Vaaditaan ilman kelpoisuutta lasten asioista vastaavien työntekijöiden työsuhteiden lopettamista

Lasten asioista vastaavia sosiaalityöntekijöitä oli Kuusikon kunnissa 407 työntekijää. Jokaista
työntekijää kohti oli keskimäärin 59 lastensuojelun asiakasta. Lasten määrä vaihteli 50 - 88 lapsen välillä.
Noin kolmasosalla  työntekijöistä ei ollut kelpoisuusehtoja täyttävää tutkintoa.


Kuusikon kunnat ovat Espoo, Helsinki, Tampere, Turku, Vantaa ja Oulu.

On aivan selvää että mukana on myös vääriä päätöksiä, joten vaaditaan julkista valtaa käyttäviltä kyseisten lasten asioista vastaavien työntekijöiden työsuhteiden lopettamista kaikissa kunnissa ja kaupungeissa.


Ylläoleva kohta "Noin kolmasosalla työntekijöistä ei ollut kelpoisuusehtoja täyttävää tutkintoa", tämä kohta löytyy allaolevasta tutkimuksesta:

KUUDEN SUURIMMAN KAUPUNGIN LASTENSUOJELU 2008

Pdf- tiedoston kolmannen sivun alaosasta.

 

Yksi tausta aiheeseen liittyen:

MTV3 45min 22.12.2010

Vammaispari taistelee lapsistaan.

Tapahtumapaikkana Oulu.

 

Maksavatko kunnat kaikki kustannukset - vai tuleeko tähän valtionosuuksia?

• Lastensuojelu on 100 % kuntien vastuulla olevaa työtä, mutta toki kunnat saavat oman tilanteensa mukaan laskennallista valtionosuutta, jossa yhtenä laskentakriteerinä on huostaanottojen määrä. Valtion rahoituspotti valtionosuuksien määränä kunnille on kuitenkin kaikkinensa vuosien kuluessa kovasti laskenut."

Lähde

Sosiaalityöntekijä on tuloksellinen
"Antti Väisänen valmistelee ymmärtääkseni väitöskirjaansa, jonka aihe liittyy lastensuojeluun ja kustannuksiin. Hän puhui THL:n CHESS:n sosiaalitaloutta käsittelevässä seminaarissa 25.11.2010. Hänen yksivälijohtopäätöksensä käy ilmi nettisivuilta löytyvistä dioista. Hän pohdiskeli sosiaalityöntekijöiden määrän suhdetta lastensuojelun sijoituksiin (dia 11.), ja toteaa, että sosiaalityöntekijöiden suhteellisen määrän kasvu laskee kodin ulkopuolelle sijoitettujen osuutta kunnassa: 10 000 asukkaan kunnassa yhden sosiaalityöntekijän lisääminen vähentäisi sijoituksia 1.8 prosenttiyksikköä.

Omassa väitöskirjassani esitin väitteen, että jokainen sosiaalityöntekijä, joka voi paneutua asiakkaansa elämäntilanteeseen lapsen ja perheen tarpeiden mukaan, kykenee säästämään lastensuojelun viimesijaisissa kustannuksissa - paneutuva lastensuojelutyö on tuottava investointi. Siksi kuntien OIKEASTI olisi kannattavaa lisätä sosiaalityöntekijöiden määrää, jotta jokainen sossu voisi tehdä paneutuvaa työtä kunnollisissa työolosuhteissa ja tuella. 

Jo monissa kunnissa on osoitettu, että lisäämällä perheiden erilaista tukea esim.perhetyön resursseilla, niin lapset ja heidän perheensä ryhtyvät kummasti kuntoutumaan ja kunnalle syntyy säästöä.

Näin kannattaisi toimia kaikissa kunnissa.
Olemme valmistelemassa aihepiiriin liittyvää valtakunnallista kehittämishanketta, jossa mm. näihin asioihin syntyy johtamisen käytännön työvälineitä. Kohta lisää tästä hankkeesta. 

Klikkaa Antti Väisäsen tuosta kohdasta diat."

Lähde

 

Lastensuojelija - Blogi

Lastensuojelu on kaikkien lasten ja nuorten hyvinvointia ja suojelua. Lastensuojelija-blogissa Sirkka Rousu ajattelee ääneen ja kannustaa rakentavaan keskusteluun lastensuojelun kehittämiseksi.

Kuvaus Sirkka Roususta:

Toimin lastensuojelun ja lapsi- ja perhepolitiikan asiantuntijatehtävissä. Osallistun eri tavoin lasten ja nuorten hyvinvointityön kehittämiseen. Olen työssä Kuntaliitossa ja koulutukseltani sosionomi (sosiaalityöntekijä) ja hallintotieteiden tohtori, ja myös ammatillinen opettaja. Väittelin 2007 lastensuojelun tuloksellisuuden arvioinnista organisaatiossa. Lastensuojelututkimusta, erityisesti monenlaista vaikuttavuustutkimusta tarvittaisiin nykyistä paljon enemmän. On tärkeää tietää lastensuojelun asiakkaana olevien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyvinvoinnista sekä lastensuojelutyön onnistumisesta. Olen työskennellyt mm. perheneuvolassa, ehkäisevän lastensuojelun sosiaalityöntekijänä, lastenkodin johtajana, sosiaalipäivystyksen johtavana sosiaalityöntekijänä, sosiaalipalveluyksikön esimiehenä, lastensuojelun laadun kehittäjänä, lääninhallituksessa tarkastajana ja lukuisissa lastensuojelun kehittämishankkeissa. Minut tavoittaa myös Pystymetsä Oy:n asioissa. Katso www.pystymetsa.fi.

 

- Kun nimiä on sopivasti/ tarpeeksi, nimilista järjestetään eduskuntaan ja erikseen tiedoksi kaikille kansanedustajille.

 

Jyri Suominen / Turku

Kansalaisaktivisti


Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Jyri Suominen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Pitäisikö seksin myynti kieltää?