Rikollisten ulkomaalaisten karkoittaminen

Kommentoitu viesti

Tero Mäki
Akaa

#51 Kyse ei ole suomalaisista

24.09.2007 16:03

Moni kommentoija tuntuu miettivän, miksei suomalaisia rikollisia sitten karkoteta. Asia on varsin yksinkertainen: Suomen lain mukaan suomalaista ei voi karkottaa. (tämä siis koskee myös Suomen kansalaisuuden saanutta ulkomaalaista). Suomalaisen karkotus on mahdollista vain poikkeustilan, esim. sotatilan vallitessa.

Ulkomaalaisen rikollisen karkotus on täysin lainmukaista. Mutta tätä lainkohtaa ei ole aikaisemmin KÄYTETTY! Nyt kun valveutuneet syyttäjät ovat alkaneet vaatia tätä luonnollista seuraamusta (karkotus, on voimassa 5 vuotta), niin nousee meteli jostakin "lisärangaistuksesta". Eikö se pitäisi olla ihan jokaisen normaalin ihmisen oikeustajun mukaista, että ulkomaalainen rikollinen karkotetaan, kun hän on ensin tuomionsa kärsinyt!!??!

Kyseiset lainkohdat, www.finlex.fi

Huomatkaa varsinkin kohta 2; "todettu syyllistyneen Toistuvasti rikoksiin". Ei ne lähtöpassit kovin helpolla tule.

Ulkomaalaislaki 30.4.2004/301
149 § (23.3.2007/358)

Maasta karkottamisen perusteet
Maasta voidaan «karkottaa» oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Vastaukset


Vieras

#213 Ulkomaalaiselle on lottovoitto tyhmä blondi!!!Re: Kyse ei ole suomalaisista

2013-04-09 18:04:50