Pois rääkyjät.

#82 Re: Mielipide

30.12.2012 16:50

#25: - Mielipide Fiksumpaa on olla kokonaan kommentoimatta ja osallistumatta adressiin, jos ei oo kannattamassa sitä. Miksi pitää tänne tulla purkaman sitä mieltään. vapaus olla pois täältä ja mielipiteelläsi ei oo täällä mitään väliä.

 

Heippa

#83 Niin kuuluukin, poistakaa vaan kaikki turhat itkijät.

30.12.2012 16:51

Kissa

#84 Re: Re: Re: Re: EN allekirjoita

30.12.2012 16:54

#77: tarkennuksia - Re: Re: Re: EN allekirjoita

Älä kirjota, poistu kiltisti tältä sivustolta. Ällötttää ilmanaikuset turvansoittajat.

Vai eikö ole näin?

#85 Re: Re: Lastensuojelu ei aina ole lastensuojelua

30.12.2012 20:06

#74: Perusteppo - Re: Lastensuojelu ei aina ole lastensuojelua

 

Näin on ja parikymmentä vuotta sitten, kun lapsen isä ei asunut kirjoilla syntyneen vauvan ja äidin osoitteessa, HETI synnytyslaitoksella jo tuli kysymään sosiaalityöntekijä että josko lapsen saisi adoptioon! Hirvittävän loukkaavaa, olen itse tämän kokenut!

Tosiasia on myös että naista arvioidaan lapsen isän mukaan, jos mies on rikollinen tai alkoholisti, ei naisellekaan anneta sen suurempaa arvoa.Ammatti  ja perheen asema vaikuttaa aivan samoin. MEIDÄN maassa ei vissiin ole oikein yhtenäistä käytäntöä miten näihin asioihin tulee suhtautua. Tulkinnan varaisuuksia on liian paljon. Tarttis vissiin vähän säätää lainsäädäntöä.Mutta meiltä taitaa tällä hetkellä puuttua päteviä poliitikkojakin jotka näkisivät asiat kokonaisuuksina. Täytyisi olla maassa laki, jossa lasta ei voi ottaa kuin vakavan pahoinpitelyn seurauksena pois.Muuten lapsen paikka on aina kotona. Ja mistä sekin kertoo että sijaiskodeista on pula-ei kukaan jaksa sellaista hommaa.Tämäkin tukee sitä että lapsien olemista omassa kotona oman äidin ja isän luona tai jonkin muun sukulaisen kanssa, tulee tukea viimeiseen asti.

Sosiaalityö lie niin vaativaa että siihen pitäisi asettaa myös ikärajat niin että alle nelikymppiset eivät pääsisi lainkaan ko hommiin. Niissä tarvittaisi enemmän elämänkokemusta, näkemystä ja sitkoa, kuin niinkään koulutusta. Säälin ja myötätunnon eron ymmärtäminen, armon ja oikeuden taju. Niitä oppii vain elämällä.

 

 

 

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.12.2012 12:32


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.12.2012 12:56


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.12.2012 14:28


edelleen samaa mieltä

#89 Re: Re: mihin täältä

31.12.2012 19:16

#86: Toscana - Re: mihin täältä

En puolustele isän arvomaailmaa tai tuttavia. Sosiaaliviranomaisten velvollisuus olisi sijoittaa lapsi sukulaisille, eikä sotkea asoihin viattomia ulkopuolisia siis toisin sanoen sijaisvanhempia tms. jotka asettuvat vaaraan mikäli henkilöllisyys tulee julki.En hyväksy huostaanottoa missään tapauksessa, kun kerran on parempiakin vaihtoehtoja olemassa.

Vankila ja vankeinhoito hoitakoon rikolliset.

Kehitysvammaisen naisen hyväksikäyttöäkö tässä yritetään estää lapsi pois viemällä?Ei mahdu nyt oikein ymmärrykseeni.Edelleenkään!

 

 

Kenellä on ihmisARVO?

#90 Haluaako Porin johto ja lastensuojelu tehdä 11 kk:n ikäisen lapsen epäinhimillisestä kohtelusta julk

01.01.2013 06:11

Tässä lievästi kehitysvammaisen äidin Kirsi Viitasen ja 11 kk:n Laurin suoranaisen sieppaustapausepäilyn yhteydessä kyllä ihmettelen, mitä "perheen parasta" Porin lastensuojelu on oikein tarkoittanut!

SAADAKSEEN PERUSTEITA HUOSTALLE JA SUUNNITELLULLE AVOADOPTIOLLE, PORIN LASTENSUOJELU KIRJOITTAA HALLINTO-OIKEUDELLE, ETTÄ

- ÄIDILLÄ EI OLE LÄHIOMAISIA

* Lähiomaisia on Porissa ja muualla Suomessa pilvin pimein, mutta heidätkin on peloteltu puolikuoliaiksi, etteivät tähän lastensuojelun loistosuunnitelmaan eli Laurin tulevaan avoadoptioon puuttuisi. Porin lastensuojelu on mm. tehnyt oma-aloitteisesti yhdestä Laurin serkusta täysin perusteettoman lastensuojeluilmoituksen - juuri sopivasti samaan aikaan, kun äiti yritti taistella Laurin huosta-aikeita vastaan.

* Miksi Laurin ristiäisetkin piti pitää nuorisokodissa eikä Kirsin vanhempien kotona, kuten Kirsi ja isovanhemmat toivoivat? No siksi, mielestäni, että korostuisi Kirsin irrallisuus suvusta.

* Miksi lastensuojelu vaati saada kaikki Laurin lelut, vaatteet, ensimmäisen elinvuoden albumin, valokuvat ym. lähettääkseen ne sijaisperheeseen? No mielestäni siksi, että äidille ei jäisi muistoja, so. todisteita siitä, että on Laurin äiti.

- ÄIDILLÄ EI OLE ASUNTOA

* Kyllä oli, mutta lastensuojelu taivutti siitä luopumaan, että äiti olisi sitten asunnotonkin.

- ÄITI ON KEHITYSVAMMAINEN JA LAPSI ON KEHITYSVAMMAINEN

* Entä sitten? Lastensuojelu "tiesi" Laurinkin kehitysvamman tämän ollessa 2 kk:n ikäinen (selvennys: Lauria ei ole todettu kehitysvammaiseksi)

- ÄITI EI OSAA HOITAA KOTIA, LASTAAN, EI OTA EDES KATSEKONTAKTIA

* Ja katinkontit! Tälläkin sivustolla on roppakaupalla äidin ottamia kuvia, joissa lapsi nauraa äidilleen. Äiti on suurkeittiöalan ammattilainen (3,5 vuoden ammatikoulutus), osaa ruuanlaiton, siivouksen ja taatusti lapsenhoidon!

PORIN LASTENSUOJELU SANOO, ETTÄ

- ÄITIÄ JA LASTA ON VAHDITTAVA VUOROKAUDEN YMPÄRI

* Siis mitä ihmettä! Lauri ja äiti nukkuvat öisin, äiti hoitaa Lauria päivisin, keittiöalan ammattilaisena osaa laittaa ruokaa ja siivota ja hoitaa lasta - mitä, mitä merkillistä tämäkin höpötys ympärivuorokautisesta vartioinnista on?!

- EI KAUPUNGILLA OLE VARAA ANTAA TUKIA KOTIIN

* Kuitenkin oli varaa pitää kahta ihmistä vuosi nuorisokodissa! Lasku siitäkin on ollut vähimmillään 50 000 euroa.

* Siis ei ole rahaa - niin mihin ei ole rahaa??? Onhan! Nytkin oli varaa antaa lapsi täysin vieraille ihmisille kalliiseen huostaan!!!

* Mitä ihmettä tämä tämmöinen argumentointi oikein on, paitsi julmaa leikkiä pienen Laurin KOKO ELÄMÄLLÄ!?

JA JOS PORI ON NIIN KÖYHÄ, ETTÄ PARIA TONNIA EI VUODESSA LÖYDY TUKEMISEEN, NIIN...

* Hallinto-oikeudelle ja lastensuojelulle esitettiin, että Lauri ja äiti olisivat saaneet asua ILMAISEKSI Porissa äidin vanhempien tai äidin tädin kotona Merikarvialla, mutta tähän ei suostuttu. Merikarvialle ei päästetty siksi, kun Porilla ei ollut muka rahaa maksaa tukea Porin ulkopuolelle. - Nyt kuitenkin Lauri on sijoitettu täysin vieraille ihmisille ja KALLIISTI - ja Porin ulkopuolelle! Miksi ihmeessä näin, ellei sitten avoadoptiota ollut jo jossain "kabinetissa" löyty lukkoon?

ÄITIÄ JA VAUVAA PIDETTIIN TARKOITUKSELLA PORISSA "EI-KODINOMAISISSA OLOSUHTEISSA", ETTÄ...

* Äiti nääntyisi nuorisokodissa(!) 24/7 valvonnan alla (aika: tammikuu-joulukuu 2012) 6 neliön huoneen "koppihoidossa" (asianajajan mukaan avovankilakin on viihtyisämpi kuin ao. paikka) ja että lastensuojelulla olisi näyttää, ettei Porilla todella ollut osoittaa kotia tälle perheelle. Näinkö? Siksikö perhe ei päässyt edes ensikoti Esikkoon (toiminta loppui nyt vuoden vaihteessa)?

* Kaikki vierailut olivat valvottuja, koska ovi piti pitää aina auki, että kansliasta nähtiin ja kuultiin mitä äidin ja lapsen huoneessa tehtiin. Vain kerran äiti ja lapsi pääsivät vuoden aikana kaupungille puoleksi tunniksi - se olikin vahinko. Vihellys "vankilaan" tuli puolessa tunnissa, äidin serkun tupareista.

SITTEN LASTENSUOJELULLE TULI KIIRE - VIIS LAPSEN SUOJELUSTA!

* Kun äiti ei kuitenkaan voinut jättää vauvaansa nuorisokotiin eikä äidistä sitten millään vuodenkaan aikana ilmeisesti löydetty vikaa, tuliko kiire saada tämä "nukke nimeltä Lauri" pois alta ennen joulua?

* Eli 11 kk:n ikäinen lapsi, joka elää vierastamisen voimakkainta vaihetta ja oli viettänyt siihen astisen, koko elämänsä ja joka yönsä vain äidin kanssa, temmattiin äidin sylistä aamiaisella 21.12. ja vietiin TÄYSIN VIERAASEEN PERHEESEEN J O U L U K S I !!! Aivan hirveä yhtäkkinen muutos taaperon elämässä!

* Saatesanat äidille olivat vielä: jotta äiti ja lapsi vieraantuisivat toisistaan(!), äidille ei anneta huostapaikan puhelinnumeroa, että äiti ei voisi pitää lapseen mitään yhteyttä (vrt. lastensuojelulaki). Miksi taas näin, vastoin lakia, ellei suunnitelmana ollut adoptio "tulevaisuudessa", kuten oltiin sanottu ja kirjattu?

- Pieni Lauri vietiin sinne joulustressin ja hälinän keskelle, jonne ei koiranhoito-oppaiden mukaan suositella vietävän edes koiranpentua:

1. älä ota pentua jouluna

2. pentu stressaantuu jouluhälinästä

3. pentu ikävöi emoaan

4. pentu vinkuu ikäväänsä öisin

Ilmeisesti julmalla sijoitusajankohdalla ei ollut tarkoitus murtaa vain Laurin vaan myös äidin mielenterveys. Muuta syytä näin järjettömälle ajankohdalle en ole kyennyt löytämään.

Tämä Kirsi ja Lauri Viitasen huostaanotto- ja avoadoptioaie on räikein lapsikaupan suunnittelutapaus, jonka minä tiedän! Tässä ei ole lakikirjoja edes avattu, inhimillisyydestä puhumattakaan - ja mikä pahinta: Lauri on täysin esineellistetty! Tässä on käytetty minun mielestäni asiakkaan tosiasiallista vajaavaltaisuutta (äidin lievääkin lievempi kehitysvamma - tai minä sanoisin, että kehitysviive) törkeästi äitiä ja lasta vastaan! Ja tämä seikka tekee tästä "tapauksesta" vieläkin yököttävämmän!

Jos Porin kaupungin johto ja Porin lastensuojelu heti menevät polvilleen ja pyytävät sydämestään anteeksi erehdyksiään 11 kk:n ikäiseltä Laurilta ja hänen käsittämättömän sitkeältä äidiltään, niin silloin uskon, että Porin kaupunki ja sen lastensuojelu on, jollain todella salatulla tavalla, yrittänyt sittenkin toimia tämän pienperheen hyväksi! Hyvänä osoituksena lakikirjoihin perehtymisestä ja asennemuutoksesta, ja ettei Laurille enää enempää vahinkoa aiheutettaisi, Porin lastensuojelu perukoon heti koko huostan suurena erehdyksenä ja palauttakoon Laurin valon nopeudella takaisin äidilleen!

Muussa tapauksessa tämä taistelu jatkuu hamaan maailman tappiin, sillä minä en missään enkä koskaan tule hyväksymään lapseen kohdistuvaa väkivaltaa, en missään muodossa. Enkä hyväksy liioin sitä, että aikuistakaan puolustuskyvytöntä kohdellaan kaltoin ja vielä sillä tavalla, että häntä lyödään hänen omalla lapsellaan!

Tähän ylläpitäjään ja hänen ajatuksiinsa ja ARVOihinsa voivat lukijat ja varsinkin Porin johto sekä lastensuojelu tutustua uuden vuoden päivänä 1.1.13 kello 16 Yle TV 1 Dokumenttiprojektin dokumentissa ARVO - Kenellä on ihmisarvo?

Kiitos! :D

Nimmareita tulen jakamaan :D Porin perusturvakeskuksen ala-aulassa, mielellään valonheitinten ja salamavalojen läiskeessä, papin virkapuvussani jo tammikuussa, ellei Laurin palautusprosessi lähde välittömästi käyntiin uuden vuoden jälkeen!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.01.2013 12:05


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.01.2013 18:02


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2013 14:17


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2013 14:20


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2013 14:23


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2013 15:29


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2013 21:50


stop lastenryöväyksille

#98 Re: Miettikää

03.01.2013 00:09

#17: Epäilevä tuomas - Miettikää

Uskon koska olen itsekkin kokenut ja nähnyt hirveää mielivaltaista kohtelua helsingin lastenryöstäjiltä,monta kiloa paperia täällä. Unohtamatta kahden lapsen särkyneitä sydämiä ja vanhimman toivotonta taistelua tätä kurjaa yhteiskuntaa vastaan, isäkin on lapsilla

sitä ymmärtää mitä haluaa ymmärtää

#99 Re: Re: Haluaako Porin johto ja lastensuojelu tehdä 11 kk:n ikäisen lapsen epäinhimillisestä kohtelu

03.01.2013 00:34

#94: HUHHUH! - Re: Haluaako Porin johto ja lastensuojelu tehdä 11 kk:n ikäisen lapsen epäinhimillisestä kohtelusta

ymmärsin ainakin itse tuon kirjoituksen lähinnä vertauskuvaksi:-että ei koiranpentujakaan eroteta emostaan hässäkkä aikaan esim.jouluna ja selvitykset siinä olikin miksi niin saati sitten pientä lasta . jos kerran sijoitetaan niin luulis sen kuitenkin tapahtuvan sellaisena ajan kohtana että tämä uusi ''perhe'' pystyy rauhallisessa ympäristössä totuttaa lasta,ettei niin draaginen tilanne saisi enemmän paniikkia lapsessa, ja tuskin pappi loukkas tätä uutta perhettä , jospa ne onkin taitavia hoitamaan vieraitten lapsia mutta järkikin sen sanoo että tuollanen tilanne vaatii kaiken keskittymisen lapsen parasta ajatellen ja jouluna varmaan ajatukset harhailee jouluaskareissa...

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.01.2013 09:12