Hannele Ruotsalaisen irtisanominen Metropolia Ammattikorkeakoulusta otettava uudelleenkäsittelyyn

Metropolia Ammattikorkeakoulu on maaliskuussa 2018 aloitettujen yt-neuvottelujen tuloksena päättänyt purkaa koulutussuunnittelija Hannele Ruotsalaisen työsopimuksen. Päätöksestä ilmoitti hänen esimiehensä keskiviikkona 23.5.2018.

Me opiskelijat koemme, että Hannelen työpanoksella on merkittävä vaikutus opintojemme etenemiseen. Hänen pitkäaikaisesta kokemuksestaan musiikinopiskelijoiden ohjaamisesta ja opintojen organisoinnista on valtavasti apua erityisesti opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille. Hän on se, jolla on kokonaiskuva opinnoista ja joka huolehtii opiskelijoiden ohjeenmukaisessa ajassa valmistumisesta.

Hannele Ruotsalainen on tehnyt pitkän ja arvokkaan uran Arabianrannassa. Hän aloitti Pop & Jazz konservatorion työntekijänä vuonna 1991 ja siirtyi ammattikorkeakoulun palvelukseen vuonna 2003. Helposti lähestyttävänä ja välittävänä ihmisenä Hannele on hyvin pidetty opiskelijoiden, opettajien sekä muun henkilökunnan keskuudessa. Hän on se, jonka puoleen voi aina kääntyä.

Nyt tehty toimenpide on kyseenalainen ottaen huomioon Ruotsalaisen merkityksen opiskelijoille, työyhteisölle ja koko tutkinto-ohjelmalle. Erityisen vastuuttoman irtisanomisesta tekee sen ajoittuminen juuri ennen hänen eläkeikäänsä (kevät 2019). 

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Hannele Ruotsalaisen työsuhteen jatkuminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa otetaan uudelleenkäsittelyyn ja toimenpiteenä hänen työsuhdettaan jatketaan vähintään kevääseen 2019.

Hannelen korvaamaton työ musiikinopiskelijoiden ja oppilaitoksen menestyksen eteen ansaitsee arvoisensa päätöksen.


Metropolian opiskelijat Minna Tuuliainen, Dennis Millner, Anni Thomsson ja Noora Salmi    Ota yhteyttä adressin tekijään

Facebook
Pitäisikö puoluetuet lopettaa?